کمر و گردن

درمان سیاتیک برای همیشه با ۶ روش خاص؛ از دارو تا ماساژ

درمان سیاتیک برای همیشه با راهکارهای درمانی خاص|فست طب

درمان سیاتیک برای همیشه با ۶ روش خاص؛ از دارو تا ماساژ

آیا می‌دانید بهترین و موثرترین روش‌های درمان سیاتیک برای همیشه چه روش‌هایی هستند؟ سیاتیک به بزرگترین عصب بدن گفته می‌شود. این عصب از ناحیه کمر تا انتهای پاها کشیده شده است. درد سیاتک به دلایل مختلفی مانند: کشیدگی و تحریک عصب، فتق دیسک کمر، بروز آسیب‌های ورزشی و افزایش سن ایجاد می‌شود. در هنگام آسیب به سیاتیک فرد آسیب دیده علائم مختلفی از جمله: درد شدید، گرفتگی‌های مکرر کمر،  احساس گزگز، ضعف شدید و بی حسی را در عضلات خود احساس خواهد کرد؛ به همین دلیل قادر به انجام بسیاری از فعالیت‌ها مثل ورزش نخواهد بود.

خوشبختانه در حال حاضر روش‌های درمانی موثری برای سیاتیک وجود دارد. به همین دلیل بسیاری از بیماران بدون انجام جراحی و استراحت‎های طولانی مدت، به سرعت بهبود پیدا می‌کنند. برای اینکه شما را با موثرترین روش‌های درمان سیاتیک آشنا کنیم؛ در جدیدترین مقاله فست طب در خصوص درمان سیاتیک برای همیشه صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشد.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

سیاتیک چیست و چه علائمی دارد؟

سیاتیک چیست و چه علائمی دارد|فست طب

عصب سیاتیک به بلندترین عصب بدن گفته می‌شود که منشا آن ریشه‌های عصبی نخاع است. این ریشه‌های عصبی از بین فضاهای میان دیسک‌ها خارج شده و در نقاط مختلف به هم پیوسته و عصب سیاتیک را تشکیل می‌دهند. عصب سیاتیک از ناحیه ستون فقرات شروع می‌شود و به سمت باسن، پشت ران و ساق پا می‌رسد. درد سیاتیک به درد شدید ناشی از تحریک عصب سیاتیک می‌گویند. درد سیاتیک بر اثر فشار روی عصب(فشار به کمر، باسن و زانوها) تشدید می‌شود. در مقابل در هنگام استراحت، درد سیاتیک خود به خود تسکین پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین علائم آسیب به این عصب، خواب رفتن یا بی حسی مکرر پاها و عضلات کمر است. اینکه درد سیاتیک چند روز طول میکشد به میزان استراحت و روش درمان شما بستگی دارد.

عصب سیاتیک احساس و عملکرد ساق پا را کنترل می‌کند. در آسیب سیاتیک مهره‎های کمر دچار برآمدگی شده و روی عصب اطراف آنها فشار زیادی وارد می‌شود. فشارهای عصبی سبب آسیب شدید و ناتوانی فرد برای انجام فعالیت‌های مختلفی مانند: چرخش و خم کردن بدن می‌شود.

در بسیاری از موارد آسیب سیاتیک طی شش هفته تا سه ماه به طور خود به خود درمان می‌گردد. آسیب سیاتیک به مرور زمان به دلیل ایجاد آرتروز سبب باریک شدن کانال عصبی میان دیسک‌های کمر می‌شود. به همین دلیل بسیاری از سالمندان علاوه بر آرتروز دچار مشکلات مرتبط دیگری مانند درد سیاتیک می‌شوند.

استفاده از کمربند پلاتینر با تکنولوژی UIC برای افرادی که سیاتیک دارند بسیار مناسب است. زیرا در این کمربند از سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس استفاده شده است. این سه تکنولوژی در کنار هم خیلی سریع و بدون هیچ گونه عوارضی درد و ناراحتی را تسکین داده و التهاب سیاتیک را تسکین می‌دهند.

علائم سیاتیک؛ از درد تا محدودیت حرکتی

بسیاری از آسیب‌های کمر و گردن دارای علائم مشترکی هستند. به همین دلیل پزشکان متخصص برای شروع روند درمان، آزمایش‌های تصویر برداری مختلفی را تجویز می‌کند. برای اینکه بتوانید زودتر از مشخص شدن نتایج آزمایش‌های تصویر برداری خود، منشا و نوع آسیب را مشخص کنید؛ به علائم زیر توجه فرمایید.

مهم‌ترین علائم آسیب به سیاتیک عبارتند از:

  • درد شدید و ضعف عضلات باسن
  • درد عضلات پشت زانو، ساق پا و پشت ران(همسترینگ)
  • درد شدید مچ پا
  • سوزن و سوزن عضلات
  • درد شدید در هنگام بلند کردن اجسام و سرفه کردن
  • از دست دادن قدرت عضلات

شدت هر کدام از این علائم در هر شخص متفاوت است. بر همین اساس نوع درمان دیسک کمر با طب سنتی یا روش های مدرن نیز متفاوت خواهد بود.

بهترین و موثرترین روش‌ها برای نجات از سیاتیک

بسیاری از افراد مبتلا به سیاتیک از طریق درمان‌های خانگی در عرض چند هفته بهبود پیدا می‌کنند. چنانچه دچار درد خفیفی هستید به گونه‌ای که می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را به راحتی انجام دهید؛ استفاده از درمانی‌های خانگی برای شما موثر خواهد بود. در مقابل چنانچه درد سیاتیک بیش از دو هفته ادامه پیدا کرد و به خاطر شدت درد، قادر به انجام کارهای ساده نبودید، باید روند درمان‌ی جدی‌تری را زیر نظر پزشک آغاز کنید. در ادامه مقاله موثرترین درمان‌های پزشکی و درمان‌های خانگی را به شما معرفی خواهیم کرد.

موثرترین درمان‌های پزشکی در جهت درمان سیاتیک برای همیشه

موثرترین درمان‌های پزشکی در جهت درمان سیاتیک برای همیشه|فست طب

درمان سیاتیک به ترتیب شامل: فیزیوتراپی، تجویز دارو، تزریق هورمون و نهایتا جراحی است. سیاتیک حاد معمولا با ۴ تا ۶ هفته پس از درمان بهبود پیدا می‌کنند. به طور کل هر چه عصب سیاتیک بیشتر درگیر شده باشد، عوارض بیشتری داشته و درمان آن مدت زمان طولانی‌تری خواهد داشت.

مهم‌ترین درمان‌های پزشکی برای آسیب سیاتیک عبارتند از:

۱) مصرف دارو؛ استفاده از انواع مسکن قوی برای درد سیاتیک و شل کننده‌های عضلانی

اولین گزینه درمانی برای نجات از سیاتیک تجویز مسکن‌های NSAID (Non-steroidal anti-inflammatory drugs) است. مسکن‌های NSAID انواعی از داروهای ضدالتهابی و غیراستروئیدی مانند: آسپرین ، ایبوپروفن هستند که باعث تسکین سریع دردها و عوارض سیاتیک می‌شوند. چنانچه آسیب سیاتیک باعث گرفتگی عضلانی نیز شده باشد، علاوه بر مسکن، داروهای شل کننده عضلانی نیز تجویز می‌شود.

مصرف داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای مانند: آمی تریپتیلین ( Elavil ) و داروهای ضد تشنج نیز در بعضی از موارد برای کاهش درد موثر هستند. توجه داشته باشید درمان سیاتیک با مسکن به صورت مقطعی سبب کاهش درد و عوارض می‌شود.

۲) فیزیوتراپی؛ یکی از بهترین روش‌های درمان سیاتیک پای راست و پای چپ

اولین قدم برای درمان سیاتیک، فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی سبب تقویت عضلات شده و التهاب ناشی از سیاتیک را کاهش می‌دهد. تمرینات فیزیوتراپی سیاتیک شامل: تمرینات قدرتی، هوازی و کششی است. فیزیوتراپیست‌ها برنامه‌های درمانی و تمرینی را با توجه به سطح آمادگی جسمانی و وضعیت پزشکی بیماران تنظیم می‌کنند.

مهم‌ترین اهداف فیزیوتراپی شامل موارد زیر است:

  • تقویت ستون فقرات و عضلات شکم، باسن، لگن و کمر
  • افزایش قدرت عضلات
  • افزایش انعطاف پذیری عضلات مختلف مانند: عضلات همسترینگ و پیریفورمیس
  • بهبود وضعیت گردش خون و تبادل مایعات و مواد مغذی

در بسیاری از موارد پزشکان در کنار فیزیوتراپی توصیه می‌کنند از طریق پیاده روی، شنا و انجام تمرین‌های ورزشی، بدن خود را فعال نگه دارید.

۳) تزریق استروئید اپیدورال؛ کاهش سریع عوارض سیاتیک

تزریق استروئید اپیدورال؛ کاهش سریع عوارض سیاتیک|فست طب

ESI ( (Epidural steroid injectionیکی از گزینه‌های درمانی رایج برای درمان بسیاری از آسیب‌‍‌های مرتبط با ستون فقرات است. تزریق استروئید اپیدورال متناسب با میزان آسیب به طور متوسط هر دو ماه یکبار انجام می‌شود. در این روش درمانی تزریق داروی استروئید و بی حس کننده موضعی به طور مستقیم به فضای اپیدورال کمر که ریشه‌های عصبی و نخاع شما احاطه کرده، صورت می‌گیرد.

مهم‌ترین اثرات درمانی ESI عبارت است از:

  • بهبود عملکرد مهره‌های کمر
  • کاهش التهاب عضلات اطراف ریشه‌های عصبی
  • کاهش درد و گرفتگی عضلات

به طور کلی چنانچه فیزیوتراپی، مصرف داروهای مختلف و سایر درمان‌های تهاجمی موثر نبود، تزریق استروئید به فضای اپیدورال کمر انتخای می شود.

۴) جراح سیاتیک؛ تهاجمی‌ترین روش درمان سیاتیک

زمانی که عارضه سیاتیک به درمان‌های مختلف پاسخ نداده و به دلیل درد شدید سبب ناتوانی فرد بیمار می‌شود، انجام عمل جراحی پیشنهاد می‌گردد. در حال حاضر روش‌های مختلفی برای جراحی سیاتیک وجود دارد. انتخاب این روش‌ها به منشا و شدت آسیب بستگی دارد. هدف از انجام عمل جراحی سیاتیک درمان فتق، تنگی کانال ستون فقرات و کاهش فشار روی ریشه‌های عصبی نخاع است.

انواع رو‌ش‌های درمانی در عمل جراحی سیاتیک شامل موارد زیر است:

  • لامینکتومی
  • لامینوپلاستی
  • لامینوتومی

متناسب با اینکه کدام ریشه عصبی سیاتیک درگیر شده، جراحی‌های زیر انجام می‌شود:

  • جراحی ALIF
  • جراحی PLIF
  • جراحی TLIF
  • جراحی LLIF

انتخاب نوع جراحی به تصمیم پزشک و شرایط بیمار بستگی دارد.

استفاده از کمربند پلاتینر UIC ساخت آلمان با اثرگذرای سریع و بدون عوارض

کمربند پلاتینر ساخت شرکت آلمانی زایس ترونیک است که به تکنولوژی UIC مجهز است. این کمربند با تاثیر گذاری بر گردش خون، بهبود اکسیژن رسانی و تغذیه بافت‌ها با مواد مغذی روند درمان و بهبود و بازسازی سلول‌های آسیب دیده را تسریع می‌دهد. از دیگر مزایای استفاده از کمربند پلاتینر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • تسکین درد
  • بهبود دامنه حرکتی
  • رفع اسپاسم عضلات
  • ایجاد بلاک عصبی
  • تحریک عضلات به ترمیم و بازسازی خود
  • جلوگیری از تحلیل عضلات
  • کمک به روند درمان پس از جراحی

باید اشاره کنیم که شرکت زایسترونیک زانوبندی دقیقا با همین تکنولوژی تولید کرده است. نام این محصول زانوبند زاپیامکس است. استفاده از زانوبند zapiamax برای انواع مشکلات زانو مناسب است.

اشنایی با بهترین درمان‌های خانگی سیاتیک

برای تسریع روند درمان و کاهش سریع عوارض ناشی از سیاتیک، بسیاری از پزشکان توصیه می‌کنند از درمان‌های خانگی نیز استفاده کنید. بنابراین درمان‌های خانگی زمانی به درمان سیاتیک کمک می‌کنند که زیر نظر پزشک و در کنار درمان‌های پزشکی انجام شوند. برای اینکه در کاهش دردها و درمان این عارضه در کنار شما باشیم، در این قسمت از مقاله به موثرترین درمان‌های خانگی برای سیاتیک اشاره می‌کنیم.

موثرترین درمان‌های خانگی سیاتیک؛ مناسب برای کمر، باسن و زانو:

۵) ماساژ با روغن‌های گیاهی گرم؛ موثرترین روش درمان سیاتیک

ماساژ با روغن‌های گیاهی گرم؛ موثرترین روش درمان سیاتیک|فست طب

درمان عصب سیاتیک با سیاه دانه جزء قدیمی‌ترین و موثرترین روش‌های درمانی است. احتمالا تا به حال در خصوص تاثیر ماساژ عضلات با روغن‌های گیاهی گرم برای کاهش سریع درد و گرفتگی شنیده‌اید. برخلاف تصور بسیاری از افراد، ماساژ درمانی کار بسیار تخصصی است. چنانچه زیر نظر فرد با تجربه و متخصص از این روش درمانی استفاده کنید، احتمالا به خاطر کاهش سریع دردهای عضلانی خود احتیاجی به مصرف مسکن نخواهید داشت.

در حالت کلی برخی از بیماران این سوال را از پزشک خود می‌پرسند که ایا غضروف زانو ترمیم میشود یا خیر. به صورت قطع غضروف ترمیم نمی‌شود اما با راهکارهای درمانی مختلف می‌توان روند تخریب را کند یا متوقف کرد.

۶) استفاده از کمپرس گرم؛ تسکین سریع درد

اگر به خاطر دردهای شدید عضلانی قادر به انجام بسیاری از فعالیت‌های ساده روزمره خود نیستید، از کمپرس گرم استفاده کنید. یکی از موثرترین روش‌های درمان سیاتیک کمر در خانه، هیدروترمال درمانی یا گرم کردن عضلات است. این روش سبب افزایش جریان خون و کاهش التهاب ناشی از سیاتیک می‌شود. علاوه بر این قرار دادن کمپرس سرد در موضع آسیب دیده نیز به دلیل غیر فعال کردن موقتی گیرنده‌های مربوط به درد، سبب تسکین دردهای عضلانی بیماران می‌شود.

جمع بندی مقاله درمان سیاتیک برای همیشه

در این مقاله در خصوص آسیب سیاتیک، علائم و موثرترین روش‌های درمانی آن صحبت کردیم. عارضه سیاتیک به دلیل تحریک عصب سیاتیک ایجاد می‌شود. برای درمان این عارضه پزشکان روش‌هایی مانند: تزریق استروئید به فضای اپیدورال، فیزیوتراپی، جراحی، تجویز دارو و گرم کردن موضع آسیب دیده را تجویز می‌کنند. از آنجایی که آسیب به سیاتیک با عوارض بلند مدت زیادی همراه است؛ توصیه می‌کنیم در صورت داشتن علائم اشاره شده، حتما با پزشک متخصص صحبت کنید.

سوالات متداول مقاله درمان سیاتیک برای همیشه

۱. آیا روش‌هایی مانند طب سوزنی نیز می‌تواند سبب کاهش علائم ناشی از سیاتیک شود؟

در موارد زیادی طب سوزنی سبب کاهش گرفتگی‌های ناشی از سیاتیک شده است. البته برای استفاده از این روش‌های درمانی باید حتما با پزشک خود مشورت کنید.

۲. برای درمان سیاتیک چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

چنانچه پس از گذشت یک هفته استراحت و استفاده از روش‌های درمانی مانند: شنا کردن و کمپرس گرم موثر نبود؛ لازم است به مراکز درمانی مراجعه کنید.

۳. آسیب سیاتیک چگونه تشخیص داده می‌شود؟

آسیب سیاتیک از طریق روش‌هایی مانند: گرفتن شرح حال و معاینه فیزیکی، تصویر برداری ام آر آی، رادیوگرافی و نروگرافی تشخیص داده می‌شود.​

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهایی را که نشان داده می شوند انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • شرح
  • محتوا
  • ویجت
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه