بهترین قرص برای درد سیاتیک + معرفی ۸ داروی موثر
۱۴۰۲-۰۸-۲۶ ۱۴۰۳-۰۶-۰۷ ۱۳:۴۶بهترین قرص برای درد سیاتیک + معرفی ۸ داروی موثر
بهترین قرص برای درد سیاتیک + معرفی ۸ داروی موثر
آیا میدانید موثرترین و بهترین قرص برای درد سیاتیک چیست؟ متاسفانه از هر ۱۰ نفر ۴ نفر در مقطعی از زندگی خود دچار عارضه سیاتیک یا تحریک عصب ناشی از سیاتیک میشوند. عصب سیاتیک از دو طرف پایین ستون فقرات به سمت لگن و پاها کشیده شده است. هر عاملی که به این عصب فشار وارد کرده و یا آن را تحریک کند، سبب ایجاد درد شدید در ناحیه باسن یا ران میشود. این احساس درد از یک درد خفیف، احساس سوزش، احساس بی حسی، ضعف و گزگز تا ناتوانی کامل برای انجام کارهای معمولی روزمره متفاوت است.
درد سیاتیک در اثر نشستن طولانی مدت، ایستادن، سرفه ، عطسه ، چرخش، بلند کردن یا زور زدن بدتر میشود. خوشبختانه در حال حاضر درمانهای بسیار موثری برای سیاتیک وجود دارد. از آنجایی سلامتی شما برای ما اهمیت زیادی دارد، در مجله فست طب قصد داریم در خصوص بهترین درمان درد سیاتیک صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا در خصوص این موضوع جالب بیشتر بدانید.
سیاتیک چیست و چگونه تحریک میشود؟
سیاتیک به بلندترین رگ عصب بدن گفته میشود. بیماران در هنگام تحریک این عصب درد شدیدی را احساس میکنند؛ به این درد نیز درد سیاتیک گفته میشود. درد سیاتیک از ناحیه کمر شروع شده و تا ساق پا ادامه پیدا میکند. مهم ترین علل تحریک عصب سیاتیک شامل: ضربه، انجام حرکات اشتباه ورزشی، اسپوندیلولیستزیس، تنگی کانال نخاعی، فتق دیسک کمر و لغزیدن مهرههای کمری است. از آنجایی که ریشههای عصب سیاتیک تا انتهای پا کشیده میشوند، هر آنچه که به عصب سیاتیک یا یکی از ریشههای عصبی آن فشار وارد کند میتواند سبب درد سیاتیک شود.
برای تسکین درد سیاتیک که به کمر و حتی پاها میزند میتوانید از کمربند پلاتینر استفاده کنید. کمربند پلاتینر اصل ساخت شرکت آلمانی زایسترونیک است که به uic مجهز شده است. uic متشکل زا سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است که به راحتی هر گونه ردد و ناراحتی را در ناحیه کمر از بین میبرند. برای خرید کمربند پلاتینر به فروشگاه فست طب مراجعه کنید.
البته لازم به ذکر است که شرکت زایسترونیک آلمان زانوبندی دقیقا با همین تکنولوژی تولید کرده سات که برای درد سیاتیک که به زانو میزند و آرتروز دیگر آسیبهای این ناحیه مناسب است. این زانوبند زاپیامکس نام دارد.
مهمترین علائم تحریک سیاتیک چیست؟
قبل از شروع روند درمان، لازم است با مجموعه علائم ابتلا به بیماری آشنا باشید. آشنایی با علائم بیماری سبب آگاهانهتر طی کردن روند درمان میشود. برای آشنایی بیشتر شما با بیماری سیاتیک در این قسمت از مقاله در خصوص مهمترین علائم تحریک عصب سیاتیک صحبت میکنیم.
- ضعف شدید عضلات در هنگام خم کردن زانو
- مشکل در خم کردن زانو به سمت داخل یا پایین
- ناتوانی در راه رفتن روی انگشتان پا
- مشکل در خم شدن به سمت جلو یا عقب
- رفلکسهای غیر طبیعی و شدید معده
- از دست دادن تعادل در هنگام دویدن
- زمانی که میخوابید یا مینشینید به سختی میتوانید مجددا بایستید.
برای رفع و درمان سیاتیک برای همیشه نیاز است که یکسری روشهای درمانی را انجام دهید.
بهترین دارو برای درد سیاتیک کمر
درد ناشی از تحریک سیاتیک معمولا به مرور زمان به طور خود به خود از بین میرود. به همین دلیل در زمان احساس درد توصیه میشود که از انجام کارهای سخت اجتناب کرده و مدت زمان کوتاهی را استراحت کنید. البته در نظر داشته باشید، همانطور که استراحت کردن برای درمان سیاتیک بسیار اهمیت دارد، نداشتن فعالیت در دراز مدت باعث کاهش انعطاف عضلات و آسیب بیشتر کمر میشود. برای کاهش درد کمر و بازگشت سریع به فعالیتهای روزانه خود باید از پزشک متخصص مشورت بگیرید. در حال حاضر داروهای موثر زیادی برای درمان سریع سیاتیک وجود دارد. برای آشنایی شما با این داروها قصد داریم به تعدادی از آنها اشاره کنیم. آشنایی با انواع داروها جهت مصرف قرص برای درد پشت زانو، سیاتیک یا دیسک کمر باعث میشود که بتوانید بهترین دارو را با شرایط خود انتخاب کنید.
معرفی بهترین قرص برای درد سیاتیک:
۱. سیکلوبنزاپرین؛ دارو موثر برای کاهش دردهای عضلانی
- نام عمومی: سیکلوبنزاپرین سیستمیک
- نام تجاری: Flexeril, Amrix
- کلاس دارویی: شل کننده عضلات اسکلتی
کاربرد داروی سیکلوبنزاپرین تسکین درد عضلانی حاد ناشی از آسیبهایی مانند کشیدگی عضله، رگ به رگ شدن و پیچ خوردن است. این دارو از طریق تاثیر روی سیستم مغز و سیستم عصبی سبب ریلکس شدن عضلات میشود.
تداخلات دارویی سیکلوبنزاپرین
- داروهای مهار کنندههای MAO (مانند ایزوکربوکسازید، لینزولید، متیلن بلو)
- داروهای ضد افسردگی (مانند SSRIها مانند فلوکستین، SNRIها مانند دولوکستین)
- داروهای ضد افسردگی (مانند SSRIها مانند فلوکستین، SNRIها مانند دولوکستین)
- داروهای خواب و یا اضطراب (مانند آلپرازولام، دیازپام، زولپیدم)
- آنتیهیستامین (مانند ستیریزین، دیفنهیدرامین)
- شلکنندههای عضلانی (مانند متوکاربامول)
- داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین)
هر کدام از این داروها اثرات خاصی دارند به عنوان مثال اگر سوال کنید که قرص گاباپنتین برای زانو درد خوبه یا کمر درد؟ باید بگوییم که این دارو در جهت کاهش التهاب، درد و ناراحتی بیماران تجویز میشود.
۲. ناپروکسن؛ بهترین دارو برای تسکین درد سیاتیک
- نام عمومی: ناپروکسن سیستمیک
- نامهای تجاری: Aleve، Naprelan، Naprosyn
- کلاس دارویی: داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی
داروی ناپروکسن از طریق جلوگیری از ترشح موادی که سبب التهاب و درد میشود، در کاهش علائم ناشی از سیاتیک کمک میکند. این قرص سیاتیک در تسکین دردهای عضلانی مانند: آرتریت، رگ به رگ شدن عضلات، کمردرد، نقرس و دردهای قاعدگی موثر است.
تداخلات دارویی ناپروکسن شامل موارد زیر است:
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای رقیقکننده خون
- متوترکسات
- داروهای ادرارآور
- استروئیدهایی مانند پردنیزون
- داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی
- داروهای فشارخون
۳. استامینوفن؛ بهترین دارو برای گرفتگی رگ سیاتیک
- نام عمومی: استامینوفن سیستمیک
- نامهای تجاری: Codipar, Kapake, Solpadol, Tylex, Zapain, Tylenol with Codeine, Capital & Codeine
- کلاس دارویی: مسکن
داروی استامینوفن برای تسکین دردهای خفیف استفاده میشود. استامینوفن سنتز هورمون پروستاگلاندین در سیستم عصبی مرکزی را مهار کرده و سبب تسکین درد ناشی از سیاتیک میشود. اثر ضد تب را نیز با مهار مرکز تنظیم دمای هیپوتالاموس اعمال میکند. کدئین نیز به گیرندههای اپیوئیدی در CNS متصل شده و باعث مهار مسیر مربوط به درد میشود.
تداخلات دارویی استامینوفن شامل موارد زیر است:
- تضعیف کنندههای عملکرد سیستم عصبی مرکزی
- داروی ضد افسردگی
- داروهای ضد سایکوز و ضد اضطراب
- داروهای آنتی کولینرژیک
- مهارکنندههای مونوآمین اکسیداز
- نالتروکسان
- زیدوودین
۴. دیکلوفناک؛ بهترین قرص برای درمان سیاتیک
- نام عمومی: دیکلوفناک و میزوپروستول سیستمیک
- نام تجاری: Voltaren, Voltarol, Dicloflex, Diclomax, Volsaid, Arthrotec
- کلاس دارویی: داروهای ضد انعقادی غیراستروئیدی
داروی دیکلوفناک یکی از انواع داروهایی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و فاقد کورتون (کورتیکواستروئید) است که از طریق جلوگیری از تولید مواد ایجاد کننده التهاب از عوارض سیاتیک جلوگیری میکند. مکانیسم اثر دیکلوفناک مهار سنتز پروستاگلاندین است.
تداخلات دارویی دیکلوفناک شامل موارد زیر است:
- آسپرین
- داروهای ضد انعقادی
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
- استامینوفن
- داروهای ضد فشارخون
- انسولین
- متوتروکسات
- وراپامیل
- پروبنسید
۵. اکتامین؛ مسکن قوی برای درد سیاتیک
- نام عمومی: استامینوفن سیستمیک
- کلاس دارویی: مسکنهای متفرقه
- نام تجاری: Euphyllin, Phyllocontin, Truphylline
داروی آمینوفن جزء داروهای مسکن قوی موثر در کاهش دردهای ناشی از تحریک عصب سیاتیک است. این دارو برای درمان بیماریهای تنفسی، کنترل بیماریهای خود ایمنی، سیاتیک و نارساییهای کلیوی تجویز میشود. مهم ترین عوارش جانبی مصرف اکتامین شامل: سرگیجه، تشنج، سردرد، افزایش ضربان قلب و خونریزی گوارشی است.
تداخلات دارویی اکتامین شامل موارد زیر است:
- داروهای حاوی تئوفیلین و اکستریفیلین
- داروهای مناسب برای درمان تشنج (مانند فنی توئین، کاربامازپین)
- ریوسیگوات
- سایمتیدین
- دی سولفیرام
- فلووکسامین
- اینتروفرون
- مکسیلتین (مگزیلتین)
- پروپرانولول
۶. متوکاربامول؛ موثر در تسکین دردهای عضلانی حاد و استخوانی
- نام دارویی: متوکاربامول
- نام تجاری: Robaxin
- کلاس دارویی: شل کنندۀ عضلانی
داروی متوکاربامول جزء دستۀ داروهای شل کنندۀ عضلانی است. این دارو سبب تسکین فوری دردهای عضلانی میشود. متوکاربامول در کنار درمانهایی مانند: فیزیوتراپی و طب فیزیکی تاثیر فوری روی بیماران میگذارد. این دارو اغلب به صورت تزریقی تجویز میشود. مهمترین عوارض متوکاربامول شامل: سرگیجه، استفراق، ناراحتی معده، عدم هماهنگی عضلات، مشکلات بینایی و سبکی سر است.
تداخلات دارویی متوکاربامول شامل موارد زیر است:
- داروهای خواب و یا ضد اضطراب (مانند دیازپام، زولپیدم)
- آنتیهیستامین(مانند ستیریزین، دیفن هیدرامین)
- داروهای ضد درد و مسکن (مانند کدئین)
۷. تریامسینولون؛ کاهش سریع گرفتگی عضلات
تریامسینولون یکی از انواع بهترین دارو برای تسکین درد سیاتیک است. این دارو به به شکلهای مختلف آمپول و پماد موجود است. علاوه بر ددرهای عضلانی، تریامسینولون برای درمان بیماریهای پوستی مانند: اگزما، درماتیت، آلرژی و بثورات پوستی تجویز میشود. مهمترین عوارض جانبی تریامسینولون شامل: مشکلات بینایی، افزایش ادرار، تورم مچ پا، لخته شدن خون، کاهش وزن و سبکی سر است.
تداخلات دارویی تریامسینولون شامل موارد زیر است:
- آلدسلوکین
- میفپریستون
- داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگرل
- داروهای مسکن غیر استروئیدی مانند: ایبوپروفن، ناپروکسن
- داروهای رقیق کننده خون مانند: وارفارین و دابیگاتران
۸. ولتارن؛ کاهش سریع گرفتگی عصب سیاتیک
- نام دارویی: ولتارن دیکلوفناک
- نام تجاری: Voltaren, Voltarol, Dicloflex, Diclomax, Volsaid, Arthrotec
- کلاس دارویی: مسکن کاهش التهاب و تسکین درد
داروی ولتارن یکی دیگر از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) و فاقد کورتون است. این دارو سبب کاهش التهاب و درد میشود. مصرف طولانی مدت این دارو از اثرات ضد دردی آن میکاهد. به همین دلیل باید زیر نظر پزشک و در مدت زمان مشخص مصرف شود. مهمترین عوارض جانبی مصرف ولتارن شامل: سردرد، سرگیجه، تشنج، اختلال در حافظه، درد شکمی، یبوست، اسهال، تهوع است.
تداخلات دارویی ولتارن شامل موارد زیر است:
- آسپرین
- داروهای ضد انعقادی خوراکی
- داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
- استامینوفن
- داروهای ضد فشارخون
- لیتیوم
- متوتروکسات
- پروبنسید
بهترین درمانهای خانگی برای سیاتیک چیست؟
خوشبختانه در حال حاضر درمانهای خانگی بسیار موثر و قابل دسترسی وجود دارد. این روشهای درمانی در کنار مصرف داروها میتوانند سبب تسریع روند درمان سیاتیک شوند. برای اینکه در روند درمان سیاتیک در کنارتان باشیم، در این قسمت از مقاله به بهترین روشهای درمان خانگی سیاتیک اشاره میکنیم. آشنایی با بهترین قرص برای درد سیاتیک در خانه:
· استفاده از کمپرس سرد و گرم برای کاهش درد و افزایش جریان خون
یکی از بهترین روشهای درمانی برای درمان سیاتیک استفاده از کمپرس سرد و گرم است. کمپرس سرد به دلیل کاهش عملکرد گیرندههای حسی سبب کاهش دردهای عضلانی و عصبی ناشی از تحریک عصب سیاتیک میشود. همچنین استفاده از کمپرس گرم به دلیل کمک به افزایش جریان خون به کاهش التهاب و تورم کمک میکند.
· ماساژ با روغنهای گیاهی گرم در کاهش درد موثر است
روش موثر درمانی دیگر برای کاهش دردهای ناشی از سیاتیک، ماساژ کمر با کمک روغنهای گیاهی طبیعی است. ماساژ دادن عضلات سبب کاهش گرفتگی، افزایش انعطاف و درد سیاتیک میشود. البته توجه داشته به دلیل حساسیت بالای عصب سیاتیک باید این کار را زیر نظر فرد تخصص و با تجربه انجام دهید.
سوالات متداول مقاله بهترین قرص برای درد سیاتیک
۱. بهترین دارو برای درد سیاتیک چیست؟
بهترین داروهای برای درد سیاتیک داروهای مسکن و شل کننده عضلانی هستند.
۲. گرفتگی عصب سیاتیک چگونه تشخیص داده میشود؟
گرفتگی عصب سیاتیک از طریق بررسی علائم و انجام آزمایشهای تصویر برداری مانند: اشعه ایکس، ام ار آی، سی تی اسکن و الکترومیوگرافی تشخیص داده میشود.
۳. آیا برای درمان سیاتیک عمل جراحی انجام میشود؟
در مواردی که گرفتگی سیاتیک بسیار شدید باشد برای کاهش فشار مهرههای ستون فقرات روی عصب سیاتیک، عمل جراحی انجام میشود.