درمان خانگی کمر و گردن کمر و گردن

استفاده از روغن اسپند برای سیاتیک و کمر درد در خانه

روغن اسپند برای درمان بیماری های مختلف به کار می رود|فست طب

استفاده از روغن اسپند برای سیاتیک و کمر درد در خانه

آیا روغن درمانی درد کمر را کاهش می‌دهد؟ آیا روغن اسپند برای سیاتیک موثر است؟ روغن‌های دانه‌های گیاهی چه تاثیری بر روی درمان درد مفاصل دارند؟ خواص روغن اسپند در طب سنتی چیست؟ درد کمر یکی از مشکلات شایعی است که افراد زیادی را در سنین مختلف با خود درگیر می‌کند. برای درمان این مشکل راهکار‌های مختلفی وجود دارد که ماساژ دادن با روغن‌های گیاهی یکی از آن‌ها است. در این مقاله از وب سایت فست طب با ما همراه باشید تا با برای پاسخ به این سوالات و خواص روغن اسپند برای سیاتیک آشنا شوید.

خواص اسپند برای سلامتی

اسپند یک ماده مغذی حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. این ماده در دسته آجیل‌ها قرار می‌گیرد؛ که از درختان بومی شمال مکزیک و جنوب آمریکا به دست می‌آیند. روغن اسپند در واقع حالت فشرده‌شده این ماده خوراکی است. این روغن منبع غنی از پروتئین‌ها، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین‌ها و سایر مواد معدنی به شمار می‌آید.

روغن اسفند می‌تواند فعالیت سلول‌های عصبی را بهبود ببخشد و در راستای از بین بردن رادیکال‌های آزاد فعالیت کند. وجود ویتامین‌های متعدد در این روغن سبب‌شده که خاصیت ضد پیری داشته باشد. از خواص اسپند و روغن آن، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پیشگیری از ابتلا به سرطان و نابود کردن رادیکال‌های آزاد
  • کاهش قند خون
  • کاهش سطح کلسترول خون
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی
  • عامل ضد التهابی
  • محافظت از بدن در مقابل بیماری‌های دژنراتیو
  • کاهش درد کمر

با این اوصاف استفاده از روغن برای کمر درد، آن هم روغن اسپند تاثیر بالایی در کاهش درد کمر خواهد داشت.

روغن اسفند برای کمر درد

روغن اسفند برای کمر درد|فست طب

روغن اسپند برای کاهش درد کمر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روغن حاوی اسید‌های چرب امگا ۳ است که باعث کاهش التهاب می‌شود. در بیماری‌های التهابی، مصرف این روغن باعث کاهش درد و تورم می‌شود. علاوه بر امگا ۳، وجود منیزیم، کلسیم، فیبر و ویتامین E به خاصیت ضد التهابی این روغن می‌افزاید. طبع گرم و خشک روغن اسفند برای کمر درد و کاهش درد آن موثر است. این روغن با خواص بی نظیری که دارد؛ در طی ماساژ محل درد، بهبودی فرد را باعث می‌شود.

روغن اسفند در ماساژ‌های مختلفی نظیر ماساژ درمان عصب سیاتیک پای چپ بسیار آرامش بخش، تحریک کننده، تقویت کننده و تخلیه کننده است. این روغن با خاصیت ضد التهاب و آرامش بخشی که دارد؛ درد کمر و سیاتیک را به تسکین می‌دهد. اسپند همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌های فراوانی است. طبق رتبه بندی USDA برای محتوی آنتی اکسیدانی ۱۰۰ ماده غذایی، اسپند در رده ۲۰ ام قرار گرفته است. در جدول زیر، مقدار انرژی و مواد معدنی موجود در ۱۰۰ گرم اسپند نوشته شده‌است:

انرژی ۶۹۱ کیلو کالری
چربی ۷۲ گرم
کربوهیدرات ۱۳.۹ گرم
پروتئین ۹.۱۷ گرم
کلسترول ندارد (فاقد کلسترول)
سدیم ندارد
فیبر ۹.۶ گرم
شکر ۳.۹۷ گرم
کلیسم ۷۰ میلی گرم

با توجه به اعداد و ارقام موجود در این جدول می‌توان فهمید که اسفند ارزش غذایی بالایی دارد.

روغن اسپند برای سیاتیک

درد عصب سیاتیک در اثر سرپا ماندن طولانی مدت و پرش‌های متعدد حین ورزش ممکن است به وجود آید. این فشار حتی ممکن است در اثر اختلال در استخوان‌های ستون فقرات و مفاصل بین مفصلی نیز ایجاد شود. روش‌های متعددی برای درمان این عارضه وجود دارد. یکی از کار‌هایی که می‌توان برای درمان این بیماری انجام داد؛ استفاده از روغن اسانس دانه‌های اسپند است. این روغن با ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد؛ درد سیاتیک را کاهش می‌دهد. البته برای کاهش درد زانو و حتی رفع علت خالی شدن پا هنگام راه رفتن نیز مناسب است.

ماساژ دادن محل درد با این روغن گیاهی، باعث می‌شود تا التهاب و تورم در آن ناحیه کم‌تر شود. ماساژ صحیح با روغن اسپند برای سیاتیک به صورت دورانی است. ابتدا باید محل مورد نظر تمیز شود که معمولا توصیه به شست و شوی آن با آب گرم می‌شود. در وهله بعد، ماساژ با حدود ۲ الی ۴ قطره از این روغن صورت می‌گیرد. ماساژ ابتدا به صورت آرام و دورانی است. گرمای دست حین ماساژ دادن نیز تا حدودی به کاهش درد کمک می‌کند. بعد از اتمام ماساژ، این محل با دستمال یا حوله ای که از قبل گرم شده‌است؛ بسته می‌شود.

گرما پارچه علاوه بر خاصیت ضد دردی که دارد؛ به جذب هرچه بیشتر روغن کمک می‌کند. گرم بودن این محل همچنین باعث افزایش جریان خون می‌شود. با جذب روغن، التهاب موجود در اعصاب این ناحیه کاهش می‌یابد.

طرز تهیه روغن اسپند در منزل

طرز تهیه روغن اسپند در منزل|فست طب

درست کردن روغن‌های گیاهی در منزل، راهکاری کاربردی برای اطمینان بیشتر از خلوص روغن است. دانه‌های اسپند در ایران اغلب برای دود و معطر ساختن محل استفاده می‌شود. این گیاه دانه‌های سفتی دارد و روغن گیری از آن کار ساده‌ای نیست. طرز تهیه روغن اسپند در منزل به دو روش در زیر نوشته شده‌است:

استفاده از دستگاه‌های روغن گیری

اگر قصد دارید بدون فوت وقت، از دانه‌های گیاهی مختلف روغن استخراج کنید؛ نیاز به یک دستگاه روغن گیر دارید. آسیاب‌های موجود در این دستگاه‌ها به طور کامل دانه‌ها را فشرده می‌کنند و در نهایت باعث استخراج روغن از آن می‌شوند. برای استخراج روغن بر اساس نوع گیاه، می‌توان از بخش‌های مختلف آن استفاده کرد. توجه داشته باشید که به دلیل سفت بودن دانه‌های اسپند هر نوع دستگاهی قادر به روغن گیری از این دانه‌ها نیست.

روغن گیری اسپند بر پایه دیگر دانه‌های روغنی

یکی از روش‌های رایج برای استخراج روغن اسپند، قرار دادن دانه‌های آن در روغن‌های دیگر است. در این روش مقداری دانه اسپند درون ظرفی حاوی روغن کنجد یا زیتون ریخته می‌شود. باید دانه‌ها تا یک ماه به این حالت در معرض نور خورشید باقی بمانند. در این مدت یک ماهه، هر روز یک‌بار باید این ظرف تکان داده شود. روغن اسفند در کم‌ترین دمای ممکن استخراج می‌شود و خواص آن به خوبی باقی می‌مانند. این طرز تهیه روغن اسپند در منزل، زمان زیادی برای استخراج روغن از دانه‌ها نیاز است.

عوارض مصرف روغن اسپند

روغن حاوی اسانس دانه‌های اسپند مزایای بسیاری برای درمان بیماری‌های مختلف دارد. استفاده از این روغن حین بروز درد سیاتیک یا کمر، تاثیر شگفت انگیزی از خود به جای می‌گذارد. بدن برخی از افراد به مصرف مواد غذایی خاصی واکنش نشان می‌دهد. امکان آلرژی با این روغن در این افراد وجود دارد. باید قبل از مصرف آلرژی و عدم تحمل غذایی را در نظر گرفت. در صورتی که فرد به این روغن آلرژی داشته باشد و از آن برای پوست و ماساژ دادن استفاده شود؛ امکان حساسیت‌های پوستی بالا می‌رود. از دیگر عوارض این روغن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احتمال بروز مشکلات در افرادی با طبع گرم (گرم مزاج)
  • مصرف بیش از حد، افزایش احتمال سر درد و حالت تهوع
  • توصیه به عدم مصرف در زنان باردار به دلیل افزایش احتمال سقط جنین

خواص روغن اسپند در طب سنتی

این روغن به دلیل ترکیبات منحصر به فرد از مواد مختلف، طبع گرمی دارد. برای درمان درد‌های مفصلی و عضلانی به خوبی عمل می‌کند. ماساژ دادن محل آسیب با کمک این روغن می‌تواند تا حد زیادی درد را در فرد کاهش دهد. در بیماری‌های مفصلی برای کاهش درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روغن به دلیل خاصیت گرمی که دارد؛ می‌تواند سردی و رطوبت را در مفاصل از بین ببرد. ماساژ دادن با این روغن می‌تواند گرفتگی مفاصل و اسپاسم عضلات را برطرف کند. برای درمان درد مفاصل توصیه می‌شود هر روز دوبار با این روغن، محل آسیب‌داده را ماساژ دهند.

سوالات متداول در مورد خواص اسپند

روغن اسفند برای کمر درد چه کاربردی دارد؟ روغن اسفند حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی مختلفی است. وجود این محتویات سبب‌شده تا خاصیت ضد التهابی بالایی داشته باشد. ماساژ دادن موضع آسیب با این روغن باعث کاهش التهاب، تورم و درد می‌شود.

از دیدگاه طب سنتی، روغن اسپند چه مزایایی دارد؟ روغن حاوی اسانس دانه‌های اسپند، از دیدگاه طب سنتی خواص گرمی دارد. از این ویژگی می‌توان در درمان بیماری‌های متعددی نظیر درد مفاصل، درد سیاتیک و کمر درد استفاده کرد.

طرز تهیه روغن اسپند در منزل به چه صورت است؟ این روغن را می‌توان با قرار دادن مقداری از دانه‌های آن در داخل روغن کنجد و زیتون تهیه کرد. این روش زمانبر است و حداقل یک ماه طول می‌کشد. استفاده از دستگاه‌های مخصوص روغن گیری، این زمان را به چند ساعت کاهش می‌دهند. با کمک این دستگاه‌ها، می‌توان به روغن اسپند با خلوص بسیار بالا دست یافت.

آیا روغن اسپند را می‌توان برای زنان باردار تجویز کرد؟ خیر؛ روغن اسفند برای زنان باردار منع مصرف دارد. این روغن احتمال سقط جنین را بالا می‌برد. قبل از دوران بارداری، روغن اسفند فواید زیادی برای مشکلات دستگاه تناسلی زنان دارد. برای درمان سردی رحم می‌توان از این روغن استفاده کرد.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *