بیماری‌ها و اطلاعات دارویی

درمان جوش زیر پوستی؛ با ۵ روش موثر از شر آکنه‌های زیر پوستی خلاص شوید!

جوش زیرپوستی|فست طب

درمان جوش زیر پوستی؛ با ۵ روش موثر از شر آکنه‌های زیر پوستی خلاص شوید!

درمان جوش زیر پوستی با روش‌های خانگی و یا استفاده از داروهای تجویزی به راحتی امکان پذیر است. جوش‌های زیرپوستی معمولا روی پیشانی و چانه ایجاد می‌شوند و آکنه‌هایی به رنگ پوست هستند. نام این جوش‌ها کومدون است و به شکل جوش‌های سرسیاه و سرسفید هستند.

آکنه زیرپوستی در نوجوانان بسیار رایج است و پوست را ناهموار نشان می‌دهد. جوش سفت زیر پوستی را با روش‌های مختلف می‌توان درمان کرد. در این مطلب از فست طب به بررسی انواع جوش‌های زیر پوستی و راه‌های درمان آن می‌پردازیم.

انواع جوش زیر پوستی چیست؟

جوش زیر پوستی یا آکنه کمدونال باعث ایجاد برجستگی‌های کوچک زیادی در نزدیکی سطح پوست می‌شود.  این نوع آکنه‌ها انواع مختلفی دارند که شایع‌ترین آن‌ها جوش‌های سرسفید و سرسیاه هستند. انواع این برآمدگی‌ها عبارتند از:

  • جوش‌های سرسفید: به عنوان کومدون‌های بستـه نیز شناخته می‌شوند، به این دلیل ایجاد می‌شوند که فولیکول مو کاملا مسدود شـده است.
  • جوش‌های سرسیاه: کومدون‌های باز نیز نامیـده می‌شوند، نتیجه تجمع رنگدانه‌های سطحی در منافذ و ایجاد نقاط تیره روی پوست هستند. برخی افراد این نقاط را با کثیفی اشتباه می‌گیرند.
  • کومدون‌های غول پیکر: آن‌ها نوعی کیست هستند. کومدون غول پیکر یک ضایعه بزرگ با دهانه‌ای شبیه جوش سرسیاه است.
  • ماکروکومدون‌ها: آن‌ها کومدون‌های بستـه بزرگ‌تر از ۲ تا ۳ میلی‌متر هستند.
  • میکروکومدون‌ها: آن‌ها کومدون‌های بسیار کوچک معمولا قابل مشاهده نیستند.
  • کومدون‌های خورشیدی: این کومدون‌ها معمولا در اثر آسیب‌های ناشی از نور خورشید ایجاد می‌شوند و معمولا در افراد مسن، عمدتا روی گونه‌ها ایجاد می‌شوند.

یکی از روش‌های عالی برای درمان قطعی جوش صورت استفاده و خرید دموکرافت است. این دستگاه با سه تکنولوژی خاص و فوق العاده خود، به راحتی جوش‌های سرسیاه، سرسفید، پاپول و پاسچول را درمان می‌کند.

چه عواملی باعث جوش زیر پوستی می‌شود؟

کشیدن سیگار، منجر به ایجاد جوش زیر پوستی|فست طب

جوش‌های زیر پوستی زمانی ایجاد می‌شوند که چربی اضافی و سلول‌های مرده پوست غدد تولید کننده چربی در پوست را مسدود کنند. این باعث می‌شود که منافذ آسیب‌دیده به بیرون برآمده شوند و برجستگی ایجاد کنند. عوامل متعددی می‌توانند در ایجاد آکنه زیرپوستی نقش داشته باشند. آن‌ها عبارتند از:

  • مصرف بالای لبنیات
  • تحریک پوست در اثر تماس با روغن‌ها، رنگ ها و محصولات مشابه
  • تولید بیش از حد تستوسترون که می‌تواند تولید روغن را افزایش دهد
  • تماس شدید با پوست، مانند فشردن جوش‌ها یا انجام لایه برداری شیمیایی
  • کشـیدن سیگار

درمان خانگی جوش زیر پوستی با ۵ روش موثر

درمان‌های طبیعی به طور گسترده برای انواع جوش از جمله جوش‌های زیر پوستی در دسترس هستند. در مرحله نخست، درمان جوش زیر پوستی شامل تنظیم عادات مراقبت از پوست، استفاده از کرم‌ها یا ژل‌های دارویی و یا تغییر رژیم غذایی است. شستـن صورت دو بار در روز با صابون ملایم و آب ولرم برای جلوگیری از تحریک جوش‌ها بسیار مفید است. برای درمان‌ جوش زیر پوستی به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

داروهای تجویزی، درمان فوری جوش زیر پوستی

داروهای موضعی OTC یا بدون نسخه، شروع خوبی برای مدیریت آکنه‌های زیر پوستی هستند، اما همیشه نمی‌توانند مفید باشند. ممکن است لازم باشد برای دریافت یک داروی موضعی یا خوراکی و درمان سریع جوش زیر پوستی به پزشک مراجعه کنید. ممکن است یک فرد حداقل به مدت ۸ هفته از یک دارو استفاده کند تا بتواند تشخیص دهد که آیا دارو موثر بوده یا خیر. آن‌ها ممکن است داروهای زیر را تجویز کنند:

  • آنتی بیوتیک‌ها
  • داروهای ضد بارداری خوراکی
  • ایزوترتینوئین (آکوتان)
  • اسپیرونولاکتون (آلداکتون)، یک داروی ضد آندروژن که گاهی همراه با داروهای ضد بارداری خوراکی در زنان برای کنترل تولید سبوم استفاده می‌شود.

داروهای تجویزی می‌توانند شخص را در معرض خطر آفتاب سوختگی قرار دهند، بنابراین استفاده روزانه از ضد آفتاب مهم است. حتما محصولی با SPF 30 یا بالاتر انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: زانو بند طبی برای آرتروز؛ چرا باید از زانو بند استفاده کنیم؟

کرم‌های لایه بردار، مناسب در حذف جوش‌های زیر پوستی

داروهای بدون نسخه (OTC) ممکن است به اندازه کافی قوی نباشند تا آکنه کومدونال را برای همیشه از بین ببرند. درمان‌های موضعی مستقیما روی صورت اعمال می‌شود تا سبوم اضافی را کنترل کرده و کومدون‌های موجود را باز کند. کرم لایه بردار برای جوش زیر پوستی شامل موارد زیر است. اما باید قبل از استفاده با یک پزشک مشورت کنید. گزینه‌های رایج عبارتند از:

  • آزلائیک اسید
  • بنزوئیل پراکسید
  • اسید گلیکولیک
  • اسید سالیسیلیک
  • رتینوئیدها
  • گوگرد

هنگام استفاده از مواد موضعی به ویژه اسیدها و رتینوئیدها، باید هر روز از ضد آفتاب استفاده کنید. این کرم‌ها درمان‌های قدرتمندی هستند که لایه بیرونی پوست را نیز از بین می‌برند که فرد را در برابر آفتاب سوختگی آسیب پذیرتر می‌کند. مطمئن شوید که محصولی با SPF 30 یا بالاتر انتخاب کرده‌اید.

بیشتر بخوانید: علل آسیب به کشکک زانو و راه‌های درمان آن

روغن درخت چای، موثر در کاهش التهاب و جوش زیر پوستی

در طب سنتی از روغن درخت چای برای انواع بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. این روغن برای کمک به کاهش التهاب و عفونت‌ها مناسب است. روغن درخت چای ممکن است با کاهش سبوم و آرام کردن پوست به حذف آکنه کومدونال کمک کند.

فندق جادوگر، کمک به حفظ تعادل در رطوبت پوست

فندق جادوگر به عنوان یک قابض طبیعی یا تونر سنتی به تعادل رطوبت پوست کمک می‌کند. از این ماده به عنوان روشی برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود. مزیت مصرف آن باز کردن جوش‌های بستـه است. از فندق جادوگر می‌توانید دو بار در روز استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: قرص ناپروکسن برای کمر درد؛ فواید وعوارض مصرف

ماسک زغال یا خاک رس، معجزه‌ای برای پوست

ماسک زغال، معجزه‌ای برای پوست|فست طب

در انتخاب ماسک برای جوش‌ زیر پوستی، ماسک‌های زغال و خاک رس بهتر از سایر فرمولاسیون‌ها عمل می‌کنند. زیرا به خشک شدن سبوم محبوس شـده در منافذ کمک می‌کنند. آن‌ها در خلاص شدن از شر جرم‌های به دام افتـاده در زیر پوست نقش دارند و حذف جوش‌های سر سیاه را آسان‌تر می‌کنند.

درمان جوش زیر پوستی را در اسرع وقت انجام دهید!

جوش‌های زیر پوستی زمانی اتفاق می‌افتند که سلول‌های پوشاننده مجرای غده چربی بیش از حد رشد می‌کنند. سپس منجر به افزایش تولید چربی می‌شوند که دهانه سطح پوست را مسدود می‌کنند. درمان جوش زیر پوستی ممکن است به تنهایی دشوار باشد، بنابراین مهم است که جوش‌های شدیدتر برای مشاوره به یک متخصص پوست مراجعه کنید.

درمان جوش زیر پوستی با روش‌های موثر در خانه امکان پذیر است. روش‌هایی مثل استفاده از کرم‌های لایه بردار، ماسک زغال یا خاک رس، روغن درخت چای و آنتی بیوتیک در رفع این نوع جوش‌ها موثر هستند. با انجام این راهکارها در منزل می‌توانید آکنه‌های خفیف را از بین ببرید.

سوالات متداول درباره جوش زیر پوستی

کرم درمان جوش زیر پوستی چیست؟

کرم‌های لایه بردار که شامل این موارد باشد مناسب هستند. آن‌ها عبارتند از: آزلائیک اسید، بنزوئیل پراکسید، اسید گلیکولیک، اسید سالیسیلیک، رتینوئیدها وگوگرد.

برای درمان جوش زیر پوستی چانه چه کنیم؟

کرم‌های لایه بردار، مصرف آنتی بیوتیک، استفاده از روغن درخت چای و ماسک زغال می‌توانند در رفع آن کمک کند.

آیا روغن درخت چای برای از بین بـردن جوش زیر پوستی مناسب است؟

بله. این روغن برای کمک به کاهش التهاب و عفونت‌ها مناسب است و در درمان جوش زیر پوستی استفاده می‌شود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *