زانو و پا

بورسیت زانو؛ هر آنچه لازم است درباره علائم، علت و درمان بورسیت بدانید

بورسیت زانو چیست|فست طب

بورسیت زانو؛ هر آنچه لازم است درباره علائم، علت و درمان بورسیت بدانید

بورسیت زانو التهاب کیسه‌های کوچک حاوی مایع (بورس‌ها) است که در نزدیکی مفصل زانو وجود دارند. بورسیت در زانو انواع گوناگونی دارد که با علل و نشانه‌های مشابهی همراه است. هر زانو دارای ۱۱ بورس است که همانند بالشتک عمل‌ می‌کنند. زمانی‌که این بورس‌ها ملتهب شوند باعث می‌شوند که بورسیت زانو روی کشکک زانو و قسمت داخلی زانو در زیر مفصل اتفاق بیافتد.

از جمله علل متداول این وضعیت، فشار مداوم بر زانوها است که پس از مدتی منجر به تحریک بورس‌ها می‌شود. در نتیجه به شکل درد یا برآمدگی انجام می‌پذیرد و منجر به زانو درد می‌شود. درمان‌های متعددی برای تسکین عوارض این بیماری مانند اقدامات فیزیوتراپی وجود دارد که می‌تواند به‌طور کامل knee bursitis را درمان نماید. در این مقاله از سایت فست طب اطلاعات بیشتری درباره بورسیت در زانو به شما ارائه خواهیم کرد.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

بورسیت زانو چیست؟ التهابی در کیسه‌های کوچک در مفصل زانو

کیسه‌ کوچک و پر از مایعی موسوم به بورس (bursa) در نزدیکی مفصل زانو قرار دارد را بورسیت زانو می‌گویند. این کیسه یا همان بورسیت مانع از اصطکاک و ایجاد فشار میان استخوان‌ها، تاندون‌ها، ماهیچه‌ها و پوست نزدیک مفاصل می‌شود. هر بورس یا همان کیسه‌ای در ناحیه زانو می‌تواند ملتهب شود. اما بورسیت زمانی رخ می‌دهد که روی کشکک یا در سمت داخلی‌ زانو در زیر مفصل تورم و التهاب رخ بدهد.

زمانی‌که بورس زانو دچار التهاب می‌شود مایع سینوویال موجود افزایش پیدا می‌کند و هر چه قدر که میزان این مایع بیشتر شود درد و حساسیت نیز افزایش پیدا می‌کند. خونریزی‌هایی که در داخل بورس زانو به وجود می‌آیند به عنوان ناتوان‌کننده‌‌ترین نوع بورسیت شناخته می‌شوند که در چنین مواردی احتمال اینکه بورس زانو دچار عفونت شود نیز وجود دارد. این مشکل با ایجاد درد همراه است و باعث می‌شود که توانایی حرکت زانو محدود شود. در ادامه ان مطلب از فست طب انواع knee bursitis را که باعث زانو درد می‌شود معرفی می‌کنیم.

انواع بورسیت زانو؛ تفاوت در محل التهاب بوس‌ها است

بورسیت پشت زانو، جلو زانو، کشکک زانو|فست طب

بورسیت زانو یا همان التهاب کیسه‌های بورس می‌تواند در بخش‌های مختلفی از این ناحیه از بدن رخ بدهد. اجازه بدهید که در ادامه، نگاهی به هریک از این بخش‌ها داشته باشیم. شناخت مشکلات این ناحیه مانند آرتروز یا بورسیت می‌تواند به مراقبت بهتر از زانوها کمک شایانی کند.

۱. بورسیت کشکک زانو، بورسیت پری پاتلار

این نوع از بورسیت زانو در جلوی زانو و دقیقا در زیر کشکک زانو قرار دارد. بیشتر در افرادی که مدت زمان زیادی را از زانو خود کار می‌کشند بروز می‌کند. در این حالت از بیماری، التهاب بورس در ناحیه جلوی زانو در بخش کشکک رخ می‌دهد. زمانی که کیسه بورس آسیب ببیند و مایع زیادی داخل آن جمع شود، التهاب پیدا می‌کند و به بخش‌های مجاور زانو فشار می‌آورد.

۲. بورسیت استخوان زانو و مفصل، بورسیت پس آنسرین

این نوع از بیماری بورسیت در قسمت داخلی زانو به وجود می‌آید. معمولا به دلیل استفاده بیش از اندازه از زانو ایجاد می‌شود. کیسه‌های بورس در نزدیکی مفصل زانو قرار دارند تا مانع از ایجاد اصطکاک و فشار میان دو استخوان و مفاصل شوند. با آسیب‌دیدن و تحریک این بخش‌ها، درد و التهاب در زانو پیش می‌آید. در نتیجه تحلیل‌رفتن این بورس‌ها، استخوان‌ها به هم ساییده می‌شوند و مشکلاتی در ناحیه زانو بروز پیدا می‌کنند.

۳. بورسیت پشت زانو، بورسیت سمی ممبرانوس

سومین نوع از بیماری بورسیت زانو، بورسیت سمی ممبرانوس است که در پشت زانو ایجاد می‌شود و عارضه‌ای است که با آرتروز زانو همراه است. این نوع از knee bursitis بین تاندون همسترینگ و عضله گاسترو در ساق پا قرار دارد. علائم دردناک و ایجاد حس گرم‌شدن و دردی تیز در بخش پشتی زانو هم وجود دارد. بورسیت می‌تواند این بخش از پا را هم تحت تأثیر قرار بدهد. برای التیام‌بخشیدن به چنین دردی از کمپرس یخ و مصرف قرص‌های آرام‌بخش استفاده می‌شود. استراحت هم در بهبود این وضعیت بی‌اثر نیست.

۴. بورسیت زیر زانو همراه با درد و محدودیت حرکتی

زیر زانو یا هر بخش و ناحیه‌ای از آن می‌تواند دچار مشکل التهاب و تورم شود. برای رفع این موضوع نیاز به مراجعه به پزشک وجود دارد و متخصصان بنا به ناحیه تحت تأثیر آسیب و درد و البته شرایط بدنی هر فرد، درمان‌هایی تجویز می‌کنند.

علائم بورسیت زانو؛ از درد و تورم تا قرمزی و محدودیت حرکت

علائم و نشانه های بورسیت زانو بسته به اینکه کدام بورس درگیر شده باشد و چه چیزی باعث التهاب شده است متفاوت است. به طور کلی، قسمت آسیب دیده زانو تحت تاثیر التهاب و فشار دچار حس گرم شدگی، حساس شدن و تورم می‌شود. همچنین ممکن است هنگام حرکت یا حتی در حالت استراحت درد نیز احساس شود. یک ضربه سریع و زودهنگام به زانو می‌تواند باعث بروز سریع علائم شود.  بنابراین علائم معمولاً به تدریج شروع می‌شوند و در طول زمان عارضه پیشرفت می‌کند.

برخی از علائم و نشانه‌های معمول بورسیت عبارتند از:

  • درد: شدت درد می‌تواند متغیر باشد و از درد خفیف تا درد شدید و حاد تغییر کند. معمولاً درد در منطقه مفصل زانو و یا در پشت زانو حس می‌شود.
  • تورم: زانو ممکن است باورم کند و یا تورم کند، که می‌تواند باعث محدودیت حرکت زانو شود
  • گرمی و قرمزی: منطقه زانو ممکن است گرم شود و رنگ قرمزی بپوشاند. این نشانه‌ها معمولاً نشان‌دهنده وجود التهاب می‌باشند.
  • سختی و محدودیت حرکت: بورسیت می‌تواند باعث سختی حرکت زانو شود و معمولاً تحریک کننده‌های شدید درد در زانو را ایجاد می‌کند.
  • صداهای مفصلی: در برخی موارد، ممکن است خراشیدگی یا صدا دادن زانو باعث ایجاد درد در این ناحیه و آزار بیمار خواهد شد.

این علائم با توجه به شدت التهاب در بورس‌‎ها از خفیف تا شدید متغیر هستند.

علت ابتلا به بورسیت زانو چیست؟

بروز بورسیت ممکن است به دلایل مختلفی باشد. برخی از اصلی‌ترین علل بورسیت عبارتند از:

  • زانو زدن مکرر؛ علت از بین رفتن بورس‌های زانو: بیشتر موارد بورسیت زانو به دلیل فشار و تحریک ناشی از زانو زدن مکرر ایجاد می‌شود. زانو زدن عمر بورس‌ها را کوتاه می‌کند، کارآیی سابق را نخواهند داست و بورسیت و زانو درد بروز می‌کند.
  • آسیب زانو؛ علت بورسیت: آسیب به مفصل زانو، مانند ضربه مستقیم یا خارج شدن مفصل، می‌تواند منجر به بروز بورسیت در زانو شود.
  • عفونت با‌کتریایی؛ عامل بورسیت زانو: عفونت در مفصل زانو می‌تواند باعث التهاب و بورسیت شود. این عفونت می‌تواند ناشی از عامل‌های مختلفی مانند نیش حشرات، باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها باشد. به این نوع بورسیت پیش کشکک، بورسیت عفونی می‌گویند.آنقدرها شایع نیست، اما یک بیماری جدی است که نیاز به درمان فوری پزشکی دارد.
  • بیماری روماتولوژیک؛ التهاب بورسیت: بعضی از بیماری‌های روماتولوژیک مانند آرتریت روماتوئید، پسوریازیس مفصلی و آرتروز می‌توانند منجر به بورسیت در زانو شوند.
  • بیماری‌های قاعدگی؛ علت بروز بورسیت در قسمت زانو: بعضی بیماری‌های قاعدگی مانند وانکوزیتوز و برخی از عفونت‌های جنسی می‌توانند به knee bursitis منجر شوند.
  • بیماری‌های نظامی؛ عوامل التهاب بورسیت در قسمت زانو: بعضی از بیماری‌های نظامی مانند لوپوس سیستمیک، آرتریت ایدیوپاتیک ژوانی و سندرم اسکلرودرمی می‌توانند باعث بورسیت شوند.
  • عوامل دیگر؛ علت بورسیت زانو: عوامل دیگری مانند تحمل بالا یا فشار مکرر بر روی زانو، عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی، استفاده بلندمدت از مفصل زانو در فعالیت های ورزشی یا شغلی می‌توانند نقشی در بروز بورسیت داشته باشند. مهم است که برای تشخیص دقیق علت knee bursitis خود، به پزشک خود مراجعه کنید تا بتوانند تشخیص صحیح را بر اساس علائم، تاریخچه پزشکی و آزمایش‌های مورد نیاز برای شما قرار دهند.

بورسیت زانو چه افرادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

همه افراد به بورسیت در معرض ابتلا به بورسیت هستند، اما این عارضه بیشتر، در مردان بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال بروز می‌کند. بورسیت معمولا افرادی را مبتلا می‌کند که مشاغلی از جمله نجاری، نظافت خانه، لوله کشی و یا سرگرمی هایی مانند باغبانی دارند که مستلزم زانو زدن مکرر هستند. احتمال ابتلای کودکان به التهاب عفونی بورس کشکک زانو (عفونت بورس کشکک زانو) بیشتر است.

تشخیص التهاب در بورس‌ها با راهکارهای مختلف پزشکی

تشخیص بورسیت زانو به کمک معاینه و آزمایشات تصویر برداری|فست طب

 ممکن است پزشک بدون هیچ نوع آزمایشی و فقط با معاینه بالینی تشخیص بورسیت زانو، متوجه شود. یک معاینه فیزیکی و یک سابقه پزشکی برای تشخیص دقیق کافی است. با این حال، پزشک ارتوپد ممکن است، آزمایش‌هایی را برای رد سایر شرایط یا آسیب‌ها تجویز کند. این آزمایش‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رادیوگرافی با اشعه ایکس
  • سونوگرافی
  • اسکن ام‌آرآی

اگر شواهدی وجود داشته باشد که ممکن است بورسای عفونی زانو داشته باشید، دکتر متخصص ارتوپد با استفاده از یک سوزن نازک از یک یا چند بورس زانو نمونه‌ای از مایع می‌گیرد و به آزمایشگاه می‌فرستد.

درمان بورسیت زانو با راهکارهای سنتی، خانگی، فیزیوتراپی، ورزش و سنتی

گزینه‌های درمانی ممکن است از درمان خانگی بورسیت زانو و ورزش برای درمان knee bursitis گرفته تا دارو، فیزیوتراپی یا تزریق استروئید و جراحی متفاوت باشد. در واقع درمان بورسیت در زانو به این بستگی دارد که آیا بورس ملتهب است یا عفونی شده است. اکثر موارد بورسیت را که فقط ملتهب هستند. التهاب بورسیت را می‌توان در منزل بدون مداخله پزشکی درمان کرد، اما اگر عفونت علت بورسیت باشد، برای درمان آن به آنتی بیوتیک نیاز است. بورسیت را می‌توان به روش‌های ذیل درمان کرد:

۱. استراحت کردن و به حداقل رساندن بعضی از فعالیت‌ها؛ درمان خانگی بورسیت زانو

تا زمان بهبود بورسیت، از انجام فعالیت‌ها و حرکاتی که باعث تشدید علائم می‌شود، باید اجتناب کرد یا آنها را به حداقل رساند. البته باید اشاره کنیم که عدم تحریک نیز باعث سفت شدن مفاصل وئ خشک شدن عضلات خواهد شد. پس استراحت کنید اما بی تحریک نیز نمانید.

۲. استفاده از یخ؛ درمان کاهش التهاب knee bursitis

قرار دادن یخ روی زانو در فواصل زمانی معین درد و تورم را کاهش می‌دهد. برای استفاده از کمرپس سر، یک کمپرس را در حوله یا پارچه‌ای تمیز بپیچید و روی محل درد برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید. این کار را هر ۳ تا ۴ ساعت انجام دهید.

۳. بالا نگه داشتن پا؛ روش درمان زانو درد  ناشی از بورسیت

بیمار موقع استراحت پای آسیب دیده خود را بالا نگه دارد. این کار به بهبود گردش خون در پاها کمک می‌کند و تاثیر بسیار خوبی در تسکین درد پا دارد. توجه داشته باشید که برای بالا نگه داشتن پای خود، حتما بالشتی زیر زانو قرار دهید تا فشار به زانو وارد نشود.

۴. مصرف داروهای ضد التهابی؛ درمان بورسیت زانو با دارو

 داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند به کاهش درد و التهاب کمک کنند. البته بهتر است که این داروها توسط پزشک بریا شما تجویز شوند. زیرا مصرف خودسرانه و زیاده روی در مصرف داروهای ضد التهابی باعث بروز عوارضی خواهد شد.

۵. تزریق کورتیکواستروئید؛ درمان بورسیت با تزریق دارو به زانو

در برخی موارد، اگر استراحت و سایر داروهای ضد التهابی مؤثر نباشند، پزشک ممکن است برای کمک به التهاب به شما تزریق کورتیکواستروئید بدهد. این تزریق برای حدود ۶ ماده درد و ناراحتی در زانو را تسکین می‌دهد و همچنین تایر خوبی در رفع التهاب بورس‌ها دارد.

۶. فیزیوتراپی برای درمان التهاب بورسیت زانو

فیزیوتراپی در تسکین درد و کاهش احتمال بروز بورسیت موثر است. بریس‌های محافظ زانو در صورت نیاز به قرار دادن زانو بر روی زمین مفید هستند و استفاده از فشرده‌سازهای زانو به کاهش ورم کمک می‌کنند.

۷. ورزش برای درمان بورسیت زانو

ورزش همسترینگ درمان التهاب بورسیت زانو|فست طب

تمرینات ورزشی برای التهاب بورسیت زانو با هدف کاهش التهاب و افزایش دامنه حرکتی زانو انجام می‌شود. بنابراین باید با کمترین فشار و با کنترل کامل انجام شود. می‌توانید از تمرینات ورزشی خاص استفاده کنید. تمرینات ساده تر که فشاری به زانو وارد نمی‌کند و نیازی به خم و راست کردن زانو ندارند. ولی تمرینات مشکل تر را می‌توانید بعد از بهبود نسبی و کاهش درد انجام دهید.

درمان بورسیت در زانو که عفونی است می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

۸. آنتی بیوتیک‌ها؛ درمان عفونت بورسیت

آنتی بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی مورد نیاز هستند. در مواردی التهاب در بورس‌ها به دلیل عفونت در این کیسه‌ها است. به همین دلیل برای رفع التهاب در این قسمت از آنتی بیوتیک ها استفاده می‌شود.

۹. جراحی بورسیت زانو؛ ترمیم یا رفع آسیب با جراحی

بورسیت متورم ممکن است به درمان‌های غیرجراحی مقاوم باشد و درد شدیدی ایجاد ‌کند. حتی در برخی موارد بورسیت زانو دچار پارگی می‌شود. بنابراین برای از بین بردن این مشکلات می‌توان برای تخلیه بورس از جراحی knee bursitis استفاده کرد و مایع اضافی را از آن خارج کرد.

توصیه می‌شود که  حتی بورسیت‌های کوچک در نواحی زانو یا بورسیت لگن و آرنج توسط خود شخص تخلیه نشود و حتما به متخصص ارتوپد مراجعه شود زیرا احتمال ایجاد عفونت افزایش می‌یابد.

بهبود بورسیت زانو چقدر طول می‌کشد؟

با استراحت و درمان بورسیت زانو در منزل، تورم و سایر علائم معمولا ظرف چند هفته از بین می‌روند. اگر علائم بورسیت پس از دو یا سه هفته استراحت بهتر نشد، به پزشک خود مراجعه نمایید، شاید به درمان پزشکی نیاز داشته باشید. بورسیت در زانویی که بهبود نمی‌یابد، اغلب بهتر می‌شود و مجددا عود می‌کند، التهاب مزمن بورس کشکک زانو نامیده می‌شود.

در صورت عدم درمان، التهاب مزمن بورس کشکک زانو می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد.

راه‌های پیشگیری از بورسیت زانو

برای پیشگیری از ابتلا شدن به بورسیت زانو اولین کاری که باید انجام دهید این است که از مفاصل خود به خوبی محافظت کنید. اگر شما مدام در حال راه رفتن هستید و نیاز به راه رفتن‌های طولانی دارید بهتر است از مناسب بودن کفش‌هایی که می‌پوشد مطمئن شوید. یکی دیگر از راه‌هایی که می‌توانید برای پیشگیری از بورسیت انجام دهید استفاده از زانو بند زاپیامکس است که در زمان راه رفتن می‌تواند بسیار مفید واقع شود و از ابتلا به التهاب کیسه زلالی پیشگیری کند.

هنگام ورزش کردن و قبل از انجام دادن حرکت‌های ورزشی حتما بدن خود را گرم کنید. سپس به فعالیت‌های ورزشی بپردازید. این موضوع را نیز به خاطر داشته باشید که قبل از شروع هر نوع حرکت ورزشی حرکات هوازی مانند پیاده روی یا دویدن ملایم را انتخاب کنید تا به التهاب کیسه زلالی مبتلا نشوید.

سوالات متداول در زمینه بورسیت

۱. آیا پیاده روی برای بورسیت زانو مفید است؟

پیاده روی سبک یا تمرینات ملایم و ثابت برای درمان التهابات ناشی از بورسیت نیز موثر است.

۲. آیا علائم بورسیت با آرتریت شباهت دارد؟

بورسیت در دسته بیماری‌هایی قرار دارد که علائم مشابه زیادی با آرتریت دارد. شایع ترین علامت این دو بیماری، درد و التهاب مفاصل است.

۳. درمان بورسیت زانو در طب سنتی چگونه امکان پذیر است؟

استراحت و کمپرس سرد روش‌های طب سنتی درمان بورسیت زاتو هستند.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه