زانو و پا

ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ بررسی رابطه اعصاب و درد مفاصل

معرفی بیماری هایی که منجر به آسیب عصبی و دردهای استرسی می شود|فست طب

ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ بررسی رابطه اعصاب و درد مفاصل

یکی از سوالات رایجی که کاربرای می‌پرسند این است که ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ مشکلات اعصاب و درد مفاصل معمولا مرتبط با افزایش سن هستند. بنابراین ممکن است این مسئله که مشکلات روان می‌توانند بر درد مفاصل و عصب‌های بدن تاثیر بگذارند کمی تعجب آور است. با این وجود تعداد کثیری از مردم دردهای مفصلی ناشی از اضطراب را تجربه می‌کنند.

احساس درد در مفاصل نوعی علامت پیچیده اضطرابی به حساب می‌آید که علاوه بر جسم، ذهن را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. درد تجربه‌ای واقعی است که غلبه بر آن نیازمند راه‌ها و تلاش‌های فراوانی است. برای درمان آن باید موارد مختلفی را به خاطر سپرده و به آنها عمل کنید تا ذره ذره از این بیماری رهایی یابید. در این مقاله از سایت فروشگاه فست طب به طور کامل به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و تمامی نکات موجود را به شما گوشزد خواهیم کرد.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

ارتباط استرس و درد زانو چیست؟

زمان‌های مواجهه با خطر، معمولا یک واکش شیمیایی در بدن هر فردی رخ می‌دهد که سرعت عمل را بالا می‌برد. این واکش را جنگ یا گریز و بیا پاسخ استرس می‌نامند. درواقع این پاسخ راهی برای حفظ ایمنی بدن در برابر آسیب است. هر گونه موقعیت استرس زایی که برایتان پیش بیاید باعث افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، سفت شدن عضلات، سفتی و خشک شدن زانو و در نهایت مشکلات اعصاب و درد مفاصل شود.

در سال ۲۰۱۸ مطالعاتی توسط PubMed صورت گرفت که نتایج جالبی را در بر داشت. این مطالعات نشان می‌دادند که اختلالات مرتبط با استرس به صورت بسیار واضحی با بیماری‌های خودایمنی مرتبط هستند. این بیماری‌ها بستری را فراهم می‌کنند که در آن سیستم ایمنی فرد آنتی‌بادی‌هایی را تولید می‌کند که نه تنها به مبارزه با عفونت‌ها نمیپردازند، بلکه به سلول‌های سالم حمله ور می‌شوند.

در برخی شرایط خاص مانند زمانی که به آرتریت روماتوئید و لوپوس مبتلا هستید، آنتی بادی‌ها به بافت همبند موجود در مفاصل می‌چسبند. این اتفاق باعث بروز احساس درد، تورم و سفتی و در نهایت مشکلات مفصلی و پوکی استخوان می‌شود. بیماری‌های خودایمنی در اکثر مواقع غیر قابل درمان هستند. فقط درصورتی که زودهنگام برای درمان خود اقدام کنید می‌توانید از آسیب بیشتر به استخوان‌ها و مفاصل خود جلوگیری کنید.

در کنار کنترل استرس گفته می‌شود که از روش‌های درمانی سنتی نیز استفاده کنید. به عنوان مثال سیر برای زانو درد بسیار مناسب و پرفایده است.

چگونگی تاثیرگذاری استرس بر بدن و ایجاد درد زانو

تاثیر پذیری بدن از استرس|فست طب

یکی از اصلی‌ترین راه هایی که به کمک آن استرس بر بدن تاقثیر می‌گذارد، ایجاد التهاب است. داشتن استرس مزمن مث‌تواند باعث ایجاد یک پاسخ التهابی در بدن شود. این التهاب می‌تواند پایدار و ناپایدار باشد. در صورتی که التهاب پایدار و مداوم داشته باشید آسیبی که به استخوان‌هایتان وارد می‌شود بیشتر خواهد بود و سریع‌تر دچار فرسودگی می‌شوید. التهاب علاوه بر تاثیر گذاری بر استخوان‌ها، یک قاتل بالقوه برای مفاصل به حساب می‌آید.

در زمان‌های استرس زا معمولا عضلات بدن بیشتر دچار انقباض خواهند شد. این انقباض معمولا باعث سفتی و درد نیز می‌شود. برخی عوامل دیگر مانند خواب ناکافی نیز می‌توانند باعث ایجاد استرس و اضطراب در فرد شوند. این مورد یکی از نگرانی‌های اصلی برای افراد مبتلا به آرتریت است.

طبق آمار، حدود ۷۰ درصد از افرادی که به استئوآرتریت (OA) مبتلا هستند دچار مشکلات خواب می‌شوند. این اختلالات با استرس مرتبط بوده و می‌توانند اوضاع را بدتر نیز کنند. معمولا خواب قطع شده باعث ایجاد درد در استخوان‌ها و مفاصل می‌شود. علاوه بر این استرس می‌تواند روی روان فرد تاثیر بگذارد که همین مسئله باعث می‌شود تا فرد روی کارهای مهم روزانه خود کمتر تمرکز کند. در صورتی که به انجام فعالیت‌های خود مراقبتی بپردازید امکان اینکه درد ناشی از التهابات استرسی را کاهش دهید وجود دارد.

ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ بررسی علائم زانودرد استرسی

استرس این قابلیت را دارد که هم بر جسم و هم بر روح شما تاثیرات مخرب بگذارد. در موارد خفیف، دادن یک پاسخ درست به استرس می‌تواند هوشیاری فرد را بهبود بخشیده و حواس را تقویت کند. برخلاف آن، استرس مزمن می‌تواند علاوه بر مشکلاتی مانند پوکی استخوان، بر اعضای دیگر بدن مانند قلب، ریه‌ها و دستگاه گوارش نیز تاثیر بگذارد. علائم آن نیز مختلف هستند. در صورتی که هر یک از موارد زیر را به صورت مداوم و پایدار تجربه کردید، فورا به یک پزک مراجعه کنید.

علائم ذهنی و عاطفی ناشی از استرس:

  • بد خلقی
  • حواس پرتی
  • فراموشی
  • عزت نفس پایین
  • افسردگی

علائم فیزیکی ناشی از استرس:

  • درد، درد و تنش
  • بیخوابی
  • سردرد
  • درد قفسه سینه
  • عصبی بودن
  • مشکلات گوارشی
  • سطوح انرژی پایین

هر کدام از این علائم باعث آزار بیمار شده و منجر به کاهش فعالیت او می‌شوند. در این مواقع پیشنهاد می‌شود که بیمار با انجام ماساژ زانو، دوس آب گرم یا پیاده روی آارم وضعیت روانی و جسمی خود را بهبود دهد.

ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ علت آن چیست؟

استرس می‌تواند علت درد زانو باشد|فست طب

دردهای عصبی عضلانی معمولا به دلیل استرس و اضطراب به وجود می‌آیند و اکثرا مخرب واقع می‌شوند. دلایل مختلفی برای این نوع درد وجود دارد که هر یک از آن‌ها را بررسی کرده و در رابطه با آن توضیحاتی خواهیم داد. توجه داشته باشید که بهترین راهکار برای کاهش درد استرسی زانو، کنترل احساسات و اضطراب است.

احساسات و درد مفاصل و ارتباط آن با پوکی استخوان

احساساتی که در ذهن یا قلب شما رخ می‌دهند می‌توانند بر جسم نیز تاثیر بگذارند. معمولا افرادی که مشکلات روحی مانند افسردگی دارند و بیشتر در معرض استرس هستند، نسبت به دیگر افراد نیز بیشتر دردهای فیزیکی را تجربه می‌کنند. علاوه بر این، مطالعات مختلفی روی بیماری‌هایی ماننداستئوآرتریت، فیبرومیالژیا، لوپوس و آرتریت روماتوئید انجام شده. نتیجه این مطالعات نشان می‌دهد که افرادی که دچار این بیماری‌ها هستند و استرس بیشتری نسبت به دیگر بیماران دارند، درد بیشتری را نیز متحمل خواهند شد. بهتر است با انجام تمرینات مختلف به کنترل استرس خود بپردازید. همچنین می‌توانید با کمک برخی داروها استرس را کاهش داده و ارز بروز احساس درد و بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان جلوگیری کنید.

فشار چه تاثیری بر پوکی استخوان دارد؟

استرس می‌تواند بر هر قسمتی از بدن از جمله سیستم ایمنی، خواب، هومون‌ها و احساسات تاثیر بگذارد. هنگامی که نوبت به مفاصل و استخوان‌ها برسد، استرس جلوی رسیدن مواد معدنی به استخوان‌ها را می‌گیرد. این در حالتی اتفاق می‌افتد که استخوان‌ها به جای دریافت مواد معدنی آنها را در جریان خون آزاد می‌کنند تا به دیگر بافت‌های بدن برسند. این کار توسط بدن شما صورت می‌گیرد زیرا در هنگام استرس،واکنش جنگ یا گریز فعال می‌شود و فرآیندهای ترمیم درد بدن سرکوب خواهند شد. در این زمان همه‌ی مواد معدنی به اندام‌های ضروری فرستاده خواهند شد تا از خطرات جدی‌تر در امان بمانید. متاسفانه در صورتی که استرس مزمن را تجربه می‌کنید، راه انتقال مواد معدنی به صورت مداوم از استخوان‌ها جدا می‌شود. این اتفاق باعث تحلیل رفتن و در نهایت پوکی استخوان خواهد شد.

کورتیزول، عاملی مهم بر بروز پوکی استخوان و ایجاد مشکلات عصبی

داروی کورتیزول، یک هورمون استروئیدی به حساب می‌آید که از طریق غدد فوق کلیوی تولید می‌شود. این دارو زمان‌هایی که دچار استرس می‌شوید آزاد خواهد شد. زمانی که به صورت مکرر دچر استرس شوید بدن مقدار بیشتری از این ماده تولید می‌کند که باعث سرکوب عملکردهای ترمیم بدن می‌شود. در نتیجه التهابات موجود در بدن از بین نخواهند رفت. این اتفاق باعث آزاد شدن برخی آنزیم‌ها خواهد شد که منجز به آرتریت می‌شوند. باید مقادیر کمی از کورتیزول در بدن وجود داشته باشد تا استخوان رشد کاملی را داشته باشد. در صورتی که این مقدار از حد مجاز بیشتر شود، رشد استخوان‌ها مسدود می‌شود. هورمون استرس کاملا غیر مستقیم باعث جلوگیری از جذب کلسیم می‌شود. این امر باعث بروز مشکلات جدی مانند پوکی استخوان می‌شود.

کاهش منیزیم و اثری که بر پوکی استخوان می‌گذارد

از دیگر مواد معدنی که از استرس تاثیر می‌پذیرد منیزیم است. این ماده که در بدن وجود دارد اثراتی متعادل کننده بر خلق و خوی فرد خواهد گذاشت. این مورد به عنوان قرص اصلی سرماخوردگی نیز شناخته می‌شود. منیزیم نیز واکنشی مانند کلسیم دارد. هرچه استرس بیشتری داشته باشید، درصد منزیمی که توسط سلول‌ها از دست خواهند رفت نیز بیشتر خواهد شد. در صورتی که استرس مزمن داشته باشید، تعداد منیزیمی که در بدنتان تولید می‌شود به شدت کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه این اتفاق علائمی مانند سفت شدن، التهاب، نوسانات خلقی و گرفتگی عضلات را تجربه خواهید کرد. توجه داشته باشید که درصد منیزیم پایین در بدن باعث پذیرش بالاتر درد خواهد شد. درد ناشی از پوکی استخوان در صورت کمبود این ماده در بدن تشدید می‌شود.

معرفی بیماری‌هایی که منجر به آسیب عصبی و دردهای استرسی می‌شود

معرفی بیماری هایی که منجر به آسیب عصبی و دردهای استرسی می شود|فست طب

دردهای عصبی عضلانی معمولا به کمک برخی بیماری‌ها بروز پیدا می‌کند. این بیماری‌ها باعث دردهای استرسی خواهند شد که بر بدن فرد تاثیرات بدی می‌گذارند. نمونه‌ای از بیماری هایی که منجر به آسیب عصبی و دردهای استرسی می‌شوند را در ادامه به شما معرفی خواهیم کرد.

مشکلات اعصاب و درد مفاصل از مشکلاتی هستند که بر پوکی استخوان اثر می‌گذارند. درد نوروپاتیک، با عنوان دردی عصبی شناخته می‌شود که بر اثر ایجاد آسیب در سیستم عصبی به وجود می‌آید. استرس از مواردی است که باعث بروز اختلالات عصبی خواهد شد. استرس بر اعصاب محیطی اثر می‌گذارد. این اعصاب در سرتاسر بدن پخش شده‌اند و در زمان‌های استرس تاثیر خواهند گرفت. برای مثال هنگامی که استرس دارید ممکن است پلک چشمتان بپرد یا دچار سندروم پای بی قرار شوید.

در طی زمانی که استرس مزمن را تجربه می‌کنید، رشته‌های عصبی آسیب می‌بینند و مواد مغذی مورد نیاز استخوان‌ها را به آنها نمی‌سانند. این رشته‌های آسیب دیده سیگنال‌های اشتباهی را به قسمت‌های مختلف بدن ارسال می‌کنند که منجر به در خواهد شد. افرادی که به مشکلات اعصاب دچار هستند بیشتر در معرض پوکی استخوان قرار دارند. بیماری‌ها و مشکلات دیگری که فرد را دچار پوکی استخوان ناشی از استرس می‌کنند شامل موارد زیر هستند.

  • اختلال مصرف الکل
  • دیابت
  • شرایط عصب صورت
  • اچ آی وی (HIV/AIDS)
  • سکته مغزی
  • بیماری پارکینسون
  • مولتیپل اسکلروزیس (MS)
  • سندرم درد منطقه‌ای پیچیده
  • زونا

سایر مواردی که باعث پوکی استخوان می‌شوند عبارتند از:

  • داروهای شیمی درمانی (سیس پلاتین، پاکلیتاکسل، وینکریستین)
  • پرتو درمانی
  • قطع عضو
  • فشرده سازی یا التهاب عصب نخاعی
  • تروما یا جراحی هایی که منجر به آسیب عصبی می شود
  • تومورهایی که به اعصاب فشار می آورند

سخن پایانی

ایا استرس باعث درد زانو میشود؟ این سوالی است که در این مقاله به آن پاسخ دادیم. استرس می‌تواند زندگی روزمره هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد. این اختلال می‌تواند هم بر سلامت روحی و هم بر سلامت جسمی شما تاثیر بزرگی به جا بگذارد. علاوه بر این، استرس می‌تواند بر روابط شما و نحوه یادگیریتان نیز اثر بگذارد. بهترین راهکار برای رفع و کنترل آن یادگیری نحوه مدیریت آن است.

افرادی که متخصص جراحی ارتوپدی هستند معمولا استرس را دارای اهمیت ویژه‌ای می‌دانند. حتی اگر سال‌ها زمان ببرد، باز هم داشتن کنترل بر استرس می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. بهتر است برای رفع آن با یک مشاور صحبت کرده و راهکارهای مختلف را امتحان کنید.

سوالات متداول در مورد ایا استرس باعث درد زانو میشود

۱. چه بیماری‌های باعث آسیب عصبی و دردهای استرسی می‌شوند؟

اختلال مصرف الکل، دیابت، شرایط عصب صورت، اچ آی وی (HIV/AIDS)، سکته مغزی، بیماری پارکینسون، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، سندرم درد منطقه‌ای پیچیده و زونا از بیماری‌هایی هستند که باعث آسیب عصبی و دردهای استرسی می‌شوند.

۲. علائم فیزیکی ناشی از استرس کدامند؟

درد، درد و تنش، بیخوابی، سردرد، درد قفسه سینه، عصبی بودن، مشکلات گوارشی و سطوح انرژی پایین از جمله علائم فیزیکی ناشی از استرس هستند.

۳. ایا استرس باعث درد زانو میشود؟

بله، استرس می‌تواند از رسیدن مواد مغذی به استخوان‌ها جلوگیری کند. این مورد باعث بروز پوکی استخوان می‌شود. علاوه بر این استرس می‌تواند باعث ایجاد التهاب در مفاصل نیز بشود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهایی را که نشان داده می شوند انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • شرح
  • محتوا
  • ویجت
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه