اشنایی با انواع مسکن قوی برای درد استخوان پا
۱۴۰۳-۰۴-۲۷ ۱۴۰۳-۰۶-۱۳ ۷:۴۷اشنایی با انواع مسکن قوی برای درد استخوان پا
اشنایی با انواع مسکن قوی برای درد استخوان پا
موثرترین مسکن قوی برای درد جراحی چیست؟ آیا از بهترین مسکن قوی برای درد استخوان پا اطلاع دارید؟ بسیاری از افراد پس از احساس درد استخوان پا به اولین چیزی که فکر میکنند ضربه دیدن زانو است. برخلاف تصور درد استخوان دلایل بسیار متنوعی مانند: عفونت، پوکی استخوان، ابتلا به بیماریهای ویروسی، شکستگی دارد. در این شرایط اولین گزینه درمانی برای بیماران تجویز مسکن است. با این حال همانطور که میدانید درمان به وسیله مسکن به طور کوتاه مدت باعث کاهش درد شده و پس از چند ساعت مجددا درد استخوان به سراغ شما میآید. به همین دلیل در ابتدا باید علت دردهای شما مشخص شود تا تلاش شود مشکل از ریشه درمان گردد.
برای کاهش دردهای استخوانی داروهای متنوعی وجود دارد. این داروها در کاهش دردهای شما موثر هستند. از آنجایی که سلامتی شما برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد، در این سری از مقالات فست طب قصد داریم داروهایی را به شما معرفی کنیم که در تسکین درد استخوان موثر هستند. مانند همیشه مهمان مقاله ما باشید تا در این خصوص بیشتر بدانید.
معرفی انواع قرص مسکن قوی برای استخوان درد
درد استخوان جزء دردهای ناتوان کنندهای است که میتوانند روزهای متمادی شما را از انجام فعالیتهای مورد علاقهتان منع کند. متاسفانه این درد علل بسیار متنوعی دارد به همین دلیل برای کشف علت آن باید آزمایشها و بررسیهای مختلفی انجام دهید. برای کاهش درد استخوان مسکن های موثری وجود دارد که پس از مصرف درد شما تسکین پیدا میکند. در ادامه به موثرترین انواع قرص مسکن قوی برای استخوان درد اشاره خواهیم کرد. اما قبل از آن باید بگوییم که مصرف غذاهای مقوی نیز میتوان به درمان استخوان درد شما کمک خواهد کند. به عنوان مثال خواص بامیه برای دیسک کمر فوقالعاده است.
ایبوپروفن؛ بهترین مسکن برای درد پا و کمر
ایبوپروفن یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است. این دارو از طریق کاهش تولید و ترشح هورمونهایی که باعث التهاب و درد بدن میشوند، درد استخوان شما را تسکین میدهد. ایبوپروفن به طور عمده برای کاهش تب و التهاب ناشی از بیماریهایی مانند: دندان درد، کمردرد ، آرتریت و گرفتگی ناشی از عضلات در قاعدگی استفاده میشود. این دارو خطر حمله قلبی و سکته را افزایش میدهد. مصرف بیش از حد ایبوپروفن به معده یا روده نیز آسیب میرساند. بنابراین برای تسکین درد، تورم و استخوان درد خود از حداقل دوز آن استفاده کنید. حداکثر مقدار دوز ایبوپروفن برای بزرگسالان ۸۰۰ میلی گرم در روز است. معمولا از این دوز ایبوپروفن برای درمان خانگی آرتروز شدید زانو استفاده میشود.
ناپروکسن؛ بهترین مسکن قوی برای درد استخوان پا
ناپروکسن مسیرهای خاصی در بدن که باعث درد، التهاب و تب می شوند را مسدود میکند. این دارو معمولاً برای کاهش تب، آرتریت، نقرس، اسپوندیلیت آنکیلوزان، تاندونیت، بورسیت، دردهای قاعدگی، سردرد، درد استخوان، کمردرد و دندان درد استفاده میشود. ناپروکسن معمولا با دوز ۲۲۰ میلی گرم تجویز میشود. مهمترین عوارض جانبی این دارو شامل: مشکلات گوارشی، کهیر، سردرد، علائم شبیه آنفولانزا، حالت تهوع و استفراغ است. در صورت داشتن درد یا فشار در قفسه سینه سریعا مصرف ناپروکسن را قطع کنید.
دیکلوفناک؛ مسکن قوی برای درد جراحی
دیکلوفناک نیز یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی و مسکن قوی برای درد جراحی است. این دارو برای کمک به درمان روماتیسم التهابی، دردهای عضلانی و استخوان تجویز میشود. این دارو میتواند به صورت خوراکی، مقعدی یا عضلانی تجویز شود. دیکلوفناک قویتر از آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و فنیل بوتازون است. دیکلوفناک پس از تجویز خوراکی، رکتال یا داخل عضلانی به سرعت و به طور موثر جذب میشود. این دارو با دوز ۷۵ تا ۱۵۰ میلی گرم به صورت روزانه تجویز میگردد.
ولتارن؛ کاهش التهاب و درد
قرص ولتارن (دیکلوفناک سدیم) متعلق به گروهی از داروها به نام داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و یکی از بهترین انواع قرص ضد درد مفاصل است که برای درمان درد و کاهش التهاب (تورم و قرمزی) استفاده میشود. دیکلوفناک سدیم برای درمان انواع مختلف آرتریت از جمله: آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت، کمردرد، درد استخوان، روماتیسم، کشیدگی عضلات، رگ به رگ شدن و تاندونیت، دردهای قاعدگی مصرف میشود. این قرص مشکل شما را درمان نمیکند؛ اما در کاهش علائم آن موثر است. مهمترین علائم ولتارن شامل: تنگی نفس، خس خس سینه، تورم صورت، لبها، زبان، گلو (علائم آنژیوادم)، بثورات، خارش و کهیر روی پوست است. این دارو را حداکثر ۱۰۰ میلی گرم در روز مصرف میکنند. در صورت بروز این علائم پس از مصرف این مسکن قوی برای درد استخوان پا با پزشک خود مشورت کنید.
اکتامین؛ کاهش التهاب و درد استخوان
قرص اکتامین ۶۵۰ میلی گرمی از طریق جلوگیری از انتشار برخی از پیام رسانهای شیمیایی مسئول التهاب و درد به تسکین دردهای استخوانی کمک میکند. این دارو علاوه بر درد استخوان برای درمان سردرد، میگرن، دندان درد، گلودرد، دردهای پریود، آرتریت، دردهای عضلانی و سرماخوردگی استفاده میشود. مهمترین عوارض جانبی اکتامین شامل: ایجاد بثورات پوستی، خارش، تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکل در تنفس است.
آتنولول؛ کاهش دردهای عضلانی و استخوانی
آتنولول (Altenol) گیرندههای بتا ۱ را در سلول مسدود میکند. این گیرندهها معمولاً به هورمونهایی به نام کاتکول آمینها متصل میشوند. زمانی که کاتکول آمینها به این گیرندهها متصل میشوند، باعث تشدید بروز التهاب و دردهای عضلانی و استخوان میگردد. مسدود کردن این گیرندهها به کاهش درد کمک میکند. این دارو اغلب ۲۵ میلی گرم در روز مصرف میشود. مهمترین اثرات جانبی آتنولول شامل: خستگی، سرگیجه، افزایش وزن غیرمعمول و سریع، فشار خون پایین و ضربان قلب آهسته است.
ناپروکسن سدیم؛ قرص مسکن قوی برای استخوان درد
مسکن فلانکس ماده موثره ناپروکسن سدیم دارد به همین دلیل یکی از انواع قرص مسکن قوی برای استخوان درد است. ناپروکسن در واقع نوعی داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است. فلانکس برای درمان دردهایی مانند: سردرد، دردهای عضلانی، کمردرد، دندان درد استفاده میشود. از این داروی مسکن میتوان برای درمان دردهای مرتبط با سرماخوردگی و علائم خاص آرتریت و دردهای قاعدگی نیز استفاده کرد. تا زمانی که دردهای شما ادامه دارند، هر ۸ تا ۱۲ ساعت یک بار قرص فلانکس را مصرف کنید. مهمترین عوارض جانبی فلانکس شامل: کهیر، دشواری در تنفس، تورم صورت، لبها، زبان و گلو است.
دیکلوفناک سدیم یا لوفنا؛ داروی ضد التهاب قوی
لوفنا (دیکلوفناک پتاسیم) برای تسکین دردهای خفیف تا متوسط ناشی از مواردی مانند: ضربه به استخوان سردرد، درد دندان، گرفتگیهای عضلانی و دردهای قاعدگی استفاده میشود. این دارو همچنین درد، تورم و سفتی مفاصل ناشی از آرتریت را کاهش میدهند. کاهش درد به شما کمک میکند تا فعالیتهای عادی روزانه خود را مجددا از سر بگیرید. لوفنا به عنوان یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی شناخته میشود. این دارو از طریق مسدود کردن تولید برخی از مواد طبیعی در بدن شما که باعث التهاب میشوند، درد، تورم و عفونت را کاهش میدهد.
لوفنا معمولا ۲۵ میلی گرم در روز مصرف میشود. مهم ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف این دارو شامل: تغییرات روحی روانی، خونریزی داخلی، کبودی بی دلیل، بلع دشوار، مشکلات کلیوی، نارسایی قلبی و اضافه وزن است.
آمپول مسکن قوی برای درد استخوان
در مواردی که شدت درد به قدری بالا است که مصرف داروهای خوراکی نتوانند سبب تسکین درد استخوان پا شوند. از انواع آمپولهای مسکن استفاده میشود. میزان و سرعت اثربخشی شکل تزریقی انواع داروهای مسکن، بسیار بالاتر از شکل خوراکی آنها است. انواع آمپول مسکن قوی برای درد استخوان عبارتند از:
پیروکسیکام: کاهش سریع درد استخوان
پیروکسیکام یکی از انواع داروهای مسکن ضد التهاب غیر استروئیدی وموثرترین آمپول مسکن قوی برای درد استخوان است. این مسکن از طریق مهار سنتز پروستاگلاندینها سبب کاهش التهاب و درد میشود. این دارو به شکل خوراکی، تزریقی و ژل وجود دارد. پیروکسیکام با دوز ۲۰ میلی گرم برای درمان درد و التهاب ناشی از آرتریت، سردرد، دردهای استخوانی و درد بدن استفاده میشود. مهمترین عوارض جانبی پیروکسیکام شامل: سردرد، سرگیجه، احساس سوزش در معده، گاز زیاد در معده، لرزش در پاها، بازوها ، از دست دادن تعادل، بی قراری، تغییر در اشتها، بثورات پوستی، تورم مچ پا و افزایش وزن است.
کتورولاک: تضعیف سیستم ایمنی و کاهش التهاب
Ketorolac برای تسکین دردهای استخوان در بزرگسالان معمولاً پس از انجام عمل جراحی استفاده میشود. این دارو در دستهای از داروها به نام داروهای ضد التهاب و جزء انواعی از آمپول های مسکن عضلانی است؛ زیرا از طریق جلوگیری از فعال شد سیستم ایمنی از بروز التهاب در بدن جلوگیری میکند. کتورولاک با دوز ۳۰ میلی گرم در بیمارستان تزریق میشود. مهم ترین عوارض جانبی کتورولاک شامل: راش؛ کندوها؛ خارش؛ تورم چشم، صورت، گلو، زبان، بازوها، دست، مچ پا، ساق پا، مشکل در تنفس، بلع و گرفتگی صدا است.
استامینوفن؛ کاهش انواع دردهای متوسط تا شدید
تزریق استامینوفن برای کاهش انواع درد در بزرگسالان و کودکان بالای ۲ سال تزریق میشود. برای دردهای شدید آمپول استامینوفن همراه با داروهای ضد درد اپیوئیدی تجویز میشود. مقدار دوز تزریقی این دارو متناسب با وضعیت بیمار تعیین میگردد. مهمترین عوارض جانبی استامینوفن (بهترین مسکن برای درد پا و کمر) شامل: اسهال، افزایش تعریق بدن، درد و پیچ شکمی، دست دادن اشتها، ورم، سفتی قسمت بالایی شکمف تهوع و استفراغ و معده درد شدید است.
سوالات متداول در مورد انواع مسکن قوی برای درد استخوان پا
۱. موثرترین مسکن قوی برای درد جراحی چیست؟
موثرترین مسکن برای دردهای پس از جراحی شامل: ایبوپروفن، دیکلوفناک، ناپروکسن، و پاراستامول است.
۲. بهترین قرص برای زانو درد چیست؟
بهترین انواع قرص برای زانو درد شامل: ایبوپروفن، سلوکسیب، دیکلوفناک، ناپروکسن، استامینوفن، مفنامیک اسید، ایندومتاسین و ملوکسیکام است.
۳. بهترین درمان خانگی برای درد استخوان چیست؟
از آنجایی که بیشترین علت درد استخوان افزایش التهاب است؛ بهترین درمانهای خانگی درمانهایی هستند که سبب کاهش التهاب شوند. از جمله بهترین و موثرترین درمانهای خانگی برای کاهش التهاب شامل: مصرف دمنوش عسل و دارچین، استفاده از کمپرس گرم، استفاده از زانوبند طبی است.