درمان زانو درد زانو و پا

روش‌های درمان قطعی روماتیسم مفصلی را بشناسید

درمان قطعی روماتیسم مفصلی|فست طب

روش‌های درمان قطعی روماتیسم مفصلی را بشناسید

در مسیر درمان قطعی روماتیسم مفصلی روش‌های متعددی وجود دارند که می‌توانند سرعت درمان بیمار را افزایش دهند. از آن‌جا که علائم و نشانه‌های اولیه روماتیسم مفصلی ناشناخته و گیج‌کننده است، تشخیص این بیماری در مراحل اولیه دشوار خواهد بود. هدف بلندمدت درمان روماتیسم مفصل، کند کردن یا توقف آسیب مفاصل است و همچنین، برای جلوگیری از عواقب و عوارض به افراد کمک می‌کنند.

در صورتی که درگیر این بیماری هستید، سایت اینترنتی فست طب برای درمان و تسکین درد، مشاوره و خدمات کمک‌کننده‌ای را ارائه می‌دهد. در ادامه با ما باشید تا روش‌های کمکی برای رسیدن به درمان روماتیسم مفصلی را معرفی کنیم.

شناخت درمان روماتیسم مفصلی و آشنایی با برخی علائم

شناخت درمان روماتیسم مفصلی و آشنایی با برخی علائم|فست طب

برای رسیدن به درمان قطعی روماتیسم مفصلی شناخت بیماری الزامی و کمک‌کننده است که می‌توانید به دلایل وجود بیماری پی ببرید. روماتیسم مفصلی یا همان آرتریت روماتوئید (Arthritis Rheumatoid) ناشی از عملکرد نادرست سیستم ایمنی بدن است که به بافت‌های سالم در بدن به اشتباه، حمله می‌کند. آرتریت روماتوئید یک بیماری با تاثیر طولانی‌مدت است که به‌دنبال آن تورم و احساس درد در مفاصل دست‌، پا، آرنج، شانه و مچ‌ را هم دارد. در مواردی این بیماری به دلیل التهاب یا عفونت به آرتریت سپتیک زانو یا دیگر مفاصل نیز منجر خواهد شد. به همین دلیل کنترل علائم آن بسیار مهم است.

با وجود این بیماری بسیاری از سیستم‌های بدن مانند چشم،‌ ریه، قلب و عروق خونی درگیر می‌شوند. عواملی مانند ژن، هورمون‌ها، وجود عفونت‌ها، استرس و اضطراب، مصرف دخانیات یا حتی استنشاق دود سیگار و دیگر آلاینده‌ها، موجب اختلال در سیستم‌ ایمنی بدن می‌شوند. وجود این عوامل، موجب پیدایش بیماری‌هایی مانند روماتیسم مفصلی می‌شوند و به‌دنبال آن، علائم درد و نشانه‌های دیگر این بیماری ظاهر می‌شوند. اما سوالی که ذهن را درگیر می‌کند این است که ایا دیسک کمر خوب میشود؟ آیا روماتیسم مفصلی بهبود می یابد؟ در جواب باید گفت که روماتیسم مفصلی را می‌توان کنترل کرد و درد و علائم بیمار را کاهش داد. اما درمان شدنی نیست. 

برخی از رایج‌ترین علائم روماتیسم مفصلی

از علائم این بیماری می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • احساس درد، تورم، سوزش و گرما در مفاصل
  • التهاب و سفت شدن مفاصل
  • تغییر شکل مفاصل
  • خستگی ذهنی و جسمی
  • کاهش وزن
  • التهاب سایر قسمت‌های بدن
  • افزایش دمای بدن

درمان قطعی آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی افراد به سن آن‌ها، شدت پیشروی بیماری و درد مفاصل بستگی دارد. در برخی افراد علائم طی چندین سال ایجاد می‌شود و در افراد دیگر، این عارضه به‌سرعت پیشرفت می‌کند. راه‌های زیادی برای کمک به مدیریت این نوع بیماری، درمان و تسکین درد وجود دارند که شرایط بیمار را بهبود می‌بخشند. برخی از علائم روماتیسم را می‌توان با روش‌های کمک درمانی کمتر یا تسکین داد. به عنوان مثال شرکت زایس ترونیک آلمان کمربند پلاتینر و زانوبند زپیامکس را با تکنولوژی uic تولید کرده است.

در این کمربند پلاتینر و زانوبند زاپیامکس از ۳ تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس استفاده شده است که به راحتی درد را تسکین می‌دهند. همچنین نقش موثری در بهبود و روند درمان آسیب‌ها دارند.

درمان قطعی روماتیسم مفصلی به کمک داروهای مختلف

یکی از راه‌های کمکی برای رسیدن به درمان قطعی روماتیسم مفصلی استفاده از داروهای پیشگیری‌کننده و مسکن‌های تسکین‌دهنده است. هدف اصلی درمان دارویی، کاهش التهاب، جلوگیری از فرسایش مفاصل، کنترل پیشرفت بیماری و کمک به مدیریت عملکرد مفاصل است. باتوجه به علائم و درد مفاصل و شدت بیماری، میزان و دوز این داروها متغیر است. بسیاری از این داروها به‌صورت ترکیبی استفاده می‌شوند و عوارض جانبی کمی را به‌همراه دارند.

داروهایی که برای آرتریت روماتوئید استفاده می‌شوند، شامل موارد زیر هستند:

  • داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDS): شامل تمام مسکن‌ها برای کنترل التهاب و کاهش درد مفاصل است که شدت علائم را کاهش می‌دهد.
  • داروهای ضدروماتیسمی اصلاح‌کننده بیماری (DMARDS): برای کنترل سیستم ایمنی پیش‌فعال استفاده می‌شود.
  • کورتیکواستروئیدها: از کورتیکواستروئیدها مانند پردنیزولون در بیشتر موارد، برای کاهش التهاب کمک می‌گیرند. این گروه داروها با تمرکز کنترل پیشرفت بیماری، تجویز و مصرف می‌شوند.
  • مهارکننده‌هایCOX-2 : سری داروهای مهارکننده‌ COX-2 برای سرکوب علائم و مهار آرتریت‌ها موثر هستند.
  • داروهای بیولوژیکی: با داروهای بیولوژیکی هم درمان برای ساختار سیستم ایمنی بدن، بسیار هدفمندتر انجام می‌شود.

داروهای توصیه شده توسط پزشکان متخصص بعد از سری آزمایش‌های تشخیصی و باتوجه به علائم و مدت زمانی که به روماتیسم مبتلا هستید، تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که داروهای تجویزی برای روماتیسم و آرتروز متفاوت است. زیاد تفاوت آرتروز و ارتریت روماتوئید بسیار زیاد است.

درمان روماتیسم مفصلی با ورزش‌های مختلف اما تمرینات خاص

ورزش برای بهبود رماتیسم مفصلی|فست طب

فواید ورزش و تاثیرات آن روی مفاصل از فاکتورهای مهم برای رسیدن به درمان قطعی روماتیسم مفصلی است. بسیاری از افراد مبتلا به روماتیسم مفصلی غیرفعال می‌شوند که ورزش‌های مناسب به کمک آن‌ها می‌آید. بی‌تحرکی، منجر به از دست دادن قدرت عضلانی هم می‌شود و ثبات مفصل را کاهش و متعاقب آن درد و خستگی را افزایش می‌دهد. با مشورت با یک فیزیوتراپیست می‌توانید یک برنامه ورزشی که با توانایی‌های شما مطابقت دارد را شروع کنید. از ورزش‌های تاثیرگذار بر روماتیسم مفصلی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ورزش در آب
  • تای‌چی
  • دوچرخه سواری
  • پیاده‌روی
  • یوگا
  • انجام تمرین‌های کششی
  • انجام تمرین‌های قدرتی

ورزش در ارتقای سلامت مفاصل فرد، تاثیر زیادی دارد و به روند درمان کمک می‌کند. با فعالیت‌هایی مانند ورزش در آب گرم، دوچرخه سواری در حد اعتدال و پیاده‌روی سبک، می‌توانید انعطاف‌پذیری مفاصل را حفظ کنید. پیاده‌روی و شنا بیشتر برای حفظ استحکام استخوان‌ها، افزایش انرژی، بهبود خواب و حفظ وزن مهم و ضروری است. ورزش درمانی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را هم کاهش دهد و آمادگی قلبی تنفسی را بهبود بخشد.

کمک به درمان و بهبود روماتیسم با فیزیوتراپی

یکی دیگر از راه‌های رسیدن به درمان قطعی روماتیسم مفصلی استفاده از علم نوین فیزیوتراپی است. پزشکان، بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری را به یک کاردرمانگر یا فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهند تا پروسه درمان را شروع کنند. تمرینات و روند درمان با فیزیوتراپی، برای کمک به انعطاف‌پذیری مفاصل و افزایش دامنه حرکات تاثیرگذار است. با کمک این روش درمانی به تقویت عضلات در ناحیه آسیب‌دیده و حمایت از بافت‌ها می‌پردازند و عملکرد بدن را بهبود می‌بخشند.

روند رسیدن به درمان قطعی آرتریت روماتوئید ازطریق یک برنامه ورزشی و تمرینات کششی که با توانایی و بیماری مطابقت دارد، تنظیم می‌شود و بعد از چندین جلسه شرایط بیمار بهبود می‌یابد. فیزیوتراپی، ماهیچه‌های اطراف مفاصل را تقویت می‌کند که به روان شدن غضروف هم کمک می‌شود و در آخر موجب کاهش خستگی، درد و تورم می‌شود. بسیاری از بیماری‌های استخوانی اسکلتی با به کارگیری روش‌های فیزیوتراپی تا حد زیادی به درمان می‌رسند.

استفاده از کایروپراکتیک برای بهبود روماتیسم مفصل

کایروپراکتیک برای بهبود روماتیسم مفصلی|فست طب

یکی از روش‌های درمانی علمی و ثابت شده که کمک زیادی به درمان قطعی روماتیسم مفصلی می‌کند، مهره‌ورزی یا درمان دستی یا کایروپراکتیک است. بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات اسکلتی و عضلانی از طریق این روش علمی جدید، بهبود می‌یابند. در کایروپراکتیک تنظیم و تطبیق سیستم عضلانی و مفصلی انجام می‌گیرد. به کمک این روش با تکنیک‌های مخصوص، فشار و التهاب وارده به مفاصل را می‌کاهند و دردها را تسکین می‌دهند.

کایروپراکتورها از طریق حرکت دست بر موضع درد، فشار وارده به اندام‌ها را کم می‌کنند. این کار کمک زیادی به کاهش درد، آزادسازی اسپاسم مفاصل و افزایش حرکت بیمار می‌کند. در این روش کمک درمانی از هیچ دارو یا مواد شیمیایی استفاده نمی‌شود و عوارض ناشی از مصرف داروها به صفر می‌رسند. در روش دست‌درمانی با برنامه‌های ورزشی و تمرین‌های کششی، پروسه درمان را پیش می‌برند. این روش یکی از طبیعی‌ترین روش‌ها است و کم‌ترین میزان خطر را برای بیمار دارد که طی چند جلسه، شرایط بیمار بهبود می‌یابد.

جراحی آخرین راه کمکی برای درمان قطعی روماتیسم مفصلی

پزشک متخصص برای تشخیص و ردیابی پیشرفت آرتریت روماتوئید از آزمایش‌ها و سونوگرافی‌ها استفاده می‌کند. اگر داروها نتوانند از آسیب مفاصل جلوگیری کند، برای رسیدن به درمان قطعی روماتیسم مفصلی، راهی به‌جز جراحی ندارید. باتوجه به انگیزه و اهداف بیمار، توانایی او برای انجام جراحی و وضعیت پزشکی، جراحی انتخاب و انجام می‌شود.

از معروف‌ترین جراحی‌ها برای روماتیسم مفصلی می‌توان به جراحی‌های زیر اشاره کرد:

  • سینوکتومی: جراحی سینوکتومی برای برداشتن پوشش ملتهب مفصل انجام می‌شود.
  • ترمیم تاندون‌ها: جراحی‌ها باعث ترمیم تاندون‌ها، بهبود التهاب مفصل و در نهایت خاموش شدن علائم درد می‌شوند.
  • همجوشی مفاصل (joint fusion): در این روش مفصل را برداشته و دو استخوان نزدیک به هم را متصل می‌کنند. از جراحی همجوشی در ستون فقرات و مفاصل انگشت پا یا دست بیشتر استفاده می‌شود.
  • تعویض کامل مفصل: در مواردی که امکان تعویض مفصل وجود داشته باشد، جراحی مفصل را با یک پروتز فلزی یا پلاستیکی خاص عوض می‌کند.

با وجود عوارض احتمالی جراحی‌ها اما باز هم می‌توان گفت که با این روش، روماتیسم مفصلی درمان قطعی دارد. البته، بسیاری از بیماران، جراحی را آخرین گزینه برای درمان می‌دانند و قبل از آن سایر روش‌های کمکی را امتحان می‌کنند.

سخن پایانی

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی بر تمام فعالیت‌های افراد تاثیر می‌گذارد و بسیار ناراحت‌کننده است. این بیماری علاوه‌بر دردهایی که دارد، موجب احساس درماندگی، ناتوانی، اضطراب و افسردگی هم می‌شود. همین عوامل باعث می‌شود که بیمار به‌دنبال راه‌هایی برای درمان قطعی روماتیسم مفصلی باشد. افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند با استفاده از داروها، فیزیوتراپی، ورزش و کایروپراکتیک به مقابله با این بیماری بپردازند.

در نهایت نیز چنانچه بیماری شدت یافته باشد و شرایط سخت باشد، جراحی کمک بزرگی به درمان قطعی این بیماری می‌کند. باتوجه به روش‌های درمانی متداولی که وجود دارد، می‌توانید این بیماری را کنترل کنید و علائم آن را تا حد زیادی به حداقل رسانید. در یک دوره درمانی مداوم و تحت نظارت یک متخصص، می‌توانید بهبود یابید و به درمان برسید.

سوالات متداول در مورد درمان روماتیسم مفصلی

۱. روش‌های درمان روماتیسم مفصلی کدامند؟

به کمک داروها، ورزش، فیزیوتراپی، کایروپراکتیک و جراحی می‌توانید تا حد زیادی به درمان این عارضه کمک کنید، علائم و دردهای این بیماری را کاهش دهید و در نهایت به روند بهبودی کمک کنید.

۲. آیا روماتیسم مفصلی درمان قطعی دارد؟

برای هیچ بیماری نمی‌توان به‌طور قطع گفت که درمان کامل وجود دارد و عوامل مختلفی می‌توانند روند بهبودی را تحت‌تاثیر قرار دهند. در خصوص روماتیسم مفصلی هم درمان‌های کمکی زیادی وجود دارند که موجب بهبود شرایط و حال بیمار می‌شوند که ممکن است به درمان قطعی هم برسند.

۳. آیا جراحی باعث درمان روماتیسم مفصلی می‌شود؟

جراحی‌ها همیشه، آخرین گزینه برای درمان محسوب می‌شوند؛ اما باتوجه به شرایط بیمار ممکن است گزینه مناسبی به شمار روند. در بیشتر موارد و بعد از دوره نقاهت، جراحی باعث درمان قطعی برای روماتیسم مفصلی می‌شود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *