کمربند طبی برای سیاتیک و آشنایی با انواع کمربندها
۱۴۰۱-۰۷-۲۷ ۱۴۰۲-۰۹-۰۴ ۸:۳۵کمربند طبی برای سیاتیک و آشنایی با انواع کمربندها
کمربند طبی برای سیاتیک و آشنایی با انواع کمربندها
استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک توسط پزشکان مختلفی توصیه میشود. کمربند طبی میتواند میزان درد را به علت فشار، حرکت و حتی وزن شخص کنترل و کم کند. توجه داشته باشید که با بستن کمربند طبی برای سیاتیک و دیگر عارضههای ایجاد شده در ناحیه کمر، این بیماریها درمان نمیشوند.
نمونههای مختلفی از کمربند تولید میشود که هر کدام از آنها برای بیماریهای خاصی طراحی شدهاند. به عنوان مثال کمربند طبی برای سیاتیک از حرکت ستون فقرات و افزایش فشار روی عصب جلوگیری میکند.
همچنین باید اضافه کنیم که کمربندهای طبی از نظر ترکیب و مواد سازنده مشابهاند، اما از نظر سفتی و کنترل وضعیت کمر کمی با هم متفاوت هستند. این تفاوتها به رفع طیف وسیعی از شرایط کمردرد، فشارهای شدید عضلانی تا بهبودی پس از عمل کمک میکنند. در این مقاله از مجله فروشگاهی فست طب به بررسی کمربند طبی برای سیاتیک و انواع مختلف کمربند طبی میپردازیم. با ما همراه باشید.
کمربند طبی چگونه به بیماران کمک میکنند؟
استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک و سایر بیماریها این مزایا را داراست:
- راحتی در حرکت
- بهبود کیفیت زندگی
- استفاده کمتر از مسکنها به دلیل کاهش درد
توجه داشته باشید که بر اساس نوع کمربندها، مزایای استفاده از آنها نیز متفاوت است؛ زیرا هرکدام از آنها برای نوع خاصی از مشکلات کمر طراحی شدهاند. یکی از بهترین کمربندهای موجود در بازار، کمربند پلاتینر با تکنولوژی uic است. خرید این محصول برای انواع کمردرد مناسب است. البته باید بگوییم که قیمت کمربند پلاتینر نیز بسیار به صرفهتر از درمانهای دیگر است.
چرا از کمربند طبی استفاده میشود؟
کمربند طبی برای سیاتیک و همچنین سایر کمربندهای طبی به عنوان نقش محافظتی عمل میکند. این کمربندها از جنسهای مختلف تولید میشوند و هر کدام دارای ویژگی ها و انواع کمربند طبی متفاوتی هستند.
از این بریسها برای موارد زیر استفاده میکنند:
- مقاومت کمر
- کاهش درد
- جلوگیری از صدمات بیشتر به کمر
- جلوگیری از حرکت کمر بعد از عمل جراحی
- جلوگیری از حرکتهای ناگهانی
- اصلاح وضعیت ستون فقرات و کمر
- بهبود وضعیت صحیح بدن و همچنین تراز کردن ستون فقرات
همانطور که گفته شد کمربندهای مختلفی برای بیماریهای ناحیه کمر استفاده میشوند. در بعضی شرایط نیاز است که بر حسب نوع بیماری فرد، این کمربندها سفارش داده شود. در این شرایط از کمر بیمار قالب میگیرند.
باید اشاره کنیم که سایت فست طب علاوه بر فروش کمربند پلاتینر، نمایندگی زانوبند زاپیامکس آلمان زایس ترونیک را نیز برعهده دارد. این زانوبند تکنولوژی مشابه با کمربند پلاتینر دارد اما به صورت تخصصی برای زانو استفاده میشود.
استفاده رایج از کمربند طبی برای سیاتیک
آناتومی ستون فقرات به این صورت است که هرکدام از مهرههای کمر در بین دیسکها قرار دارند. این دیسکها استوانهای شکل هستند و از یک قسمت نرم و ژلاتینی تشکیل شدهاند که بهوسیله یک حلقه محکم محافظت میشود. این حلقه وظیفه نگهداری از قسمت مرکزی را برعهده دارد.
وقتی دیسک دچار صدمه و آسیب میشود، امکان دارد که این قسمت حلقهای شکل پاره یا شکسته شود. در این حالت بخش نرم از داخل آن بیرون میزند. به این اتفاق فتق دیسک میگویند. سیاتیک نام رشته عصبهای موجود در اطراف مهرهها است. وقتی روی این اعصاب فشاری وارد میشود، اصطلاحا میگویند که بیمار دچار سیاتیک شده یا سیاتیک بیمار عود کرده است. یکی از راههای کاهش فشار روی سیاتیک و تسکین درد بیمار، آب درمانی سیاتیک است. این راهحل را اغلب پزشکان به بیماران خود توصیه میکنند.
از علتهای ایجاد سیاتیک میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- فتق دیسک
- کشیدگی عضلانی
- لغزش مهرههای ستون فقرات (به صورتی که مهره با دیگر مهرههای بالا یا پایین هم راستا نباشد)
- تنگی کانال نخاعی که باعث باریک شدن یا فشار به سیاتیک میشود
از علائم رایج سیاتیک میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- درد شدید و ممتد که تا ساق پا کشیده میشود یا دردی که فقط در باسن، ران، زانو یا ساق پا احساس میشود
- بیحسی
- سوزن سوزن شدن در قسمت کمر تا ساق پا
کمربند طبی برای سیاتیک در قسمت پایینی ستون فقرات بسته میشود. این کار فشار را از روی ستون فقرات کم میکند و درد را کاهش میدهد. همچنین از حرکتهای اضافی بیمار جلوگیری میکند.
نمونههای مختلفی از کمربند طبی برای سیاتیک وجود دارد که به امواج صوتی مجهز شدهاند. استفاده از امواج صوتی و مادون قرمز به گرم شدن و رفع سفتی در بافتهای اطراف کمر کمک میکند.
بیشتر بخوانید: قرص ناپروکسن برای کمر درد؛ فواید وعوارض مصرف
استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک در بارداری
در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و افزایش وزن امکان دارد که مادر دچار کمردرد شود. این مشکلات بهصورت زیر باعث سیاتیک در بارداری میشود:
- مشکلات مفصلی در ناحیه ستون فقرات
بدن زنان بهصورت طبیعی در دوران بارداری شروع به ترشح هورمونهای مختلفی میکند. بعضی از این هورمونها وظیفه نرم کردن مفاصل (بهویژه مفاصل ناحیه لگن) را بر عهده دارند. این کار به زایمان زنان کمک خواهد کرد.
در مواقعی که میزان نرم شدن مفاصل شدید باشد، امکان دارد که به دیسکها فشار وارد شود. این موضوع میتواند باعث تحریک سیاتیک در بارداری شود.
- افزایش وزن زنان در بارداری
افزایش وزن و فشار ناشی از وزن زیاد باعث فشار روی سیاتیک میشود
سیاتیک در بارداری نشستن، بلند شدن و خم شدن را برای زن باردار عذابآرو خواهد کرد. این بیماری در ماههای آخر بارداری سختتر میشود. استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک در بارداری به جذب نیروهای وارد شده به ستون فقرات کمک میکند.
از طرفی به دلیل ضررهایی که داروهای مسکن برای جنین دارند، زنان باردار نمیتوانند از این داروها استفاده کنند. استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک بهترین گزینه برای آنها است. اما در شرایطی که درد زیاد باشد باید از بهترین قرص برای درد سیاتیک استفاده کنیم.
دستهبندی بر اساس نوع و مدل کمربندها است:
کمربند طبی انعطافپذیر از مواد نرم ساخته شده و شامل کرست، کمربند کمری و کمربند ساکروایلیاک است.
- کمربندهای کرستی
این کمربندها از زیر سینه تا بالای باسن را پوشش میدهند. استفاده از این نوع کمربند امکان خم شدن کمر بیمار را محدود میکنند. کرستها معمولا شامل پایههای فلزی یا پلاستیکی عمودی در جلو، پشت یا کنارههای بریس هستند که منجر به ثبات و محدودیت حرکتی میشوند.
- کمربندهای کمری
این نوع کمربندها ناحیه پایین کمر را پوشش خواهند داد. به ترکیبی از بریسهای انعطافپذیر و سفت، کمربند نیمه سفت میگویند. به عنوان مثال، یک کمربند کمری نیمه سفت احتمال دارد حمایت و پایداری بیشتری نسبت به نمونههای انعطافپذیر داشته باشد.
- کمربندهای ساکروایلیاک
این کمربندها باریک هستند و تنها قسمت پایینی کمر را میپوشانند. توجه داشته باشید که کمربندهای کمری و ساکروایلیاک محدودیت بیشتری در حرکت ایجاد میکنند و معمولا از پارچههای محکمتر و بدون پایه ساخته میشوند.
کمربند طبی سفت و نیمه سفت چگونه به تسکین درد کمر کمک میکنند؟
این کمربندها بهصورت زیر در تسکین کمردرد بیمار موثر هستند:
- اعمال فشار به نیمتنه برای نگهداشتن ستون فقرات در وضعیت سالم و انتقال وزن از ستون فقرات به شکم
- ارائه پشتیبانی برای برداشتن فشار از ساختارهای ضعیف یا آسیبدیده ستون فقرات، از جمله عضلات، مفاصل، دیسکها و ریشههای عصبی
- کاهش قابل توجه دامنه حرکتی کمر برای جلوگیری از خم شدن بیش از حد به جلو، عقب، پهلو و همچنین چرخش زیاد تنه بالا به کنارهها
- کاهش شدید حرکتها و لغزشهای کوچک در مفاصل یا شکستگیهای موجود در ستون فقرات
- افزایش شانس بهبودی موفقیتآمیز با محدود کردن تحریک ناشی از شوک با حرکات تکاندهنده
- کاهش تنش عضلانی از طریق گرم شدن کمربند طبی
استفاده از کمربند طبی ورزشی
از کمربندهای طبی انعطافپذیر میتوان در هنگام ورزش استفاده کرد. همچنین در موارد زیر استفاده از کمربند طبی ورزشی پیشنهاد میشود:
- افرادی که دچار بیماریها و عارضههای کمری خفیف هستند، اما با مشورت پزشک اجازه ورزش کردن دارند
- بیمارانی که برای بهتر شدن و درمان کمردرد و عارضههای کمری خود باید ورزش کنند (ورزشهای سبک و پیشنهاد شده توسط ارتوپد یا فیزیوتراپ)
- استفاده از کمربند در هنگام تمرینات فیزیوتراپی
- بستن کمربند طبی برای سیاتیک در زمان پیادهروی یا حتی خرید
همچنین پیشنهاد میشود که ورزشکاران رشتههای سنگین مانند وزنهبرداری هنگام تمرین از کمربند طبی استفاده کنند. بستن کمربند باعث حمایت، عدم فشار زیاد به کمر و همچنین پخش شدن فشار در نواحی مختلف بدن میشود.
نحوه استفاده از کمربند طبی برای انواع بیماریها
توجه به این نکته ضروری است که بسیاری از بیمارانی که کمردرد دارند، به کمربند نیازی ندارند. به عنوان مثال افرادی که دچار گودی کمر هستند، نمیتوانند میزان گودی کمر خود را با استفاده از کمربند بر طرف کنند.
کمربند طبی تنها برای یک بیماری جنبه درمانی دارد، آن هم برای جلوگیری از انحنای ستون فقرات در بیماری اسکولیوز است. کمربندهای مخصوص اسکولیوز با اعمال فشار و قرار دادن بدن در وضعیت درست، مانع پیشرفت انحنای ستون فقرات میشوند.
برخی بیماران مبتلا به اسکولیوز باید از کمربند طبی خود حدود ۱۶ تا ۲۴ ساعت در روز استفاده کنند. این موضوع به معنی بستن کمربند طبی هنگام خواب و استراحت است. در حالی که برخی بیماران دیگر به ۸ تا ۱۰ ساعت پوشیدن کمربند نیاز دارند. توجه داشته باشید که مدت استفاده از کمربند بستگی بهشدت بیماری و عارضههای ایجاد شده دارد.