بیماری‌ها و اطلاعات دارویی درمان خانگی کمر و گردن درمان کمر درد و گردن درد کمر و گردن

قرص تیزانیدین برای دیسک کمر؛ بررسی نحوه مصرف و عوارض

بررسی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر|فست طب

قرص تیزانیدین برای دیسک کمر؛ بررسی نحوه مصرف و عوارض

 را مصرف کنید.استفاده از داروهای مختلف برای تسکین درد و بهبود آسیب‌های دیسک کمر بسیار رایج است. یکی از داروهایی که به وفور برای آسیب‌های دیسک کمر استفاده می‌شود تیزانیدین است. مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر به دلیل اثرات تسکین دهندگی که دارد پرکاربرد است. از همین رو پزشکان برای تسکین درد دیسک کمر تیزانیدین را تجویز می‌کنند.

در این مطلب از مجله سلامت محور فست طب به بررسی قرص تیزانیدین برای دیسک کمر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

تاثیر و نحوه مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

تاثیر و نحوه مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر|فست طب

قرص تیزانیدین یا زانافلکس که به آن تیزانوور هم می‌گویند، یک داروی کاربردی برای کاهش درد در بدن است. به خصوص اگر دیسک کمر ناشی از تنگی کانال نخاعی باشد، این دارو می‌تواند موثر عمل کند. نحوه عملکرد تیزانیدین به این صورت است که بر روی اعصاب مغزی و نخاعی تاثیر می‌گذارد و فشار رشته‌های عصبی را کاهش می‌دهد. این دارو از دسته آگونیست‌های آلفا-۲ آدرنرژیک است. این دارو در واقع عضلات و ماهیچه‌های بدن را به آسانی شل و آرام می‌کند. به همین دلیل هم برای درمان بیماری‌هایی مثل اسپاسم عضلانی و ام اس و آسیب ستون فقرات استفاده می‌شود.

معمولا پزشکان دوز این دارو را با ۲ یا ۴ میلی‌گرم در روز شروع کرده و به تدریج این مقدار را افزایش می‌دهند. البته میزان مصرفی روزانه این دارو نباید بیشتر از ۳۶ میلی‌گرم باشد. در واقع ممکن است پزشک به شما توصیه کند که ۲ تا ۴ بار در روز این دارو را استفاده کنید. نوع مصرف داروهای دیگر را حتما از پزشک خود بپرسید. به عنوان مثال قرص یونی فلکس برای دیسک کمر مناسب است. اما برای مصرف آن باید با پزشک مشورت کنید.

قرص تیزانیدین ۴ برای چیست؟

قرص تیزانیدین با دوز ۴ میلی‌گرم را قرص تیزانیدین ۴ می‌گویند. این دارو را برای انواع دردهای شدید و گرفتگی‌های عضلانی کاربرد دارد. تیزانیدین دارویی است که بیشتر دردهای مرتبط با سیستم عصبی و نخاعی بدن را کاهش می‌دهد. بهتر است این دارو را قبل از خوردن غذا مصرف کنید. با این وجود اگر که دارای بیماری‌های گوارشی و زخم معده هستید، می‌توانید پس از غذا، این دارو را میل نمایید. برای بسیاری از افرادی که درد ناشی از دیسک کمر دارند، مصرف قرص تیزانیدین ۴ ، ۳ مرتبه در روز تجویز می‌شود. بسیاری از مبتلایان به بیماری دیسک کمر بعد از مصرف تیزانیدین، نتایج مفیدی درباره قدرت کاهش درد آن گزارش کرده‌اند.

مصرف قرص تیزانیدین در کنار دیگر داروهای شل کننده عضلانی یا ضد التهابی اثرات بیشتری خواهد داشت. البته مصرف هر دو دارو در کنار هم باید با تجویز پزشک مصرف شود. زیرا امکان بروز تداخل بین داروها وجود دارد. به عنوان مثال مصرف کپسول مگنیفورت برای دیسک کمر بسیار زیاد است.

معرفی تداخل دارویی با قرص تیزانیدین

این دارو را به هیچ عنوان با داروهایی مانند فلووکسامین و سیپروفلوکساسین مصرف نکنید. هر دارویی که منجر به کاهش فشار خون می‌شود یا داروهای ضدبارداری نباید همراه با تیزانیدین استفاده شود. همچنین این دارو را با الکل یا مواد مخدر استفاده نکنید. از جمله داروهای دیگری که با تیزانیدین تداخل دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترفنادین
  • ساکوییناویر
  • تیوریدازین
  • زیپرازیدون
  • سیزاپراید
  • درونیدرونات
  • پیموزاید

باید اشاره کنیم که استفاده از پمادهای موضعی تاثیر چندانی ندارد؛ زیرا امکان ایجاد تداخل بین داروهای خوراکی و موضعی بسیار کم است. به عنوان مثال اغلب افراد در حین مصرف قرصی مانند تیزانیدین از پماد دیکلوفناک نیز استفاده می‌کنند.

عوارض قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

عوارض قرص تیزانیدین برای دیسک کمر|فست طب

این دارو مانند سایر داروهای رایج در بازار عوارضی هم دارد. یک سری از عوارض این دارو خفیف و قابل چشم پوشی هستند. با این وجود برخی از عوارض این دارو هم بسیار شدید و خطرناک هستند. در ادامه برخی از عوارض شدید این دارو را برایتان شرح می‌دهیم و به صورت خلاصه به معرفی عوارض خفیف و شایع آن می‌پردازیم.

آسیب کبدی در اثر مصرف تیزانیدین

مطالعات نشان می‌دهند که حدود ۵٪ از افرادی که این دارو را مصرف می‌کنند، آنزیم‌های کبدیشان تا سه برابر بالا می‌رود. دارند. در اغلب مواقع، با قطع این دارو، آنزیم‌های کبدی به حالت عادی باز می‌گردند. با این حال، خطراتی در این زمینه وجود دارند که حتما باید در زمان مصرف تیزانیدین تحت نظر پزشک قرار بگیرید. همچنین بهتر از هر از چند گاهی آزمایش انجام دهید تا آنزیم‌های کبدیتان مورد بررسی قرار گیرند.

به جای استفاده از داروهای مختلف با توصیه پزشک ۲۰ روز استراحت را برای دیسک کمر خود امتحان کنید. همچنین ورزش نیز می‌تواند به تسکین درد کمک شایانی کند. از ورزش کردن نیز غافل نشوید.

کاهش شدید فشار خون

یکی از عوارض این دارو کاهش شدید فشار خون است. در نتیجه اگر در زمان تیزانیدین دچار سرگیجه شده‌اید یا غش کرده و از حال رفته‌اید، حتما به پزشک معالجتان اطلاع دهید. در زمان مصرف این دارو باید همیشه و به طور مداوم مراقب علائم جسمی خود باشید. اگر احساس می‌کنید که ضربان قلبتان آهسته‌تر شده، این مسئله هم می‌تواند نشانه از کاهش فشار خون باشد.

ایجاد خواب‌آلودگی و هذیان بعد از مصرف قرص

بیشتر از نیمی از افرادی که داروی تیزانیدین را مصرف می‌کنند، دچار علائمی مانند خواب‌آلودگی و آرام شدن اعصاب می‌شوند. در نتیجه نباید در هنگام رانندگی یا انجام کارهای مهم و بااهمیت، این دارو را مصرف کنید. به علاوه برخی از افراد بعد از خوردن این قرص یا کپسول دچار هذیان و توهمات دیداری و شنیداری می‌شوند. اگر چنین مواردی برایتان پیش آمد، با پزشک علائم خود را در میان بگذارید. علائم خفیف دیگر داروی تیزانیدین شامل موارد زیر هستند:

  • خشکی دهان
  • سرگیجه
  • عفونت دستگاه ادراری
  • یبوست
  • خواب‌آلودگی و بی‌حالی
  • استفراغ
  • اختلالات گفتاری
  • تکرر ادرار
  • تاری دید
  • علائمی شبیه آنفولانزا
  • التهاب سینسوس‌ها و مخاط بینی
  • گلو درد
  • حساسیت شدید و شوک آنافیلاکتیک

سوالات متداول درباره قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

۱. آیا خانم‌های باردار هم می‌توانند از این دارو استفاده کنند؟

برای خانم‌های باردار مصرف این دارو توصیه نمی‌شود. زیرا ممکن است خطرات زیادی برای جنین و مادر به وجود آورد. با این وجود در برخی از اوقات با صلاحدید پزشک، این دارو برای بانوان باردار تجویز می‌گردد. اگر باردار هستید و پزشک برایتان مصرف تیزانیدین را توصیه کرده، حتما تحت نظر پزشک چکاپ‌ها و آزمایشات خود را مرتبا انجام دهید. این گونه می‌توانید از سلامت خود و جنین اطمینان حاصل نمایید.

۲. چه مدت طول می‌کشد تا تیزانیدین اثر کند؟

اثر این دارو بسیار سریع است. ۱ تا ۲ ساعت بعد از مصرف تیزانیدین متوجه کاهش درد کمر خود خواهید شد. اگر درد کمر شما بهتر شد، به هیچ عنوان سر خود مصرف این دارو را قطع نکنید. چه برای شروع مصرف تیزانیدین و چه برای قطع آن، حتما باید با پزشک مشورت کنید. در غیر اینصورت عوارض شدید و پرخطر این دارو، تا سال‌های سال همراه شما خواهند بود. اثر این دارو به مدت ۶ تا ۸ ساعت در بدن باقی می‌ماند و سپس آرام آرام از بین می‌رود. در نتیجه معمولا پزشکان نوبت‌های این دارو را ۶ تا ۸ ساعت یکبار تکرار می‌کنند.

۳. اگر یک دوز از داروی تیزانیدین را فراموش کردیم، چه کار کنیم؟

در صورت فراموشی یک دوز از تیزانیدین، در اسرع وقت آن را استفاده کنید. البته اگر زمانی که به یاد آوردید، نزدیک مصرف دوز بعدی است، دارو را مصرف نکرده و دوز جدید را در زمان درست آن مصرف کنید. در این حالت دوز فراموش شده را رها کرده و مصرف نکنید.

۴. نحوه نگهداری از داروی تیزانیدین چگونه است؟

بهتر است که این دارو را در دمای عادی اتاق و دمایی در حدود ۲۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری کنید. در حقیقت دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه برای نگهداری از این دارو مناسب است. به هیچ عنوان قرص تیزانیدین را در هوای مرطوب نگهداری نکنید. این دارو را در مکان خشک قرار دهید. همچنین آن را داخل قفسه‌های حمام نگهداری نکنید. تیزانیدین را از دسترس کودکان دور نگه دارید. همیشه تاریخ مصرف تیزانیدین را چک کنید. اگر حتی مدت کمی از تاریخ انقضای آن گذشته بود، قرص را دور بریزید.

۵. آیا بعد از مصرف تیزانیدین برای دیسک کمر می‌توان ورزش کرد؟

تیزانیدین یکی از داروهایی است که روی عملکرد بدن شما در هنگام ورزش اثر منفی می‌گذارد. از آن جایی که این دارو عضلات و سیستم عصبی را آرام می‌کنند، ممکن است مانند قبل نتوانید ورزش کنید. همچنین این دارو می‌تواند تعادل بدن را دچار اختلال کند. در نتیجه هنگام مصرف این دارو بهتر است از برخی وسایل مانند تردمیل یا وزنه‌های بسیار سنگین استفاده نکنید. به علاوه این دارو فشار خون را کاهش می‌دهد. به همین دلیل هم اگر آن را در حین تمرینات ورزش مصرف کنید، خطر غش کردن شما بالا خواهد رفت.

۶. آیا می‌توان بعد از مصرف تیزانیدین قهوه یا نوشیدنی انرژی‌زا نوشید؟

نوشیدن قهوه همزمان با مصرف تیزانیدین توصیه نمی‌شود. کافئین می‌تواند روی نحوه عملکرد دارو اثر گذاشته و عوارض جانبی آن را افزایش دهد. همین امر در مورد نوشابه‌های انرژی‌زا هم صدق می‌کند. در واقع بهترین کار این است که در زمان مصرف این دارو، هیچ ماده غذایی که روی بدنتان تاثیر زیادی دارد را مصرف نکنید.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *