پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی؛ بهترین ورزش برای پیشگیری از آسیب‌های بیشتر

پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی|فست طب

پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی مفید است. به‌شرط آن‌که در زمان معین و در مقداری معین انجام شود. پیاده روی برای تنگی کانال نخاع از آن جهت مفید است که منجر به تقویت عضلات کمر شده و با حفظ و یا افزایش انعطاف پذیری در ستون فقرات و کاهش فشار وارده روی کمر، درد را تسکین می‌بخشد. عوامل متعددی هستند که باعث بروز تنگی کانال نخاعی می‌شوند.

تنگ شدن کانال نخاعی اختلالی است که مستقیماً پاها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از آنجایی که باعث فشرده شدن تمام اعصابی می‌شود که به پاها متصل هستند، بی‌حسی در هر دو پا ایجاد می‌شود. عموماً بیماران به دلیل باریک شدن کانال نخاعی می‌خواهند بی‌حرکت بمانند. با این حال، غیر فعال ماندن باعث می‌شود عضلات ضعیف و ضعیف باقی بمانند. به همین دلیل به بیماران توصیه می‌شود که پیاده روی کنند. چنین اقداماتی علائم تنگی کانال نخاعی را هر چند اندک کاهش می‌دهد. با مطالعه متن حاضر از فست طب به بررسی اثرات پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی می‌پردازیم.

آناتومی کانال نخاعی و ستون فقرات در رابطه با درمان تنگی کانال نخاعی با پیاده روی

نخاع اصلی‌ترین طناب عصبی بدن؛ تنگی ‌کانال نخاعی|فست طب

ستون فقرات عضو اساسی و مهم اسکلت بدن است. در واقع بدن با وجود ستون فقرات است که می‌‌تواند هم حرکت داشته باشد، هم در هنگام ایستادن به حالت صاف قرار گیرد. آناتومی ستون فقرات از ۲۴ مهره تشکیل شده است، که هر مهره یک استخوان است. این ۲۴ مهره از ستون فقرات مهره‌های متحرک هستند. مهره‌ها توسط ماهیچه‌‎ها و رباط‌ها به یکدیگر وصل شده‌اند.

یکی دیگر از ویژگی‌های ستون فقرات ما این است که دارای کانال نخاعی است. طناب نخاعی رشته‌ای از اعصاب است که از طریق کانال نخاعی حرکت می‌کند. طناب نخاعی از قسمت پایین مغز (بصل النخاع) آغاز شده و تا بالاترین قسمت مهره‌ کمر ادامه دارد. نخاع سیگنال حرکتی را از مغز به سایر اعضای بدن می‌فرستد و باعث تحرک آن‌ها می‌شود. آسیب به قسمت نخاع باعث بی‌حسی و گز گز در هر یک از اعضای بدن شده و در صورت آسیب بیشتر خطرات بیشتری را به اعضای بدن وارد می‌کند.

اغلب بیماران انجام ورزش، فعال بودن و همچنین استفاده از روش‌های درمانی غیر تهاجمی و بدون عوارض را ترجیح می‌دهند. یکی از بهترین روش‌های درمانی بدون عوارض استفاده از کمربند پلاتینر است. این کمربند به تکنولوژی uic مجهز شده و قادر است درد و ناراحتی کمر را در کمتر از ۲ تا ۳ هفته بهبود دهد. قیمت کمربند پلاتینر اصل 2940000 تومان است که در مقابل سایر روش های درمانی به صرفه است.

آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است؟

پیاده روی در سطحی صاف و فاقد شیب برای افرادی که با مشکلات تنگی کانال نخاعی دست و پنجه نرم می‌کنند به عنوان یک درمان مکمل و مرحله‌ای از بازتوانی فرد رویکردی مفید خواهد بود. این ورزش علاوه بر نقش تکمیلی خود در مداخلات درمانی و بازتوانی به لحاظ روانی نیز مفید اسا. پیاده روی برای تنگی کانال نخاع تمرین و فعالیت مفیدی محسوب می‌شود. پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی به‌ تنهایی نمی‌تواند آن را درمان کند اما حتما حتما از اصول پیاده روی صحیح پیروی کنید.. اما اگر در کنار انجام برخی فعالیت‌های ورزشی و مصرف برخی دارو‌ها پیاده ‌روی انجام دهید، تاثیر مثبتی روی کنترل تنگی کانال خواهد داشت. برخی از تمریناتی که می‌توانید برای درمان این عارضه انجام دهید.

باید اشاره کنیم که انجام ورزش به روش نادرست، به جای کمک به روند درمان، بیشتر به بدن آسیب وارد می‌کند. به همین دلیل باید حرکات ممنوعه بدنسازی برای دیسک کمر یا زانو درد را از پزشک خود بپرسید. تا در حین ورزش به کمر خود فشار یا آسیب وارد نکنید.

بهترین روش پیاده روی با اصول مناسب برای افراد مشکل دار مبتلا به تنگی کانال نخاعی

پیاده روی غیر اصولی ؛ ضربه به ستون فقرات|فست طب

همان‌طور که اشاره کردیم یکی از مواردی که می‌توان به عنوان درمان مکمل برای بهبود تنگی کانال نخاعی استفاده کرد پیاده روی کردن است. لازم به ذکر است که پیاده روی باید به صورت اصولی صورت گیرد. باید کفش مناسب پیاده روی استفاده شود و در یک سطح صاف پیاده روی انجام گیرد. بهتر است این کار به صورت مکرر و روزانه و مدت زمان روزانه ۳۰ دقیقه انجام شود تا تاثیر آن  بر روی بیماری بهتر مشاهده شود. همچنین پیاده روی روی با اصول مناسب بهتر است بر روی سطح صاف صورت گیرد و در صورت امکان می‌توان از تردمیل نیز برای انجام پیاده روی بهره گرفت. در مورد دوچرخه سواری برای زانو درد نیز بهتر است از نمونه‌های ثابت استفاده شود.

مزایای پیاده روی برای تنگی کانال نخاع، روش غیر تهاجمی برای درمان مشکلات تنگی کانال نخاعی

پیاده روی را می‌توان به عنوان درمان مکمل برای تنگی کانال نخاعی در نظر گرفت. از راحت‌ترین تمریناتی که انجام آن با شدت پایین می‌تواند برای درمان مشکلات تنگی کانال نخاعی مفید باشد پیاده‌روی است. پیاده روی به این علت برای تنگی کانال نخاعی مناسب است زیرا به کشش و تقویت عضلات کمک می‌کند. این در حالی است که به ستون فقرات فشاری وارد نمی‌کند. هر نوع ورزشی که این ویژگی داشته باشد برای تنگی کانال نخاع مناسب است. توجه داشته باشید که بهترین روش مراقبت های بعد از عمل تنگی کانال نخاع، تحرک داشتن، تمیز نگه داشتن زخم و خوردن مرتب داروها است.

همچنین پیاده روی باعث تقویت عضلات کمر و بافت همبند می‌گردد. به علاوه سیستم عضلات ناحیه مرکزی بدن که به عنوان پشتیبان ستون فقرات در نظر گرفته شده را تقویت می‌کند. پیاده روی می‌تواند دامنه حرکات شما را بهبود بخشد و باعث حفظ و افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات گردن گردد. تقویت کلی پا باعث می‌شود که ناحیه کمر به آسیب‌های کمتری مبتلا شود. برخی از فواید پیاده‌روی برای این نواحی عبارت‌اند از:

  1. عضلات را تقویت می‌کند.
  2. وزن را پایین می‌آورد تا فشار کمتری روی کمر و نخاع  وارد شود.
  3. تقویت عضلات باعث می‌شود آستانه تحمل آن‌ها بالاتر رود. از همین موضوع می‌توان تاثیر پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی را متوجه شد.
  4. سوخت‌و‌ساز در کل بدن بالا می‌رود؛ چربی و قند خون پایین می‌آید که این امر گردش بهتر خون را به‌دنبال دارد که درمان بیماری‌ها در ناحیه کمر را سرعت می‌بخشد.
  5. استراحت کافی و تغذیه مناسب می‌توانند اثر‌گذاری پیاده‌روی برای تنگی کانال نخاعی و سایر عارضه‌های ناحیه کمر را افزایش دهد. و در رسیدن به میران وزن استاندارد از طریق شیوه‌های اصولی به شما کمک کند.

 فراموش نکنید که برای بهره‌مندی از مزایای پیاده‌روی کفش مناسب استفاده کنید، پیش از ابتلا‌ به بیماری نیز آن را در روز‌های هفته انجام دهید، هنگام انجام این فعالیت آب کافی بنوشید و در مدت‌زمان مناسب با شدت استاندارد آن را انجام دهید. اگر این نکات را رعایت کنید نه تنها پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی مفید خواهد بود، بلکه خواهید توانست از ابتلا به سایر بیماری‌ها جلوگیری کنید. انجام این فعالیت‌ها به درمان مشکلاتی نظیر گرفتگی و دیسک کمر نیز کمک خواهد کرد. در کنار پیاده روی به نحوه خوابیدن تنگی کانال نخاعی دقت کنید. زیرا فرم خوابیدن تاثیر بالایی در تسکین درد و بهبود علائم پس از از خواب بیدار شدن دارد.

مضرات پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی چیست؟ آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاع ضرر دارد ؟

همان‌قدر که انجام پیاده روی برای تنگی کانال نخاع مفید است، پیاده روی طولانی مدت می‌تواند مضر باشد و منجر به تشدید علائم شود. از جمله مضرات عدم درمان این عارضه می‌توان به عدم کنترل روده یا مثانه، بی‌حسی فزاینده پاها، داخل ران‌ها و پشت پا و ضعف پا اشاره کرد. بنابراین درمان تنگی کانال نخاع ضروری است که البته پیاده روی بخشی از پروسه درمان است. اما در واقع  پیاده روی برای افرادی که عارضه اوج پیدا کرده مضر است، چون منجر به درد بیشتر می‌شود.

مخصوصا اگر کفش استاندارد پوشیده نشود و سطح شیب دار باشد. بالا رفتن از سطح شیب دار حتی برای افراد سالم مضر است. مضرات پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی در  سطح شیب دار برای افراد مشکل دار دو چندان می‌شود، طوری که بیمار از پا می‌افتد. لازم به ذکر است، پیاده روی برای افرادی که به تنگی کانال نخاع مبتلا هستند و یا هر گونه مشکل مرتبط دارند باید پس از بررسی پزشک متخصص و با صلاحدید وی انجام شود.

پیاده روی در آب برای تنگی کانال نخاع، درمان تنگی کانال با راه رفتن در آب

پیاده روی در آب برای تنگی کانال نخاع، درمان تنگی کانال با راه رفتن در آب|فست طب

یکی از تمرینات مفید برای تنگی کانال نخاع، غیر از پیاده روی در هوای آزاد، پیاده روی در آب است. توصیه می‌شود هر بار حداقل به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در آب پیاده روی نمایید. در طی این فعالیت، باید به آرامی حرکت‌کرده و به سمت جلو و عقب پیش رفته و همچنین بخشی از زمان را به حرکت سمت چپ و راست اختصاص دهید. در آب با پاهای نزدیک به هم، پیاده روی کنید. حرکات هماهنگ بازوها و پاهای شما نیز می‌تواند به شما در حفظ تعادل و هماهنگی کمک کند. آب، فشار وزن بدن را کاهش می‌دهد و به تسکین درد در افراد مبتلا به تنگی کانال نخاع کمک کند.

حتی در آب می‌توانید تمرینات مفید برای این عارضه را هم انجام دهید. تمرینات مبتنی بر آب یک توصیه رایج برای افراد مبتلا به شرایط بالقوه دردناک تنگی کانال نخاعی است. چنین تمریناتی به طور فزاینده‌ای مؤثر هستند. در حالی که ایستاده‌اید یک پا را به آرامی بلند کنید. پای بلندشده را تا جایی که می‌توانید دراز کنید، زانوی خود را خم کنید. چند ثانیه این حالت را نگه دارید و سپس پاها را تعوض کنید. تکنیک‌های مورد استفاده در آب درمانی آبگرم درمانی، تمرینات استخری ایستا یا شناور، با استفاده از تجهیزات تخصصی مانند دستگا‌ه‌های شناورسازی و دستگاه‌های مقاومتی برای دست‌ها یا پاها است.

جمع بندی نهایی درباره پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی

تاثیر پیاده روی بر روی تنگی کانال نخاعی بالا بوده و می‌تواند برای بسیاری از افراد که از این عارضه رنج می‌برند، در دراز مدت مناسب و باعث بهبودی هم شود. پیاده روی منجر به تقویت عضلات کمرشده و با حفظ و یا افزایش انعطاف پذیری در ستون فقرات و کاهش فشار وارده روی کمر، درد را تسکین می‌بخشد. در این مقاله به بررسی اینکه آیا پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی خوب است یا پیاده روی برای تنگی کانال نخاع ضرر دارد پرداختیم. همچنین مزایا و معایب پیاده روی و و اصول مناسب پیاده روی برای تنگی کانتل نخاعی را نیز تشریح کردیم.

پرسش‌های پر‌تکرار در زمینه پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی

۱. پیاده روی برای تنگی کانال نخاعی ضرر دارد؟

خیر نه تنها ضرر ندارد بلکه مفید نیز است اما به شرط آنکه با اصول مناسب انجام شود.

‌۲. بهترین روش پیاده روی با اصول مناسب برای افراد مشکل دار چگونه است؟

پیاده روی برای تنگی کانال باید  در سطح صاف و با کفش استاندارد و به مدت ۳۰ دقیقه انجام شود.

۳. آیا تنگی به خودی خود بهبود پیدا می‌کند؟

تنگی کانال نخاعی (تنگی کانال نخاع) اختلالی است که در نتیجه خرابی در ساختار مهره‌ها ایجاد می‌شود. از آنجایی که مهره‌ها ساختاری ندارند که در طول زمان بازسازی شوند، این اختلالی نیست که خود به خود از بین برود.

۴. در صورت نیاز به جراحی تنگی کانال، چند ساعت طول می‌کشد؟

جراحی تنگی به طور متوسط ۱ تا ۳ ساعت طول می‌کشد و نیاز به بیهوشی طولانی مدت دارد.​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *