درمان خانگی کمر و گردن کمر و گردن

بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر و تسکین درد صبحگاهی

بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر|فست طب

بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر و تسکین درد صبحگاهی

اگر به افرادی نگاه کنید که با مشکل قوز کمر مواجه هستند، ظاهری خمیده را می‌بینید که منجر به بیرون‌زدگی نافرمی بین دو کتف و افتادگی شانه‌ها شده است. تصور جراحی برای برخی افراد ناخوشایند یا ترسناک است؛ بنابراین این سؤال مطرح می‌شود که آیا بدون استفاده از روش‌های پرخطر و تهاجمی مانند جراحی می‌توانیم قوز کمر را برطرف کنیم؟ امکان‌پذیر بودن یا نبودن درمان طبیعی قوز کمر به شدت بیماری شما بستگی دارد؛ ‌ولی غیرممکن نیست. شما با به کار گرفتن بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر می‌توانید در مسیر درمان طبیعی قرار بگیرید.

زمانی‌که ستون فقرات از حالت طبیعی خارج می‌شود، نه‌تنها ویژگی‌های ظاهری افراد را تغییر می‌دهد؛ بلکه مشکلات زیادی را برای سلامتی ستون فقرات ایجاد می‌کند. با انحنای بیش‌ازحد ستون فقرات،‌ دیسک‌ها و مهره‌ها تحت‌فشار بیشتری هستند و احتمال شکستگی یا بیرون‌زدگی مهره‌ها یا پارگی دیسک کمر افزایش می‌یابد. حالت خم بدن و افتادگی شانه‌ها به دستگاه تنفسی و ریه‌ها فشار می‌آورد که منجر به دشوار بودن تنفس می‌شود. سیستم گوارشی نیز از عملکرد طبیعی خود خارج می‌شود و فرد در معرض ابتلا به انواع بیماری‌های گوارشی قرار دارد. با توجه به اینکه انحنای ستون فقرات فقط زیبایی ظاهری افراد را برهم نمی‌زند و برای سلامتی نیز مشکلات زیادی را به‌همراه دارد، چطور باید برای درمان طبیعی آن اقدام کنیم؟ در این مقاله از سایت فست طب انواع روش خوابیدن برای رفع قوز کمر را برای شما توضیح می‌دهیم تا شما بتوانید حتی در خواب هم در مسیر درمان انحنای ستون فقرات پیش بروید.

بالش‌های استاندارد نجات‌دهنده ستون فقرات شما هستند

تجهیزات خواب به شما کمک می‌کنند که وضعیت‌های صحیح خوابیدن را تجربه کنید. برای ستون فقرات، اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، ارتفاع بالش است. بالش‌های بیش‌ازحد کوتاه باعث انحراف ستون فقرات به سمت بیرون می‌شوند. بالش‌هایی که ارتفاع زیادی داشته باشند،‌ انحنای ستون فقرات به سمت داخل را افزایش می‌دهند و در نهایت منجر به قوز کمر می‌شوند.

بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر یا آسیب‌هایی مانند اسکولیوز و کیفوز دراز کشیدن به پشت روی بالشی است که ارتفاع استاندارد دارد. اگر تعیین این ارتفاع برای شما دشوار است،‌ بالش‌های طبی را خریداری کنید. جایگزینی سایر لوازم مانند پتو یا حوله به‌جای استفاده از بالش منجر به آسیب دیدن بیشتر ستون فقرات می‌شود. بالش‌های سفت انتخاب‌های بهتری نسبت به بالش‌های نرم هستند؛‌ چون فرم خود را حفظ می‌کنند و حالت استاندارد بدن شما را برهم نمی‌زنند.

توجه داشته باشید که برای درمان قوز کمر یا آسیب‌های مانند اسکولیوز، فقط خوابیدن درست کافی نیست. در مواردی استفاده از کمربند قوز کمر نیز نیاز است. البته روش‌های درمانی دیگر مانند تمرینات اصلاحی، فیزیوتراپی و حتی جراحی گاهی تجویز می‌شوند. در کنار خوابیدن به شیوه درست پیشنهاد می‌شود از فیزیوتراپی غافل نشوید. اما شاید برای همه بیماران ممکن نباشد که به جلسات فیزیوتراپی بروند. این دسته از افراد می‌توانند با خرید پلاتینر و استفاده منظم از آن درد کمر خود را تسکین دهند. در کمربند پلاتینر آلمانی از ۳ تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس استفاده شده که به راحتی هر نوع آسیبی در کمر را درمان خواهد کرد.

به پشت دراز بکشید و فرم استاندارد ستون فقرات را پیدا کنید

کمک گرفتن از بالش برای رعایت حالت استاندارد ستون فقرات|فست طب

وقتی به پشت دراز می‌کشید، فشار وزن روی قوز کمر خواهد بود و سرعت درمان آن را افزایش خواهد داد. برای افرادی که قوز کمر دارند، دراز کشیدن به پشت سبب می‌شود که سر فاصله زیادی با بالش‌های کوتاه داشته باشد. برای رفع این مشکل شما باید از پتو یا حوله کمک بگیرید و آن را زیر بخش انحراف دار ستون فقرات قرار دهید تا قوز کمر را کمتر و سر خود را به بالش نزدیک‌تر کنید. این روش خوابیدن برای افراد دارای اسکولیوز نیز مناسب است.

اگر به پشت دراز کشیدن به بخش انتهایی ستون فقرات شما فشار می‌آورد و احساس درد می‌کنید، از یک بالش کوچک و کم قطر کمک بگیرید. با قرار دادن این بالش زیر زانوها، فشار از روی بخش انتهایی ستون فقرات برداشته می‌شود. البته در این وضعیت توجه داشته باشید که حالت استاندارد بخش بالایی ستون فقرات را برهم نزنید. رعایت این مورد در استراحت کردن، بهترین روش خوابیدن برای گودی کمر نیز به شمار می‌رود.

قاعده به شکم خوابیدن را رعایت کنید؛ بهترین روش خوابیدن برای قوز کمر

اگر به شکم دراز می‌کشید، ‌فشار روی ستون فقرات را افزایش می‌دهید. این فشار در بخش مهره‌های گردنی و مهره‌های انتهایی ستون فقرات کمری بیشتر است. اگر تنها حالتی که برای خواب در آن راحت هستید، دراز کشیدن به شکم است، در قدم اول ارتفاع بالشی را که زیر سر قرار می‌دهید، استاندارد انتخاب کنید.

در ادامه با قرار دادن یک بالش در زیر شکم، ستون فقرات را به حالت طبیعی بازگردانید. ارتفاع بالش نباید زیاد باشد تا ستون فقرات را به سمت بیرون انحنا دهد؛ البته کم بودن قطر بالش نیز کمکی به درمان شما نمی‌کند. ارتفاع استاندارد بالش بر اساس اندازه شکم شما و میزان انحراف ستون فقرات تعیین می‌شود و برای تخمین دقیق بهتر است از یک فرد متخصص کمک بگیرید.

مشکلات تغییر حالت ستون فقرات در خوابیدن به پهلو را از بین ببرید

توجه به حالت ستون فقرات در زمان خواب|فست طب

دراز کشیدن به پهلو باعث تغییر فرم ستون فقرات می‌شود؛ چون رعایت حالت استاندارد ستون فقرات در این وضعیت دشوار است. بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر به پهلو، استفاده از بالش زیر گودی پهلو و بین زانو‌ها است. اگر در این وضعیت راحت نیستید، استفاده از بالش‌های آغوشی که بین دست‌ها و پاهای شما قرار می‌گیرند، جایگزین‌های مناسبی هستند. در صورتی که تمایلی به استفاده از بالش‌ها ندارید، از بریس‌های بستن قوز کمر در هنگام خواب استفاده کنید.

خوابیدن به حالت جنینی را برای همیشه فراموش کنید

وقتی در حالت جنینی می‌خوابید، ستون فقرات انحنای شدیدی به سمت بیرون دارد که منجر به ایجاد قوز کمر می‌شود. اگر در مسیر درمان انحراف ستون فقرات هستید، این نوع خوابیدن را کنار بگذارید. به خواب رفتن در حالت جنینی نه‌تنها مهره‌های ستون فقرات را تحت‌فشار قرار می‌دهد؛ بلکه برای مفاصل زانوها، مچ‌ها و آرنج‌ها نیز مضر است و احتمال ابتلا به آرتروز را افزایش می‌دهد.

سخن پایانی

افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم باشند بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به انحراف ستون فقرات قرار دارند. اگر برای ساعت‌های طولانی در وضعیت‌های نادرست بنشینید یا با کمری خمیده راه بروید، احتمال بروز مشکل قوز کمر را بالاتر می‌برید. برای اینکه به روش تهاجمی جراحی برای اصلاح فرم ستون فقرات نیاز نداشته باشید، باید در مراحل ابتدایی مشاهده انحنا با انجام ورزش‌های اصلاحی درمان را شروع کنید. اگر ورزش کردن در خانه برای شما دشوار است، استفاده از خدمات فیزیوتراپی راهی مناسب برای انجام حرکات اصلاحی خواهد بود.

در کنار ورزش و درست نشستن، نحوه خوابیدن شما نیز روی درمان قوز کمر اثر دارد. در این مقاله از سایت فست طب بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر را به شما معرفی کردیم. اگر حفظ حالت‌های استاندارد ایستادن، نشستن یا خوابیدن برای شما دشوار است،‌ با مشورت پزشک از کمربندهای طبی و قوز بند استفاده کنید. روش‌های سنتی مانند طب سوزنی یا روش‌های مدرن مثل درمان با لیزر نیز برای برطرف کردن انحنای ستون فقرات مفید هستند. شما کدام روش خوابیدن برای رفع قوز کمر را راحت‌تر می‌دانید؟ آیا تجربه استفاده از قوز بندهای طبی را دارید؟

سؤالات متداول در مورد بهترین روش خوابیدن برای رفع قوز کمر

۱. چگونه می‌توانم ستون فقرات خودم را به‌طور طبیعی صاف کنم؟

برای درمان طبیعی قوز کمر و انحراف ستون فقرات شما می‌توانید از ورزش‌های اصلاحی کمک بگیرید. این ورزش‌ها به‌سادگی و در منزل قابل انجام هستند و در زمانی کوتاه منجر به درمان قوز کمر می‌شوند. اصلاح کردن نحوه نشستن، راه رفتن و خوابیدن نیز سرعت بهبود انحراف ستون فقرات را افزایش می‌دهد.

۲. آیا ستون فقرات خمیده در بزرگسالان و افرادی که رشد استخوانی آن‌ها تکمیل شده امکان‌پذیر است؟

با افزایش سن استخوان‌ها قابلیت انعطاف خود را از دست می‌دهند و درمان انواع مشکلات یا انحرافات استخوانی دشوار می‌شود. در شرایطی که انحراف ستون فقرات کم باشد، با فیزیوتراپی، ورزش و اصلاح سبک زندگی می‌توانید قوز کمر را برطرف کنید؛ اما در شرایطی که انحراف ستون فقرات شدید است، فقط یک راه برای درمان این مشکل وجود دارد و آن‌هم انجام جراحی ستون فقرات است.

۳. جراحی ستون فقرات چگونه انجام می‌شود؟

هنگام عمل ستون فقرات برای برطرف کردن قوز کمر از میله‌هایی فلزی کمک می‌گیرند. این میله‌ها به پیچ‌ها یا قلاب‌هایی متصل هستند که به ستون فقران جوش می‌خورند. در شروع جراحی با کمک سیم‌های فلزی ستون فقرات کشیده‌می‌شود تا از وضعیت انحنا خارج شود و به حالت استاندارد بازگردد. بعدازآن با کمک میله و پیچ‌های فلزی ستون فقرات در جای خود باقی می‌ماند تا زمانی‌که استخوان‌ها جوش بخورند. به‌طورمعمول پین‌های فلزی برای همیشه در جای خود می‌مانند؛ مگر در شرایطی که باعث بروز مشکل شوند.

۴. برای درمان کامل ستون فقرات چقدر زمان نیاز است؟

اگر ناچار به جراحی کردن هستید، انحنای قوز کمر بلافاصله بعد از جراحی رفع می‌شود؛ اما جوش خوردن استخوان‌ها گاهی تا یک سال زمان نیاز دارد. استفاده از روش‌های طبیعی مانند اصلاح سبک زندگی، ورزش کردن یا فیزیوتراپی به حداقل ۶ ماه زمان نیاز دارد. این امکان وجود ندارد که مدت‌زمان دقیق درمان تعیین شود؛ ‌زیرا سرعت تغییر شکل استخوان از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *