پای مرغ برای زانو درد؛ فواید پای مرغ برای درد زانو و کمر چیست؟

پای مرغ برای زانو درد|فست طب

گرچه در بسیاری از مواقع پای مرغ به عنوان یک محصول زائد دور انداخته می‌شود. اما در بسیاری از مناطق از آن غذاهای مختلفی درست می‌کنند. زیرا پای مرغ دارای خواص بسیاری است و می‌تواند برای درمان بیماری‌های مختلفی کارآمد باشد. این محصول خوراکی را می‌توان به طرق مختلفی مصرف کرد تا از خواص آن بهره مند شد. یکی از تاثیرات آن، خواص پای مرغ برای زانو درد است.

از آنجایی که زانو درد، از دردهای مفصلی شایع محسوب می‌شود، لذا بسیاری از افراد به دنبال راه حلی طبیعی برای رهایی از این درد هستند. در ادامه این مطلب از فست طب قصد داریم شما را با خواص پای مرغ برای زانو درد آشنا کنیم و به این پرسش پاسخ دهیم که ایا پای مرغ برای زانو درد خوبه یا نه! با ما همراه باشید.

ایا پای مرغ برای زانو درد خوبه؟

درد در مفصل زانو به عنوان بزرگ‌ترین‌ مفصل بدن ممکن است در اثر ابتلا به آرتروز، آرتریت روماتوئید، ضربه فیزیکی و آسیب‌های ورزشی ایجاد شود. برخی اوقات نیز ممکن است مشکل زانو درد گسترده‌تر باشد و به کاهش دامنه حرکت بیمار منجر شود. جهت درمان زانو درد با توجه به نوع آسیب و بیماری یا شرایط بیمار از روش‌های درمانی مختلف شامل متدهای غیر جراحی یا عمل جراحی (در موارد حادتر) استفاده می‌شود.

در کنار بهره‌گیری از داروهای ضد درد و ضد التهاب، شرکت در جلسات فیزیوتراپی، انجام ورزش‌های سبک و اصولی، تغییر سبک زندگی و روش‌های درمان خانگی، تعیین رژیم غذایی مناسب و توجه به آن از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. در میان مواد غذایی مختلفی که برای کاهش درد مفاصل و کنترل زانو درد توصیه می‌شوند، پای مرغ بسیار پرکاربرد است. پای مرغ از خواص فراوانی برخوردار بوده و فواید زیادی برای کنترل و درمان دردهای مفصلی از جمله زانو درد دارد. به همین علت در تغذیه زانو درد جای دارد.

کلاژن موجود در پای مرغ درد مفاصل را کاهش می‌دهد. طبق تحقیقات صورت گرفته، نشان داده شده‌است که کلاژن پای مرغ، سبب ترمیم بافت برای کاهش علائم آرتروز می‌شود. این نوع از آرتریت سبب ساییدگی یا شکستن غضروف‌شده و باعث می‌شود تا استخوان‌ها روی یکدیگر ساییده شوند. همین امر درد، تورم و مشکل در حرکا را به وجود می‌آورد. مصرف روزانه ۵ گرم کلاژن که در پای مرغ نیز وجود دارد، می‌تواند به صورت قابل توجهی درد زانو را حین فعالیت کاهش دهد.

برای بهبود رسیدن کلاژن به محل مورد نظر می‌توانید از زانوبند زاپیامکس آلمانی استفاده کنید. زیرا این زانوبند با افزایش گردش خون به راحتی مواد مورد نیاز زانو را برای ترمیم و درمان به آن می‌رساند.

خواص پای مرغ برای سلامتی بدن چیست؟

خواص پای مرغ برای سلامتی|فست طب

خواص و فواید پای مرغ بر سلامت بدن و به ویژه بهبود عملکرد استخوان‌ها و مفاصل، از گذشته تا به امروز مورد توجه بوده است. فواید پای مرغ برای زانو درد باعث شده‌است مصرف این ترکیب شفابخش به افراد مبتلا به زانو درد و سایر بیماری‌های مفصلی توصیه شود. پای مرغ  (Chicken Feet) منبعی سرشار از مواد مغذی شامل پروتئین، کلسیم، کلاژن، گلوکزامین و انواع ویتامین‌ها است. مصرف مقادیر کافی از پای مرغ در غذاهایی مثل سوپ یا سایر خوراک‌ها باعث افزایش انرژی بدن‌شده و مواد مغذی و مفید را به اندام‌ها می‌رساند. با قرار دادن پای مرغ در برنامه غذایی روزانه و هفتگی می‌توان به سلامت استخوان‌ها، پوست، مفاصل و سیستم ایمنی کمک کرد. پای مرغ را باید در جواب به سوال برای زانو درد چی خوبه باید نام برد.

اطلاعات تغذیه‌ای: مواد موجود در پای مرغ

پای مرغ عمدتاً از بافت‌های همبند مانند پوست، غضروف، تاندون‌ها و استخوان‌ها تشکیل شده است. با این حال، این بخش از مرغ همچنان ارزش غذایی خوبی دارد و حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین و مواد معدنی است. حدود ۷۰% از کل پروتئین موجود در پای مرغ از نوع کلاژن است، که یک پروتئین ساختاری است و به پوست، تاندون‌ها، عضلات، استخوان‌ها و لیگامنت‌ها شکل، استحکام و مقاومت می‌بخشد. محتوای چربی پای مرغ عمدتاً از پوست آن ناشی می‌شود که معمولاً در هنگام پختن حذف می‌شود.  یک وعده شامل سه پای مرغ (حدود ۱۰۰ گرم) به طور تقریبی موارد زیر را تأمین می‌کند:

جدول اطلاعات تغذیه‌ای مربوط به ۱۰۰ گرم پای مرغ

ماده مغذی مقدار در هر ۱۰۰ گرم درصد ارزش روزانه
کالری ۲۱۵ کالری
چربی کل ۱۵ گرم ۲۳%
چربی اشباع شده ۳.۹ گرم ۱۹%
کلسترول ۸۴ میلی‌گرم ۲۸%
سدیم ۶۷ میلی‌گرم ۲%
پتاسیم ۳۱ میلی‌گرم ۰%
کربوهیدرات کل ۰.۲ گرم ۰%
فیبر غذایی ۰ گرم ۰%
شکر ۰ گرم
پروتئین ۱۹ گرم ۳۸%
ویتامین C ۰%
کلسیم ۸%
آهن ۴%
ویتامین D ۲%
ویتامین B6 ۰%
کوبالامین (ویتامین B12) ۸%
فولات (ویتامین B9)) ۱۵%
منیزیم ۱%

توجه: درصد ارزش‌های روزانه بر اساس رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری است. مقادیر روزانه شما ممکن است بر اساس نیاز کالری شما بیشتر یا کمتر باشد.

تاثیرات مصرف منظم پای مرغ برای بدن و مفاصل

مصرف پای مرغ در بهبود شرایط سلامت کلی بدن اثر داشته و به سیستم حرکتی برای فعالیت هر چه بهتر کمک می‌کند. کلاژن موجود در ساختار پای مرغ در سلامت پوست و موها تاثیر داشته و باعث روشنایی، شادابی و تقویت سلول‌های پوست و مو خواهد شد. پای مرغ همچنین دارای ویتامینC  و آنتی ‌اکسیدان‌هایی است. که با از بین بردن تاثیر منفی رادیکال‌های آزاد در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته و از بدن در برابر بروز عفونت‌ها و اعمال اثر عوامل بیماری زا محافظت می‌کند. با توجه به خواص ذکرشده برای پای مرغ باید یادآوری کرد که مصرف این ماده خوراکی به افزایش مقاومت و استحکام مفاصل استخوان‌ها و مفاصل کمک‌ می‌کند. از این رو خوردن خوراک‌های حاوی پای مرغ را به افرادی که دچار شکستگی استخوان‌ یا آسیب‌های مفصلی هستند توصیه می‌کنند.

  • پای مرغ‌‌ همچنین حاوی ذخایر کلسیم است که استخوان‌ها را در برابر صدمات مختلف مقاوم کرده و به حفظ سلامت مفاصل کمک‌ می‌کند.
  • کلاژن (نوعی پروتئین) در ساختار پای مرغ است که سلول‌های پوست و مو را تقویت کرده و شادابی آن‌ها را تضمین می‌کند.
  • گلوکزامین پای مرغ نیز در کاهش تاثیرات مخرب بیماری‌های مفصلی و دردهای مربوط به آن اهمیت دارد.
    پای مرغ غنی از ویتامینB12، B6  و ویتامین D  است. که قدرت و مقاومت سیستم ایمنی برای مبارزه با عوامل بیماری زا را افزایش داده، انرژی بدن را بالا می‌برند و سلامت عمومی بدن را به دنبال دارند.
  • مصرف فولات (ویتامین (B9 در این ترکیب، بهبود سنتز DNA  را به همراه دارد و در ممانعت از بروز ناهنجاری‌های زمان تولد اثرگذار است.

پس با توجه به این موادی که در پای مرغ وجود دارد می‌توان از این غذا به عنوان بهترین غذا برای دیسک کمر یاد کرد.

فواید کلی پای مرغ برای بدن و مشکلات زانو و کمر

فواید کلی پای مرغ برای بدن و مشکلات زانو و کمر|فست طب

پای مرغ یکی از مواد غذایی مفید است که به طور خاص برای بهبود مشکلات مفصلی و استخوانی شناخته شده است. این بخش از مرغ حاوی مقدار زیادی کلاژن، مواد معدنی و ویتامین‌هاست که می‌تواند به کاهش دردهای مفصلی، به ویژه دردهای زانو و تقویت استخوان‌ها کمک کند. از فواید مهم پای مرغ برای بدن می‌توان به موراد زیر اشاره کرد:

کاهش و کنترل دردهای مفصلی: محبوب‌ترین فواید پای مرغ برای زانو

پای مرغ برای زانو درد معجزه می‌کند. این ماده غذایی ارزشمند در کاهش و کنترل دردهای مفصلی موثر است. کلاژن موجود در پای مرغ به تسکین دردهای مفصلی مانند زانو درد و کمر درد کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهند که کلاژن می‌تواند به بازسازی بافت‌ها و کاهش علائم آرتروز کمک کند. این نوع از آرتروز به تدریج غضروف مفاصل را تحلیل می‌برد و باعث می‌شود که استخوان‌ها به یکدیگر ساییده شده و درد، تورم و مشکلات حرکتی ایجاد شود.

مطالعه‌ای به مدت ۱۲ هفته بر روی ۱۳۹ ورزشکار با درد زانو نشان داد که افرادی که روزانه ۵ گرم کلاژن مصرف کردند، بهبودهای قابل توجهی در شدت درد هنگام فعالیت و کاهش نیاز به درمان‌های اضافی را تجربه کردند.

کمک به افزایش استحکام استخوان‌ها: پای مرغ برای جوش خوردن استخوان

پای مرغ به دلیل محتوای بالای کلاژن و مواد معدنی می‌تواند به طور مؤثری در افزایش استحکام استخوان‌ها و تقویت سلامت استخوان‌ها کمک کند. کلاژن، پروتئین ساختاری اصلی در پای مرغ، به تقویت بافت‌های همبند و حفظ ساختار و استحکام استخوان‌ها نقش کلیدی دارد.

به نقل از healthline “مصرف کلاژن می‌تواند به بهبود تشکیل و تراکم استخوان‌ها در زنان یائسه کمک کند”. یک مطالعه یک‌ساله بر روی ۱۰۲ زن نشان داد که مصرف روزانه ۵ گرم پپتیدهای کلاژن (نوعی کلاژن تجزیه شده)، در مقایسه با گروه کنترل، به طور قابل توجهی تراکم معدنی استخوان و سنتز آن را افزایش داده و در عین حال تخریب استخوان را کاهش می‌دهد.

در مطالعه‌ای دیگر بر روی ۳۹ زن، افرادی که از مکمل کلاژن استفاده کردند، کاهش کمتری در تراکم معدنی استخوان نسبت به گروه کنترل نشان دادند.

پژوهشگران معتقدند که کلاژن ممکن است این اثرات را به دلیل نقش کلیدی خود در تشکیل توده استخوانی ارائه دهد. بنابراین، مصرف پای مرغ به عنوان منبع غنی کلاژن می‌تواند به جلوگیری از تحلیل رفتن و ضعف استخوان‌ها کمک کند و در درمان مشکلاتی مانند شکستگی، پوکی استخوان، ضعف ساختاری مفاصل مؤثر باشد. اما طرز تهیه پای مرغ برای شکستگی و ضعف ساختاری باید سالم باشد و بهتر است بصورت بخارپز یا آبپز طبخ گردد.

ممانعت از تحلیل رفتن استخوان‌ها و مفاصل: درمان ساییدگی زانو با پای مرغ

پای مرغ به دلیل محتوای غنی از کلاژن و ترکیبات ضدالتهابی می‌تواند به ممانعت از تحلیل رفتن و تضعیف استخوان‌ها و مفاصل کمک کند. کلاژن موجود در پای مرغ برای زانو درد ناشی از آرتروز و تحلیل مفاصل عالی است و نقش حیاتی در تقویت و بازسازی بافت‌های مفصلی و استخوانی دارد.

یک مطالعه سه‌ماهه روی ۱۹۱ نفر مبتلا به آرتروز زانو نشان داد که مصرف روزانه کلاژن مشتق شده از غضروف مرغ به طور قابل توجهی نشانگرهای درد، سفتی و اختلالات حرکتی را کاهش داد. بنابراین درمان ساییدگی زانو با پای مرغ ممکن است. با مصرف منظم پای مرغ، می‌توانید از تحلیل غضروف‌های مفصلی جلوگیری کرده و سلامت استخوان‌ها و مفاصل خود را حفظ کنید. مصرف پای مرغ برای رژیم غذایی سالم در افراد مختلف مفید است. پس در صورت زانو درد در کودکان، نوجوانان یا بزرگسالان مصرف پای مرغ را فراموش نکنید.

محافظت از پوست و مو  بواسطه کلاژن موجود در پای مرغ

پای مرغ به دلیل محتوای غنی از کلاژن و مواد مغذی می‌تواند به طور موثری به محافظت از پوست و مو کمک کند. کلاژن، که یک پروتئین ساختاری اصلی در پوست و مو است، به حفظ نرمی، کشسانی و درخشندگی پوست کمک می‌کند و به کاهش چین و چروک‌ها و آسیب‌های ناشی از پیری می‌پردازد. همچنین، مصرف پای مرغ می‌تواند به تقویت ساختار موها، افزایش استحکام آنها و جلوگیری از ریزش مو کمک کند.

یک مطالعه شش‌ماهه بر روی ۱۰۵ زن با سلولیت متوسط، نشان داد که مصرف منظم کلاژن به طور قابل توجهی سلولیت و ناصافی پوست را کاهش داده است، در مقایسه با گروه کنترل. علاوه بر این، در بررسی ۱۱ مطالعه با شرکت ۸۰۵ نفر، مصرف کلاژن نتایج امیدوارکننده‌ای برای بهبود زخم‌ها و پیری پوست در کوتاه‌مدت و بلندمدت نشان داد.

مطالعات حیوانی نیز بیان می‌کنند که کلاژن ممکن است با افزایش رطوبت پوست و کاهش تشکیل چین و چروک‌های ناشی از تابش اشعه ماوراء بنفش B (UVB)، که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود، مؤثر باشد.علاوه براین، احتمال داده می‌شود که کلاژن با افزایش سطح هیالورونیک اسید، که مولکول نگه‌دارنده آب است، به پیشگیری از پیری پوست کمک می‌کند. در نتیجه، افزودن پای مرغ به رژیم غذایی می‌تواند نقش مهمی در مراقبت و بهبود سلامت پوست و مو ایفا کند.

فواید پای مرغ برای زانو درد و کمر

کلاژن موجود در پای مرغ و اشنایی با فواید پای مرغ برای زانو درد و کمر|فست طب

در پاسخ به این سوال که “آیا پای مرغ برای زانو درد خوبه؟” باید با اطمینان جواب مثبت داد. از آنجایی که پروتئین‌ موجود در پای مرغ، ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده بدن را امکان پذیر می‌کند، مصرف آن می‌تواند به کاهش درد، تورم، التهاب و آسیب مفاصلی مثل مفصل زانو کمک کند. خوردن عصاره پای مرغ در حفظ و تامین انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه کمک‌‌کننده است. کلاژن تشکیل دهنده پای مرغ که به عنوان یک پروتئین ساختاری و حیاتی، ۷۰ درصد از محتوی پروتئین‌های پای مرغ را تشکیل می‌دهد، به سلول‌های تشکیل دهنده موها، پوست، تاندون‌ها، عضلات، استخوان‌ها، مفاصل و رباط‌ها برای مقاومت هر چه بیشتر کمک می‌کند. به همین دلیل مصرف مقادیر مناسب از پای مرغ و آب آن می‌تواند به مفصل زانو برای مقاومت و حرکت بهتر کمک‌ کند.

مفاصل چگونه آسیب می‌بینند؟

اعمال فشار زیاد و وارد شدن ضربه به مفاصل زانو از مهم‌ترین دلایل آسیب به زانو و بروز درد در این مفصل است. این فشارها و ضربات ممکن است با ایجاد التهاب و تورم در زانو نیز همراه  شوند. کلاژن از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده بافت است و در حفظ استحکام و قوام بافت‌های مختلف مانند استخوان‌ها و غضروف‌ها نقش کلیدی دارد. مصرف پای مرغ به عنوان منبعی غنی از کلاژن، مانع بروز بیماری‌های حرکتی‌شده و ناراحتی‌هایی مثل زانو درد و ورم زانو را درمان می‌کند. به همین جهت توصیه می‌شود برای کاهش درد، التهاب، تورم و سایر نشانه‌های مرتبط با آسیب زانو از پای مرغ برای پختن سوپ و دیگر خوراک‌های مفید و مغزی استفاده کرد. و در طول هفته از آن‌ها استفاده نمود. سوپ پای مرغ یا دیگر غذاهایی که با پای مرغ پخته می‌شوند. برای کاهش اثرات درد زانو در بیماران مبتلا به آرتروز و روماتیسم مفصلی مفید هستند.

خواص دارویی پای مرغ و بهره‌مندی از مواد مفید فراوان باعث می‌شود. مصرف عصاره این ماده یا خوردن آن به شکل سوپ به جلوگیری از بیماری‌های مفصلی یا ناراحتی‌های استخوان و غضروف در سنین پیری کمک کند.

مضرات احتمالی پای مرغ برای سلامتی

همان‌طور که گفته شد، پای مرغ برای  سلامتی بدن مفید است. اما در برخی از مواقع می‌تواند مضراتی نیز داشته باشد:

  • در صورتی که پای مرغ به صورت سرخ‌شده سرو شود، مزایای بلقوه آن خنثی خواهد شد. زیرا در این حالت این غذای مفید حاوی اسیدهای چرب ترانس (TFA) خواهد شد که برای سلامت قلب مضر است.
  • پای مرغی که خریداری می‌کنید حتما باید سالم، تازه و بهداشتی باشد. بهتر است این ماده خوراکی را از مراکز معتبر خریداری کنید تا از سلامت آن اطمینان داشته باشید.

برای بهبود روند درمان خود از مصرف غذاهای مضر برای زانو درد خودداری کنید.

بهترین روش مصرف پای مرغ برای زانو درد و کمر

بهترین روش مصرف پای مرغ برای زانو درد و کمر|فست طب

جهت بهره‌مندی از فواید پای مرغ برای زانو درد و کمر لازم است از روشی مناسب برای تهیه عصاره پای مرغ استفاده کنید. به این منظور مطابق مراحل زیر عمل کنید:

  • برای هر نفر ۳ عدد پای مرغ تهیه کنید.
  • پاهای مرغ را تمیز بشویید، داخل ظرفی شیشه‌ای و در دار بگذارید و به آن مقداری نمک بیفزایید.
  • قابلمه‌ای را پر از آب کنید و آن را روی حرارت شعله قرار دهید تا به جوش برسد.
  • وقتی آب به نقطه جوش رسید، ظرف شیشه‌ای حاوی پای مرغ را در قابلمه قرار دهید و درب قابلمه را بگذارید.
  • اجازه دهید تا حدود ۵ تا ۶ ساعت پای مرغ داخل آب قرار داشته باشد تا عصاره آن جمع آوری شود (ممکن است ژلاتین موجود در پای مرغ باعث شود عصاره آن حالتی ژله‌ای بگیرد).
  • ظرف شیشه‌ای را از قابلمه خارج کرده و عصاره آن را به صورت ناشتا یا پیش از خواب میل کنید تا مواد مفید و مغذی پای مرغ بهتر و بیشتر جذب بدن شوند.
  • بهتر است برای طعم دار کردن پای مرغ از نمک دریا استفاده شود که تاثیر بهتری بر عملکرد مفاصل و استخوان‌ها دارد.

جایگزین‌های پای مرغ در رژیم غذایی

جایگزین‌های پای مرغ در رژیم غذایی|فست طب

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید یا نمی‌خواهید پای مرغ مصرف کنید ولی به دنبال بهره‌گیری از خواص پای مرغ هستید، گزینه‌های زیادی برای جایگزینی آن وجود دارد که می‌توانند به تأمین مواد مغذی مشابه و بهبود سلامت مفاصل و استخوان‌ها کمک کنند:

  1. ژلاتین: ژلاتین، که از کلاژن ساخته شده است، یکی از جایگزین‌های اصلی پای مرغ است. می‌توانید آن را به شکل پودر به نوشیدنی‌ها یا دسرها اضافه کنید. ژلاتین به تقویت بافت‌های همبند و مفاصل کمک می‌کند و خواص مشابهی با کلاژن پای مرغ دارد.
  2. پروتئین کلاژن: مکمل‌های پروتئین کلاژن، که به صورت پودر یا کپسول در دسترس هستند، می‌توانند به تأمین کلاژن مورد نیاز بدن کمک کنند. این مکمل‌ها به تقویت پوست، مفاصل و استخوان‌ها کمک می‌کنند.
  3. مرغ کامل یا فیله مرغ: اگر به دنبال منابع پروتئینی مشابه هستید، مرغ کامل یا فیله مرغ نیز گزینه‌های خوبی هستند. اگرچه فاقد کلاژن موجود در پای مرغ هستند، اما می‌توانند به تأمین پروتئین و ویتامین‌های ضروری کمک کنند.
  4. سوپ استخوان: سوپ‌های تهیه‌شده از استخوان‌های حیوانات، به ویژه استخوان‌های گاو و مرغ، منبع خوبی از کلاژن و مواد معدنی هستند. این سوپ‌ها به تقویت استخوان‌ها و مفاصل کمک می‌کنند و در بسیاری از فرهنگ‌ها به عنوان درمان طبیعی برای مشکلات مفصلی استفاده می‌شوند.
  5. خوراکی‌های غنی از ویتامین C: ویتامین C به سنتز کلاژن کمک می‌کند و می‌تواند در غذاهایی مانند مرکبات، فلفل دلمه‌ای و سبزیجات برگ سبز یافت شود. اضافه کردن این غذاها به رژیم غذایی می‌تواند به بهبود تولید کلاژن و سلامت پوست و مفاصل کمک کند.

این جایگزین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا نیازهای غذایی خود را تأمین کنید و از فواید مشابه پای مرغ بهره‌مند شوید.

سوالات متداول در این مورد

۱- آیا پای مرغ برای زانو خوب است؟ کلاژن موجود در پای مرغ در کاهش درد مفاصل موثر است و با بازسازی بافت، علائم آرتروز زانو را از بین می‌برد.

۲- آیا پای مرغ ضد التهاب است؟ تحقیقات صورت گرفته نشان داده‌است که گلوکزامین موجود در پای مرف دارای اثرات ضدالتهابی است.

۳- آیا پای مرغ برای عضلات خوب است؟ ۷۰ درصد پروتئین موجود در پای مرغ را کلاژن تشکیل می‌دهد. کلاژن در ساختار بدن ما مسئول سلامت پوست، تاندون‌ها، عضلات، استخوان‌ها و رباط‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *