صفر تا صد علت خالی شدن زانو به همراه انواع روش های درمانی

فردی مبتلا به زانو درد که نیاز به درمان خانگی خالی شدن زانو دارد|فست طب

اگر الان زانو شما خالی شده و نمی‌دانید علت آن چیست، بهتر است که با دقت علائم و شرایط فعلی‌تان را بررسی کنید. در اینجا چند سوال برای کمک به شما در تشخیص علت احتمالی آورده‌ایم. با پاسخ به این سوالات و توجه به علائم، می‌توانید تا حدودی متوجه شوید علت خالی شدن زانویتان چیست؟

 خالی شدن زانویتان در چه زمانی اتفاق می افتد؟

خالی شدن زانو هنگام راه رفتن نشان دهنده  آسیب‌های رباطی یا پارگی مینیسک است. این مشکلات معمولاً پس از وارد آمدن ضربه به زانو یا فعالیت‌های ورزشی شدید ایجاد می‌شوند. آسیب به رباط‌ها یا پارگی مینیسک می‌تواند باعث بروز این احساس شود.
در صورتی که خالی شدن زانو بیشتر در صبح یا پس از ایستادن طولانی مدت رخ دهد، احتمالاً به دلیل آرتروز زانو است. آرتروز باعث تحلیل غضروف مفصل و کاهش ثبات مفصل می‌شود.

آیا زانوی شما هنگام خالی شدن قفل می‌شود یا حرکت آن محدود است؟

اگر زانو به طور ناگهانی قفل می‌شود و حرکت آن مختل می‌شود، ممکن است پارگی مینیسک یا مشکلات غضروفی عامل آن باشد. پارگی مینیسک باعث می‌شود که تکه‌های غضروفی به درستی در مفصل حرکت نکنند و در نتیجه زانو دچار قفل شدن می‌شود.
اگر فقط احساس محدودیت در حرکت زانو دارید و قفل شدن رخ نمی‌دهد، این می‌تواند به آرتروز یا آسیب‌های غضروفی دیگر مربوط باشد که حرکت آزاد مفصل را محدود می‌کنند.

ِآیا همراه خالی شدن زانو درد دارید؟

اگر هنگام خم و باز کردن زانو علاوه بر خالی شدن؛ درد و تورم نیز احساس می کنید، ممکن است دچار التهاب تاندون‌ها یا تاندونیت زانو باشید. فشار زیاد به زانو در فعالیت‌های تکراری یا ورزشی می‌تواند باعث التهاب تاندون‌ها شده و در نتیجه بی‌ثباتی و درد در زانو ایجاد کند. در صورتی هنگام انجام حرکات خاصی مثل بالا رفتن از پله‌ها یا خم شدن دچار بی‌ثباتی زانو می‌شوید و درد نیز وجود دارد، این می‌تواند به پارگی مینیسک یا مشکلات غضروفی مرتبط باشد که نیاز به درمان بیشتری دارد. میتوانید با انواع علت زانو درد به طور کامل آشنا شوید.

 آیا خالی شدن زانو با ضعف یا بی‌حسی در پاها همراه است؟

اگر همراه با خالی شدن زانو، ضعف و بی‌حسی در پاها احساس می‌کنید، احتمالاً مشکلی عصبی مثل نوروپاتی محیطی دارید. مشکلات عصبی به‌ویژه در افرادی که دیابت دارند، می‌تواند باعث بی‌ثباتی در زانو و احساس ضعف یا بی‌حسی در پا شود.
اگر بی‌حسی یا ضعف فقط در ناحیه زانو حس می‌شود، احتمالاً علت آن آسیب‌های مفصلی است که باعث خالی شدن زانو و بی‌ثباتی در آن می‌شود.

آیا ناهنجاری‌های ساختاری در علت خالی شدن زانو هستند؟

اگر دچار ناهنجاری‌های ساختاری مانند زانوی ضربدری یا زانوی واروس هستید، این مشکلات می‌توانند باعث بی‌ثباتی در زانو شوند و علت  خالی شدن زانو باشد.. در این شرایط ممکن است نیاز به درمان‌های اصلاحی یا استفاده از بریس‌های مخصوص برای بهبود وضعیت زانو داشته باشید.
اگر ناهنجاری ساختاری در زانو وجود ندارد و خالی شدن زانو به صورت ناگهانی رخ می‌دهد، احتمالاً آسیب‌های رباطی یا غضروفی عامل آن است و نیاز به درمان‌های پزشکی و فیزیوتراپی خواهید داشت.

علت خالی شدن زانو در گروه‌های مختلف سنی

این مشکل محدود به یک گروه سنی خاص نیست اما در جوانان، نوجوانان و کودکان می تواند علت های زیر را نیز داشته باشد.

علت خالی شدن زانو در جوانان معمولاً به دلیل ضعف عضلانی و عدم تمرینات ورزشی کافی است؛ در نوجوانان ممکن است ناشی از رشد سریع استخوان‌ها و عدم هماهنگی عضلات باشد و در کودکان معمولاً مربوط به مشکلات مادرزادی یا اختلالات عصبی می باشد.

 

 

 

 

پارگی رباط صلیبی قدامی که به درمان خانگی خالی شدن زانو نیاز دارد|فست طب

 

 

درمان خانگی خالی شدن زانو

درمان خالی شدن زانو در خانه خیلی امکان پذیر نیست چون نشان دهنده این است که شما یک مشکل جدی در زانوی خود دارید و باید مشکل جدی را برطرف کنید، اما در صورتی که دلیل خالی شدن زانو ضعف عضلات باشد باید ورزش های زیر را انجام دهید.

ورزش برای تمام علت های خالی شدن زانو

  • حرکت پل باسن: روی زمین دراز بکشید، زانوها را خم کنید و باسن را بالا ببرید.
  • تمرینات چهارسر ران: نشسته یا درازکش پا را بالا بیاورید و چند ثانیه نگه دارید.
  • تمرینات تعادلی: ایستادن روی یک پا به بهبود ثبات مفصل زانو کمک می‌کند.
  • کنترل وزن: اگر اضافه‌وزن دارید، کاهش وزن می‌تواند فشار روی زانو را کم کند.

 

 

فردی در حال انجام یوگا به عنوان درمان خانگی خالی شدن زانو|فست طب

 

 درمان پزشکی برای انواع علت خالی شدن زانو

درمان پزشکی این عارضه بسته به علت مشکل دارد. و پزشک ممکن است؛ از فیزیوتراپی گرفته تا جراحی را تجویز کند. در صورت وجود التهاب شدید، پزشک ممکن است داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن را برای کاهش درد و التهاب تجویز کند. در برخی موارد، تزریق کورتیکواستروئید برای کاهش التهاب و تسکین درد به زانو تزریق می‌شود. اگر آسیب‌های جدی مانند پارگی مینیسک یا رباط وجود داشته باشد. جراحی برای ترمیم یا تعویض مفصل زانو ضروری باشد

برای خالی شدن زانو چی بخوریم؟

برای پیشگیری از اینکه زانویتان خالی نشود در ابتدا باید عضلات خود را تقویت کرده اما می توانید از مواد غذایی زیر نیز استفاده کنید تا به تقویت عضلا تو غضروف سازی خود کمک کنید

  • کلسیم (برای تقویت استخوان‌ها): لبنیات (شیر، ماست، پنیر)، سبزیجات برگ سبز (اسفناج، کلم بروکلی، کلم پیچ)، بادام
  • ویتامین D (برای جذب بهتر کلسیم): ماهی‌های چرب (سالمون، ساردین، تن)، زرده تخم‌مرغ، شیر و آب پرتقال غنی‌شده با ویتامین D
  • پروتئین (برای تقویت عضلات اطراف زانو): گوشت بدون چربی (مرغ، ماهی)، تخم‌مرغ، حبوبات (عدس، نخود، لوبیا)، مغزها و دانه‌ها (بادام، گردو، تخم کتان)
  • مواد غذایی ضدالتهابی (برای کاهش درد و التهاب زانو): زردچوبه، زنجبیل، روغن زیتون، ماهی‌های چرب (امگا ۳)، گردو، بذر کتان
  • ویتامین C (برای تقویت تاندون‌ها و رباط‌ها): مرکبات (پرتقال، لیمو، گریپ‌فروت)، فلفل دلمه‌ای، کیوی، توت‌فرنگی
  • کلاژن و گلوکوزامین (برای تقویت مفاصل): آب قلم، ژله طبیعی، سوپ استخوان، میگو، خرچنگ
  • نکات مهم: آب کافی بنوشید، از غذاهای فرآوری‌شده و قند زیاد پرهیز کنید، رژیم غذایی متعادل داشته باشید تا زانوهای قوی‌تری داشته باشید.

سوالات متداول

۱.آیا کم تحرکی به درمان ناپایداری زانو کمک می‌کند؟

عدم تحرک زانو به ضعف عضلات منتهی و باعث سفتی و درد زانو می‌شود. برای درمان ناپایداری زانو نباید بی تحرک بود ولی باید از حرکت‌های پرشی و چرخشی شدید پرهیز کرد.

۲. سریع ترین درمان خانگی خالی شدن زانو چیست؟

استراحت، یخ، فشرده‌سازی و ارتفاع در کنار استفاده از زانوبند زاپیامکس بهترین‌ها هستند.

۳. چگونه می توانم درد ناشی از خالی شدن زانو را متوقف کنم؟

فشرده‌سازی، کمپرس سرد و گرم ، ماساژ با روغن زنجبیل یا مالش کپسایسین، استراحت و حرکات یوگا می‌تواند به درمان زانو درد کمک کند. علاوه بر این، مکمل های غذایی حاوی ویتامین E، بروملین، اسیدهای چرب امگا ۳ و غیره نیز به تسکین درد زانو کمک می‌کنند.

۴. بهترین مسکن طبیعی برای زانو درد چیست؟

استراحت بهترین مسکن طبیعی برای زانو درد ناشی از ناپایداری است. استراحت کافی (به مدت یک یا دو روز) درد زانو را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *