ایا کیست تخمدان باعث زانو درد میشود؟ بررسی علت عفونت رحم و زانو درد

بررسی موضوع ایا کیست تخمدان باعث زانو درد میشود|فست طب

مهم‌ترین علل زانو درد در دوران پریودی چیست؟ آیا ایا کیست تخمدان باعث زانو درد میشود؟ کیست‌های تخمدان در واقع کیسه‌های کوچک پر از مایع و غیرسرطانی هستند که در زنانی که سیکل ماهانه منظمی دارند، ایجاد می‌شوند. وجود این کیست‌ها با علائمی مانند: درد، نفخ‌های مقطعی و درد شکم همراه است. متاسفانه در برخی از موارد این کیست‌ها بزرگ شده و به ستون فقرات و بافت شکمی فشار وارد می‌کنند. به همین دلیل زنان دچار کمر درد و حتی زانو درد می‌شوند.

موثرترین گزینه‌های درمانی برای کاهش عوارض ناشی از کیست تخمدان شامل: مصرف مسکن، استفاده از قرص‌های ضد بارداری و انجام جراحی است. از آنجایی که سلامتی و آگاهی شما برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد. در این سری از مقالات فست طب قصد داریم در خصوص ارتباط زانودرد، کمر درد، عفونت رحم و کیست تخمدان صحبت کنیم. مانند همیشه مهمان مقاله ما باشید تا در خصوص این موضوع جالب بیشتر بدانید.

کیست تخمدان چیست و چرا ایجاد می‌شود؟

آشنایی با آناتومی تخمدان ها و محل قرارگیری کیست تخمدانو تاثیر بر زانو درد|فست طب

کیست‌ تخمدان به کیسه‌های پر از مایعی می‌گویند که در اطراف تخمدان‌ها (معمولاً در زمان تخمک‌گذاری) ایجاد می‌شوند. رشد این کیست‌ها بدون علامت بوده و معمولا پس از پایان دوره تخمک گذاری بدون درمان خاصی برطرف می‌شوند. متاسفانه کیست تخمدان از هر ۱۰۰ زن ۱۰ نفر را در طول زندگی خود تحت تاثیر قرار می‌دهد. کیست‌ها ممکن است به مرور زمان تحت تاثیر سبک زندگی (پیروی از رژیم غذایی نامناسب) و ترشح غیر طبیعی هورمون‌های زنانه بزرگ شده و حتی عفونی شوند.

در این وضعیت وجود کیست‌ها خطرناک بوده و عوارض زیادی مانند درد شدید را به همراه دارند. سایر علل مهم ایجاد کیست تخمدان شامل: عفونت‌های لگنی، اندومتریوز (رشد سلول‌های آستر رحم در قسمت بیرونی از رحم) و سندرم تخمدان پلی کیستیک است. سه نوع کیست تخمدان وجود دارد که شامل موارد زیر است. هر کدام از این کیست‌ها ممکن است منجر به زانو درد یا کمر درد شوند. پس در جواب سوال ایا کیست تخمدان باعث زانو درد میشود می‌توان انواع کیست‌های زیر را نام برد.

برای دریافت اطلاع کافی در مورد انواع مشکلات زانو و کمر مانند اینکه افیوژن مفصلی چیست به وبسایت فست طب مراجعه کنید.

· کیست‌های عملکردی؛ شایع‌ترین نوع کیست تخمدان

کیست‌های عملکردی (Functional cysts) شایع‌ترین انواع کیست‌های تخمدان هستند. تقریبا بین ۸ تا ۱۰ درصد از زنان دچار کیست عملکردی می‌شوند. این کیست‌های حاصل رشد فولیکول یا جسم زرد هستند و در طول چرخه قاعدگی ایجاد می‌شوند. در تعریف کلی کیست‌های تخمدان نوع فولیکولار زمانی تشکیل می‌شوند که تخمک‌ها توسط فولیکول‌ها در تخمدان‌ آزاد نشوند. همچنین کیست‌های جسم زرد نیز زمانی ایجاد می‌شوند که پس از آزاد شدن تخمک‌ها، جسم زرد احاطه کننده آنها از بدن خارج نشود. کیست‌های عملکردی به طور معمول بی ضرر و غیرسرطانی هستند و خود به خود (بدون ایجاد علائم شدید) برطرف می‌شوند.

· سیستادنوما؛ تورمورهای نوع موکوسی

سیستادنوما (Cystadenomas ) به تومورهای غیر سرطانی می‌گویند که حاوی مایعات موکوس مانند هستند. این کیست‌ها شبیه کیست‌های عملکردی به نظر می‌رسند؛ اما برخلاف آنها در طول زمان به رشد خود ادامه می‌دهند. از طرف دیگر کیست‌های عملکردی پس از پایان چرخه قاعدگی ناپدید می‌شوند؛ اما سیستادنوماها بزرگ می‌شوند. به همین دلیل باید برای کاهش خطر و عوارض پزشکی آن سریعا از طریق عمل جراحی برداشته شوند.

باید اشاره کنیم که بهترین روش درمان برای این نوع کسیت ها را باید پزشک مشخص کند تا بیمار دچار عوارض جانبی ناشی از درمان نشود. البته هر روش درمانی یکسری عوارضی دارد که پزشکان قبل از شروع روش درمانی با بیمار در مورد ان‌ها صحبت می‌کنند. اما به عنوان مثال عوارض زانو بند زاپیا مکس صفر یا نزدیک به صفر است. زیرا این زانوبند تولید کشور آلمان است و به تجهیزات فیزیوتراپی مجهز شده است.

· اندومتریوم (کیست‌های شکلاتی)؛ کیست‌های خونی

اندومتریوم (Endometriomas) در واقع ضایعات و کیستیک‌های پر از خون هستند که به دلیل آندومتریوز ایجاد می‌شوند. آندومتریوز وضعیتی است که بافت آندومتر در خارج از رحم رشد می‌کند. اندومتریوما باعث درد لگن، کمر و زانو می‌شود. علاوه بر این به دلیل رشد بیش از حد می‌تواند روی وضعیت باروری نیز تاثیر بگذارند. وجود این کیست‌ها اغلب نشان دهنده اندومتریوز شدید است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی و عمل جراحی دارد.

رایج‌ترین علائم وجود کیست تخمدان

کیست‌های تخمدان در بیشتر موارد خطری ندارند؛ اما در بعضی از افراد به مرور زمان رشد کرده و سبب بروز عوارض شدید می‌شوند. برای تشخیص این کیست‌ها باید آزمایش‌های تصویر برداری تخصصی انجام شود. با این حال برای اینکه بتوانید تا حدودی وضعیت خود را بسنجید و سپس برای درمان اقدام کنید، در این قسمت از مقاله به مهم‌ترین علائم کیست تخمدان اشاره خواهیم کرد.

مهم‌ترین و متداول‌ترین علائم کیست تخمدان عبارتند از:

  • درد شکم متناوب یا مقطعی
  • حساس فشار در ناحیه لگن
  • حساسیت سینه
  • نفخ
  • سیکل قاعدگی دردناک یا نامنظم
  • رابطه جنسی دردناک
  • درد هنگام ادرار کردن
  • لکه بینی بین قاعدگی
  • یبوست

درد مداوم لگن معمولاً شایع‌ترین علامت نشان دهنده کیست تخمدان است. اگر هر یک از علائم ذکر شده را تجربه کردید، در اسرع وقت با پزشک متخصص صحبت کنید. شاید رفع این بیماری منجر به تسکین کمر درد یا زانو درد شما شود. جواب سوال ایا کیست تخمدان باعث زانو درد میشود را نیز دریافت کنید.

دلایل زانو درد قبل از پریودی

التهاب مفاصل و دردهای عضلانی قبل و حین پریودی در زنان|فست طب

درد پا ناشی از آندومتریوز مانند وارد شدن خنجر درون عضلات است. این دردها ممکن است هنگام پیاده روی یا ورزش بدتر شود. برخی از زنان مبتلا به کیست تخمدان و آندومتریوز می‌گویند که دردهای عضلانی چند روز قبل از قاعدگی شروع شده و در طول سیکل قاعدگی آنها به اوج خود می‌رسد. درد زانو ناشی از پربودی معمولا پس از پایان قاعدگی متوقف می‌شود. این دردها عصب سیاتیک پایین کمر را تحت تاثیر قرار می‌دهند و به بخش‌های دیگر بدن مانند: زانوها، باسن و ران‌ها کشیده می‌شوند.

مهم‌ترین علت زانو درد در پریودی و قبل از آن تولید و ترشح بیش از حد هورمون استروژن (هورمون مخصوص رشد و تولید مثل در زنان) و ترشح پروستاگلاندین است. این هورمون‌ها علاوه بر رحم روی سایر عضلات وحتی استخوان‌ها نیز تاثیر گذاشته و سبب تحریک و التهاب آنها می‌شوند. به همین دلیل قبل و حین پریودی دچار درد بدن و زانو درد می‌شوید.

دلایل زانو درد حین پریودی

در حین پریودی نیز ترشح هورمون‌ها، عملکرد عضلات بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. این تغییرات به صورت حساس شدن قسمت‌هایی از بدن به لمس، وجود تورم و درد خود را نشان می‌دهند. علت مهم دیگر زانو درد در حین پریودی بهم خوردن تعادل آب و الکترولیت‌های بدن است. در دوران قاعدگی میزان الکترولیت‌های بدن (Na , k) تغییر کرده وعلائمی مانند درد بدن ایجاد می‌شود. علاوه بر این هورمون‌های جنسی عصب فمورال که در نزدیکی کشاله ران قرار دارد را تحریک می‌کنند. به همین دلیل در طول قاعدگی احساس درد پا خواهید داشت. چنانچه درد زانو خود را در حین پریودی از طریق انجام درمان‌های خانگی درمان نکنید، شدت درد تشدید می‌شود.

عفونت رحم و زانو درد چه ربطی به هم دارند؟

آیا عفونت رحم و زانو درد به یکدیگر مرتبط هستند؟ متاسفانه وجود عفونت در رحم سبب بروز دردهای عضلانی مانند زانودرد می‌شود. به طور کلی عفونت در هر قسمتی از بدن که وجود داشته باشد سبب درد بدن می‌شود. در حین ابتلا به عفونت رحم میکروارگانیسم‌ها یا عوامل عفونی وارد بافت‌های اطراف مفصل زانو شده و آنها را درگیر می‌کنند. ورود میکروارگانیسم‌ها سبب التهاب شدید مفاصل شده و به دلیل تورم عوارضی مانند درد زانو را ایجاد می‌کنند. مهم‌ترین علل ایجاد عفونت رحم و کمر درد یا زانو درد ناشی از آن شامل: روابط جنسی محافظت نشده، عدم رعایت نکات بهداشتی، ابتلا به بیماری سل و هم‌خوردن تعادل مخمر و باکتری‌های موجود در واژن به دلیل شستشو بیش از حد است.

یکی از سوالاتی که ذهن بسیاری از افراد را درگیر می‌کند این است که ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ متاسفانه پاسخ مثبت است. استرس و حملات پانیک به دلایلی مانند: بی توجهی به نحوه حرکت و نشستن صحیح، افزایش التهاب بدن (در قسمت‌های مختلفی مانند مفاصل)، اختلال در عملکرد سیستم ایمنی (عدم درمان التهاب) و تنش عضلانی سبب زانو درد می‌شوند.

بهترین درمان زانو درد ناشی از کیست تخمدان

انجام ماساژ و تسکین درد در زنان|فست طب

برای کاهش خطرات و عوارض ناشی از ابتلا به کیست تخمدان باید از روش‌های درمانی خانگی و پزشکی موثر استفاده کنید. در بعضی از موارد سرعت پیشرفت این عارضه به قدری زیاد می‌شود که ناگریز به انجام عمل جراحی می‌شوید. بنابراین در صورتی که مشکوک به ابتلا به کیست تخمدان هستید، برای درمان خود سریعا با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. یکی از علائم مهم این عارضه زانو درد است. خوشبختانه برای تسکین زانودرد ناشی از کیست تخمدان روش‌های موثری وجود دارد.

متداول‌ترین روش‌های درمانی زانو درد شامل موارد زیر است: 

  • مصرف داروهای مسکن ضد التهاب: داروهای مسکن مانند: Tylenol یا Advil به کاهش دردهای مرتبط با کیست‌های تخمدان کمک می‌کنند.
  • از کمپرس گرم استفاده کنید: قرار دادن پد گرم روی زانو سبب کاهش درد و التهاب می‌شود.
  • انجام حرکات کششی: حرکات کششی در تسکین کمردرد و زانو درد موثر هستند. توصیه می‌شود از پزشک خود بپرسید که کدام حرکات کشش را می‌توانید انجام دهید تا دردهای شما تسکین پیدا کنند.
  • مصرف قرص ضد بارداری: این داروها از تخمک گذاری در طول دوره قاعدگی جلوگیری می‌کنند. به همین دلیل احتمال ایجاد کیست و به تناوب آن زانودرد کاهش پیدا می‌کند. از قرص‌های ضد بارداری برای کاهش علائم حاد ناشی از کیست تخمدان نیز استفاده می‌کنند.
  • ماساژ زانو: یکی دیگر روش‌های کاهش درد زانو در حین پریودی، ماساژ زانو با روغن‌های گیاهی گرم است. در این روش مقداری روغن گیاهی را به دست‌های خود مالیده و آن را به آرامی روی زانوهایتان بکشید.

سوالات متداول در مقاله ایا کیست تخمدان باعث زانو درد میشود

۱. کیست تخمدان چگونه تشخیص داده می‌شود؟

مهم‌ترین روش‌های تشخیص کیست تخمدان عبارتند از:

  • سونوگرافی
  • MRI
  • تست حاملگی
  • آزمایشات خون
  • بیوپسی

۲. چه کسانی در معرض خطر زانودرد ناشی از ابتلا به کیست تخمدان هستند؟

افراد زیر در معرض خطر زانودرد ناشی از کیست تخمدان هستند:

  • اندومتریوز
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک
  • بارداری
  • استفاده از داروهای باروری مانند کلومیفن

۳. مصرف چه غذاهایی در کاهش احتمال زانودرد در حین قاعدگی موثر است؟

مصرف غذاهای ضد التهابی مانند: ماهی چرب، انواع میوه‌ها و سبزیجات غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها در کاهش احتمال بروز دردهای عضلانی در حین قاعدگی موثر هستند.​

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *