زانو و پا علت زانو درد و علائم

پا درد در بارداری؛ دردی رایج و آزاردهنده بین زنان

پا درد در بارداری علت های مختلفی دارد|فست طب

پا درد در بارداری؛ دردی رایج و آزاردهنده بین زنان

در هنگام بارداری، مادر ممکن است به دردهای مختلفی دچار شود. پا درد در بارداری نیز، یکی از این مشکلات است که هر خانم بارداری آن را تجربه خواهد کرد. این درد قسمت‌های مختلفی از پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد که سایت فست طب در این مقاله، در رابطه با تمامی این نواحی صحبت خواهد کرد. همچنین به طور کامل بررسی خواهیم کرد که این درد در اوایل یا کل دوران بارداری نشانه چه چیزی است.

مادرانی که به تازگی باردار شده‌اند و این حس زیبا را تجربه خواهند کرد می‌توانند با مطالعه این مقاله به دانسته‌های خود بی‌افزایند. به صورت کلی قصد داریم این درد را در دوران بارداری بررسی کنیم و تمامی نکات مهم در رابطه با آن را بازگو کنیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با این درد در دوران بارداری آشنایی کامل پیدا کنید و آن را بشناسید.

پا درد در اوایل بارداری نشانه چیست؟

پا درد در بارداری از مواردی است که بسیاری از افراد را گریبان گیر خود می‌کند. این درد نشانه‌های مختلفی دارد که در این بخش به تمامی آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • تغییر در متابولیسم: با تغییر متابولیسم در بدن، مادر با کمبود پروتئین و کربوهیدرات‌ها مواجه خواهد شد. همین مورد فرد را دچار گرفتگی در عضلات خواهد کرد، بهتر است در این زمان مصرف این موارد را افزایش دهید.
  • کمبود ویتامین: به صورت قطع، هر مادر بارداری با کاهش ویتامین ‌ها در بدن خود رو به رو می‌شود. بخش عظیمی از ویتامین سی (C)، ویتامین‌های گروه B، منیزیم و کلسیم موجود در بدن مادر، به جنین منتقل می‌شود. در این صورت فرد با کمبود ویتامین مواجه خواهد شد و همین امر، به درد و گرفتگی عضلات در ناحیه پا ختم می‌شود.
  • فعالیت بیش از حد پا: در هنگام بارداری، حتی اگر در اوایل آن دچار درد در ناحیه پا خود نشوید قطعا در آینده این درد را تجریه خواهید کرد. اگر مادر باردار در دوران حاملگی خود تحرک زیادی داشته باشد، به دلیل کمبود مواد مغذی در بدن او، ممکن است خیلی سریع به پا درد یا کمر درد در بارداری دچار شود.
  • عدم تحرک کافی: استراحت مطلق و عدم ورزش دادن پا‌ها در گرفتگی عضلات آن تاثیر زیادی دارد. بهترین راه برای جلوگیری از این مورد، تحرک کافی است. شما می‌توانید پیاده روی کنید یا به انجام ورزش‌های سبک بپردازید تا هم سلامت کامل داشته باشید و هم از گرفتگی عضلات خود جلوگیری کنید.

برای بررسی علت آسیب بد نیست که از تست‌های آسیب مینیسک استفاده کنید. در صورتی که تمایل دارید در مورد تست پارگی مینیسک زانو بالتمون چیست اطلاعاتی کسب کنید. به وبسایت فست طب مراجعه کنید.

انواع درد پا در بارداری؛ از درد لگن در بارداری تا ساق پا

کاهش کلسیم و ویتامین ها علت استخوان درد در اوایل بارداری|فست طب

همانطور که گفته شد، در دوران بارداری، مادر با کمبود برخی مواد مغذی و ویتامین‌ها رو به رو می‌شود. این موارد و عوامل فیزیکی دیگری وجود دارند که مادر را دچار درد در پاهای خود می‌کنند. فرد ممکن است این حس درد را در نواحی مختلف پای خود یا حتی در استخوان خود حس کند.

  • استخوان درد در اوایل بارداری امری طبیعی به حساب می‌آید. جنین تازه به وجود آمده، مقدار زیادی از کلسیم و دیگر ویتامین‌های بدن مادر را می‌کشد و جذب بدن خود می‌کند. این اتفاق، مادر را با کمبود کلسیم شدید مواجه خواهد کرد. کمبود کلسیم در بدن از استخوان‌های مادر جبران خواهد شد و این فرایند مادر را با درد در استخوان مواجه می‌کند. به همین دلیل است که همه‌ی مادران باردار در این دوران، باید مصرف مواد کلسیم دار را افزایش دهند. قرص کلسیم نیز از مواردی است که هر خانم بارداری باید آن را مصرف کند.
  • درد لگن در بارداری نیز از دیگر درد‌ها است که مادر آن را تجربه می‌کند. در این دوران، رباط‌های لگن مادر شل شده و تحرک در سایر مفاصل بیشتر خواهد شد. به همین دلیل است که مادر در دوران بارداری خود این درد را تجربه می‌کند.
  • درد ساق پا در بارداری نیز می‌تواند دردی طاقت فرسا باشد که هر زن بارداری آن را تجربه می‌کند. این درد به دلیل کمبود کلسیم، تحرک زیاد یا وزن بالا رخ می‌دهد. معمولا مادرانی که در اواخر دوران بارداری خود هستند به دلیل بالا رفتن وزن دچار این درد می‌شوند.

پس استخوان درد و درد پا در بارداری مربوط به تغییرات بدن در این دوران است. البته گاهی علت استخوان درد در زنان به قبل از بارداری آن‌ها مربوط است. اما به دلیل فشار بارداری بر بدن، آسیب‌ها و دردها در این دوران خود را نشان می‌دهند.

علت پا درد در بارداری موقع خواب چیست؟

بدون شک، هر مادری در دوران بارداری خود درد در نواحی مختلف پاها را حس کرده است. این درد گاه شدید و گاهی ضعیف است. برای مقابله با این درد و کاهش آن راه‌های مختلفی وجود دارد.  اما در برخی موارد این مشکل خواب فرد را دچار اختلال می‌کند.

در زمان بارداری هنگاهی که به رختخواب می‌روید ممکن است قبل از خواب، یا در نیمه شب، از درد پاها بیدار شوید. این درد نشانه‌ای از کاهش شدید کلسیم و ویتامین‌ها در بدن است. شما باید آن را جدی گرفته و به خورد و خوراک خود بیشتر دقت کنید. البته در موردی علت درد پا در زمان بارداری بروز آسیب ناگهانی مانند پیچ خوردگی رگ پا است. پیچ خوردگی یا رگ به رگش دگی به دلیل تغییرات وزن در زمان بارداری زیاد اتفاق می‌افتد.

زمانی که از درد پا از خواب بیدار شدید به یکباره به سراغ داروهای مختلف برای تسکین آن نروید. بهتر است در این زمان از همسر یا همراه خود کمک بخواهید تا در ماساژ دادن پاها به شما کمک کند. بهتر است ماساژ را به صورت گسترده و از بالا تا پایین پاها ادامه دهید. در برخی موارد نیز علت پا درد در بارداری موقع خواب، عدم تحرک کافی است که با راه رفتن به اندازه و تحرک کافی برطرف خواهد شد. این دردها معمولا عضلانی بوده و مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کنند.

علل درد کشاله ران در بارداری چیست؟

علل درد کشاله ران در باردار چیست|فست طب

یکی از علائم ناراحت کننده در دوران بارداری، درد در ناحیه کشاله ران است. این درد فرد را در موارد زیادی آزار داده و بسیار طاقت فرسا است. به صورت کلی، درد کشاله ران فقط به یک دلیل به وجود می‌آید که در ادامه آن را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.

اختلال عملکرد سمفیز پوبیس (Symphysis pubis dysfunction) از علل درد کشاله ران در بارداری است. این اختلال زمانی اتفاق خواهد افتاد که رباط‌های موجود در لگن، بیش از اندازه شل شوند. اختلال سمفیز پوبیس به دلیل ترشح هورمون رلاکسین اتفاق خواهد افتاد که از جفت ترشح می‌شود. در این صورت تمامی تحرکات مادر به مفاصل کشاله ران او فشار خواهند آورد. مادر در اثر فشار، درد زیادی را در ناحیه کشاله ران خود احساس می‌کند.

مشکل در راه رفتن، درد در ناحیه لگنی یا شرمگاهی و دردی تابشی که به بالای ران‌ها می‌رسد از مواردی هستند که در اثر ترشح رلاکسین اتفاق خواهند افتاد. شما می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلفی این درد را کاهش داده و حس بهتری در طول روز داشته باشید. به عنوان مثال پزشکان استفاده از کمربندهای نگهدارنده لگن را به زنان باردار توصیه می‌کنند. کمربندهای نگهدارند با گرفتن شکم و کاهش سنگینی آن روی لگن و پاها باعث کاهش درد کشاله ران خواهد شد. همچنین می‌توانید با کمک چند تمرین ورزشی و ماساژ به کاهش درد خود کمک کرده و آن را تا حد زیادی کاهش دهید.

باید به شما بگوییم که آسیب‌های شدید در کمر و پا بعد از بارداری می‌تواند زمینه‌ساز آرتروز شود. دیده شده که مراحل پیشرفت آرتروز در زمان بارداری به دلیل عدم رعایت درمانی تسریع شده است.

کمردرد و پادرد درد بارداری و درمان آن

کمردرد و پادرد از علائم بارداری رایج به شمار می‌روند. این تجربه‌ علاوه بر حس شیرین مادر شدن فرد را از برزگ شدن جنین خود مطلع می‌کند. اما برای این دردها روشی تسکین دهنده یا درمانی وجود دارد؟ پاسخ این سوال بله است. شما می‌توانید با کمک روش‌های مختلفی این دردها را کاهش دهید.

همانطور که پیشتر نیز گفته شد، به دلیل کمبود مواد مغذی در بدن مادر و جذب درصد زیادی از آنها توسط جنین، فرد دچار پا درد در بارداری می‌شود. در این زمان اول از همه باید کمبودهای بدن خود را جبران کنید. این جبران را می‌توانید با مصرف مواد غذایی مقوی و داروهای مختلف انجام دهید.

برای مثال، مصرف قرص‌های کلسیم و منیزیم می‌تواند هم درد شما را تسکین دهد و هم شما را از پوکی استخوان در آینده مصون نگه دارد. همچنین خوردن پروتئین و کربوهیدرات‌ها از واجبات است که هر مادری باید به صورت مصرف آنها را مصرف کند. در بارداری باید مصرف این مواد بیشتر باشد تا درصد زیادی که جنین از مادر جذب می‌کند را جبران کند. مصرف میوه‌جات مخصوصا پرتقال برای جذب ویتامین سی نیز از موارد مهم است که باید رعایت شود.

برای تسکین دردتان می‌توانید از ورزش، پیاده روی، ماساژ و کمربند‌های لگنی نیز کمک بگیرید. ورزش در دوران بارداری مادر را برای حمل جنین خود مقاوم می‌کند. پیاده روی و تحرک نیز از خواب رفتن و پا درد در بارداری جلوگیری می‌کند. کمربندهای لگنی نیز با پشتیبانی کامل از لگن مادر، می‌توانند تا حدودی از درد او کم کنند. همچنین ماساژ پاها و کمر مادر نباید فراموش شود‌؛ زیرا نقشی اساسی در تسکین درد او دارند.

سوالات متداول کاربران در این خصوص

۱. انواع درد پا در هنگام بارداری کدام اند؟

درد استخوان در بارداری، درد در ناحیه لگن و کشاله ران و درد ساق پا از مواردی هستند که در بارداری اتفاق می‌افتند.

۲. پا درد در اوایل بارداری نشانه چیست؟

تغییر در متابولیسم بدن، کمبود ویتامین‌ها، تحرک بیش از اندازه یا نداشتن تحرک کافی از نشانه‌های پا درد در اوایل دوران بارداری هستند.

۳. آیا می‌توان درد پاها در دوران بارداری را تسکین داد یا درمان کرد؟

بله، با مصرف مواد مغذی مانند کربوهیدرات‌ها، پروتئین، کلسیم، منیزیم، ویتامین سی و ویتامین بی و همچنین تحرک و ورزش کافی، درد خود را تسکین دهید یا به صورت کامل از بین ببرید.​

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *