زانو و پا کمر و گردن

قرص سیاتیک چیست و چطور به کاهش درد سیاتیک کمک می‌کند؟

از بین بردن درد سیاتیک با استفاده از قرص های مسکن|فست طب

قرص سیاتیک چیست و چطور به کاهش درد سیاتیک کمک می‌کند؟

اگر عصب سیاتیک تحت فشار قرار بگیرید یا تحریک شود، دردی آزاردهنده شروع می‌شود که در برخی شرایط تنها بخشی از کمر و باسن را درگیر می‌کند و گاهی در امتداد پا پخش می‌شود. مشکلات سیاتیک به دو دسته مقطعی و مزمن تقسیم می‌شوند که برای هر دو استفاده از قرص سیاتیک روشی مؤثر برای درمان خواهد بود. مسکن‌ها، شل کننده‌های عضلانی یا سایر داروهایی که خاصیت آرام‌بخشی دارند، برای درمان کردن درد ناحیه سیاتیک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قرص‌های تسکین‌دهنده درد سیاتیک راهی برای خلاص شدن از درد شدید کمر و پا هستند؛ بنابراین اگر هر حرکت و فعالیتی مانند ایستادن، نشستن، راه رفتن یا حتی دراز کشیدن باعث درد شما می‌شود، استفاده از داروهایی که در این مقاله از سایت فست طب به شما معرفی می‌شوند، ناجی شما خواهند بود. توجه داشته باشید که برخی داروها فقط با نسخه پزشک اجازه مصرف دارند و فقط برای آشنایی بیشتر شما با داروهای مناسب برای کاهش درد سیاتیک در این مطلب آورده شده‌اند.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

مسکن‌های استروئیدی و کاهش درد سیاتیک برای مدتی محدود

مسکن‌های استروئیدی و کاهش درد سیاتیک برای مدتی محدود|فست طب

استروئید هورمونی در بدن است که به‌طور طبیعی التهاب‌های بدن را کاهش می‌دهد و به کمتر شدن درد یا تورم کمک می‌کند. داروهای استروئیدی (steroids) که با نام کورتیکواستروئید (corticosteroids) شهرت دارند، باعث کاهش التهاب در ناحیه آسیب‌دیده می‌شوند و در صورتی که قرمزی و آثار گرما یا تورم ایجاد شده باشد، آن را از بین می‌برند.

قرص سیاتیک بیماری را درمان نمی‌کند و فقط نقشی موقت برای از بین بردن درد دارد؛ بنابراین اگر به‌دنبال درمان کامل سیاتیک هستید، ابتدا باید ریشه‌ای را که باعث بروز درد در ناحیه سیاتیک شده است، شناسایی کنید و متناسب با آن از روش‌های درمانی گوناگون کمک بگیرید. یکی از بهترین روش‌های درمانی برای سیاتیک استفاده از کمربند پلاتینر است. این کمربند آلمانی به تکنولوژی UIC (اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس) مجهز شده است. به همین دلیل با استفاده منظم از آن در خانه درد خود را تسکین خواهید داد. همچنین با خرید پلاتینر و استفاده از آن در خانه، گویی فیزیوتراپی را به خانه آورده‌اید.

دارو و قرص سیاتیک استروئیدی و روش مصرف و تأثیرات آن روی بدن

مسکن‌های استروئیدی به‌صورت ژل یا کرم موضعی، قرص، شربت، قطره یا آمپول‌های تزریقی تولید می‌شوند تا متناسب با بیماری بهترین نوع آن‌ها انتخاب و مصرف شود. قرص برای درد عصب سیاتیک بیشتر از آمپول یا کرم‌های موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ چون مصرف ساده‌تری دارد و اثربخشی آن بالا است. جدول زیر فهرستی از داروهای استروئیدی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

نام دارو بیماری‌های مرتبط با دارو عملکرد دارو برای کاهش درد نحوه مصرف
پردنیزولون (prednisolone) ۱.     آرتریت روماتوئید

۲.     نقرس

۳.     آسیب مفصل به‌دلیل شرایط خود ایمنی

۴.     آرتریت التهابی

التهاب را در تمام بدن کاهش می‌دهد. این دسته از داروهای استروئیدی خوراکی هستند و به‌صورت قرص، شربت یا قطره خوراکی تجویز می‌شوند.
بتامتازون (betamethasone)
دگزامتازون (dexamethasone)
متیل پردنیزولون (methylprednisolone) ۱.     التهاب‌های ناشی از شرایط خود ایمنی

۲.     انواع آرتریت‌ها مانند آرتریت روماتوئید

۳.     نقرس

کاهش التهاب در ناحیه‌ای که تزریق به آن انجام شده است. تزریق به عضلات، مفصل، ستون فقرات یا تزریق وریدی
تریامسینولون (triamcinolone)
هیدروکورتیزون (hydrocortisone)
مومتازون (mometasone) آرتریت پسوریاتیک التهابات پوستی را در ناحیه‌ای را که برای آن استفاده شده، کاهش می‌دهد. استعمال به‌صورت موضعی
کلوبتازول (clobetasol)
هیدروکورتیزون (hydrocortisone)
بتامتازون (betamethasone)

توجه داشته باشید که بهترین قرص مسکن برای زانو درد، سیاتیک یا کمر درد با توجه به نوع آسیب و شدت آن و همچنین تشخیص پزشک تعیین خواهد شد. پس از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنید.

دلایلی که داروهای کاهش‌دهنده التهاب استروئیدی برای شما تجویز نمی‌شوند

بدن برای مقابله با باکتری‌ها یا عفونت‌ها نیز دچار التهاب و تورم می‌شود؛ به همین دلیل افرادی که دارای بیماری‌های عفونی باشند یا زخم‌های باز در بدن دارند، نباید از داروهای استروئیدی به‌عنوان قرص برای درد عصب سیاتیک استفاده کنند. اگر به بیماری‌هایی مبتلا هستید که در ادامه مطرح می‌شوند، مسکن‌های استروئیدی برای شما مناسب نیستند.

  • دیابت
  • مشکلات روانی
  • فشارخون و بیماری‌های قلبی
  • بیماری‌های کلیوی مانند اسکلروز سیستمیک (systemic sclerosis)
  • مریضی‌های پوستی مانند روزاسه یا آکنه

این در حالی است که داروهای مسکن و مهارکننده عوارض کمتری دارد. به عنوان مثال قرص لیریکا برای دیسک کمر و سیاتیک از جمله داروهایی است که عوارض کمی دارد. از همین رو برای بیماران تجویز می‌شود.

بهترین قرص برای درمان سیاتیک در زمان کوتاه

بهترین قرص برای درمان سیاتیک در زمان کوتاه|فست طب

داروهای کاهش‌دهنده درد غیراستروئیدی (Nonsteroidal anti-inflammatory drug) بدون نسخه پزشک امکان مصرف دارند و به‌عنوان قرص کمر درد در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند. قرص سیاتیک NSAIDs برای دردهای شدید یا خفیف مناسب خواهد بود و برای مدتی کوتاه درد را از بین خواهد برد.

مسکن‌ها خاصیت درمانی ندارند و راه‌حلی موقت برای درمان مشکل هستند؛ بنابراین نباید برای دوره‌ای طولانی مصرف شوند. شما مجاز هستید که برای کمتر از دو هفته از بهترین قرص برای درمان سیاتیک غیراستروئیدی بدون نسخه استفاده کنید. اگر این داروها با تجویز پزشک باشند، بازهم دوره مصرف کوتاه‌مدتی دارند و در صورتی که درد شما در همین زمان به‌طور کامل درمان نشود، باید برای یافتن علت اصلی درد اقدام کنید و مشکل را از ریشه برطرف کنید.

نحوه عملکرد داروهای غیراستروئیدی بعد از مصرف

داروهای تسکین‌دهنده درد غیراستروئیدی برای افرادی که بالای ۱۶ سال سن داشته باشند و برای زمانی محدود از آن‌ها استفاده می‌کنند، بی‌خطر هستند. مصرف خودسرانه و بدون پرهیز قرص سیاتیک غیراستروئیدی به مشکلات معده، سردرد، سرگیجه، مشکلات تنفسی یا سایر مشکلات گوارشی مانند دشواری در دفع ادرار یا اسهال منجر می‌شود.

نام دارو موارد مصرف
پاراستامول (Paracetamol) یا استامینوفن (Acetaminophen) دردهای خفیف تا متوسط
ایبوپروفن (Ibuprofen) کاهش دردهای روماتیسمی و نقرص
ناپروکسن (Naproxen) درمان سفتی مفصل ناشی از آرتروز و کاهش درد برای بیماران مبتلابه آرتریت

از این دارو در جهت تسکین درد، رفع التهاب و تورم آسیب‌های ایجاد شده استفاده می‌کنند. و می‌توان گفت که داروهای غیر استروئیدی جزو بهترین قرص برای خشکی زانو و سیاتیک یا دیسک کمر به شمار خواهند رفت. اما مصرف آن‌ها باید در دوره‌ها و دوزهای مشخصی صورت گیرد تا آسیب و عوار ضجانبی آن‌ها محدود شود.

ممنوعیت‌های مصرف داروهای غیراستروئیدی مفید برای کاهش درد

حتی اگر بهترین قرص برای درد سیاتیک را با نسخه مصرف می‌کنید، باید درباره بیماری‌های زمینه‌ای که با آن‌ها درگیر هستید، با پزشک متخصص مشورت کنید. اگر بدون نسخه قصد تهیه داروهای غیراستروئیدی را دارید، دستورالعمل مصرف و نکات مهم درج‌شده روی محصول را با دقت بخوانید. در صورتی که هر یک از موارد فهرست زیر در مورد شما صدق می‌کند، از مصرف کاهش‌دهنده‌های التهاب غیراستروئیدی پرهیز کنید.

  • سن بالای ۶۵ سال یا زیر ۱۶ سال
  • باردار یا شیرده
  • مبتلابه آسم یا آلرژی
  • سابقه زخم معده یا خونریزی معده
  • مشکلات قلبی و عروقی یا فشارخون
  • تجربه سکته قلبی یا مغزی
  • بیماری‌های روده
  • میگرن یا سردردهای مداوم
  • مشکلات پوستی
  • تحت درمان دارویی برای بیماری خاص

شل کننده‌های عضلانی و کاهش‌دهنده‌های التهاب برای درد سیاتیک

شل کننده‌های عضلانی و کاهش‌دهنده‌های التهاب برای درد سیاتیک|ست طب

با توجه به اینکه گاهی خشکی و سفتی عضلات دلیلی برای تحت‌فشار بودن عصب سیاتیک است، پزشک برای بیمار داروهای شل کننده عضلات را تجویز می‌کند تا با این روش درد سیاتیک را تسکین دهد. تأثیر دارو‌های ضد اسپاسم موقت است و عوارض جانبی نامطلوب مصرف آن‌ها سبب می‌شود که پزشکان تجویز آن را محدود به شرایط خاص کنند.

قرص شل کننده رگ سیاتیک به‌دلیل داشتن ماده‌ای شیمیایی به نام گاما آمینوبوتیریک اسید (gamma-aminobutyric acid) اعتیادآور است و در بیشتر مواقع بدون نسخه به فروش نمی‌رسد. GABA خاصیت آرام‌بخشی دارد و با کند کردن عملکرد مغزی باعث احساس آرامش و خواب‌آلودگی می‌شود.

قرص سیاتیک ضد اسپاسم در دو نوع بنزودیازپین‌ (benzodiazepines) و غیر بنزودیازپین‌ (nonbenzodiazepines) تولید می‌شود که بنزودیازپین‌‌ها با محدود کردن ترشح برخی مواد در مغز منجر به کاهش درد می‌شوند و غیر بنزودیازپین‌‌ها با کاهش فعالیت مغز و نخاع مانع از احساس کردن درد سیاتیک خواهند شد.

بنزودیازپین‌ غیر بنزودیازپین‌
دیازپام (Diazepam) کاریزوپرودول (Carisoprodol)
لورازپام (Lorazepam) سیکلوبنزتپرین (Cyclobenzaprine)
کلونازپام (Clonazepam) متاکسالون (Metaxalone)

چرا نباید از قرص شل کننده رگ سیاتیک زیاد استفاده کنیم؟

ضد اسپاسم‌ها و شل کننده‌های عضله باعث احساس خستگی و خواب‌آلودگی می‌شوند. به همین دلیل در شرایطی که باید کارهای سنگین و خطرناک انجام دهید که به دقت زیادی نیاز دارند؛ یعنی رانندگی کنید یا با ابزارآلات خاص کار کنید، از قرص شل کننده رگ سیاتیک استفاده نکنید. سردرد، خشکی دهان، حالت تهوع و یبوست از دیگر عوارض جانبی این داروها به‌شمار می‌رود. دسته دیگری از عارضه‌ها هستند که به‌ندرت بروز می‌کنند اما بهتر است نسبت به آن‌ها آگاهی داشته باشید.

  • افسردگی سیستم عصبی مرکزی
  • سمی شدن کبدی
  • اثرات ترک بعد از قطع مصرف داروهای شل کننده

محدودیت‌های استفاده از داروهای ضد تشنج و ضدافسردگی برای درمان سیاتیک

داروهای ضد تشنج با قطع ارتباط میان سلول‌های عصبی یا نرون‌ها فعالیت آن‌ها را کاهش می‌دهند و همین ویژگی سبب می‌شود که گاهی برای کنترل درد عصب سیاتیک مورد استفاده قرار بگیرند. دردهای شکمی، سرگیجه، خواب‌آلودگی، احساس اضطراب، تحریک‌پذیری و تغییرات خلقی از عوارضی هستند که برای مصرف داروهای ضد تشنج به‌عنوان قرص برای درد عصب سیاتیک به ثبت رسیده‌اند.

داروهای افسردگی نیز عملکرد مشابهی دارند و با ترشح برخی مواد شیمیایی در مغز باعث کاهش یا قطع کردن ارتباط میان سلول‌های عصبی می‌شوند که احساس آرامش و راحتی را به‌دنبال دارد. این داروها می‌توانند با کاهش فعالیت عصب‌های سیاتیک، درد را تسکین دهند؛ اما منجر به بروز عوارض جانبی مانند خستگی، کسالت، ناراحتی‌های گوارشی یا کاهش میل جنسی خواهند شد.

داروهای ضدافسردگی داروهای ضد تشنج
آمی‌تریپتیلین اکسید (Amioxid Ambivalon Equilibrin) گاباپنتین (Gabapentin)
نورتریپتیلین (Nortriptyline) پره گابالین (Pregabalin)
پاروکستین (Paroxetine) کاربامازپین (Carbamazepine)

سخن پایانی در مورد بهترین دارو برای گرفتگی رگ سیاتیک

برای درمان درد سیاتیک داروهای متنوعی وجود دارند که با توجه به شرایط بیمار، مدت زمان ابتلا به بیماری سیاتیک و شدت بیماری تجویز می‌شوند. برخی داروها بدون نسخه پزشک نیز قابل‌مصرف هستند؛ اما باید برای دوره‌ای کوتاه استفاده شوند و مصرف بلندمدت آن‌ها باعث بروز عوارض جانبی خواهد شد.

چهار نوع قرص سیاتیک وجود دارند که در این مطلب از سایت فست طب به آن‌ها پرداختیم و داروهای بدون نسخه‌ای را به شما معرفی کردیم که نجات‌بخش هستند و به درد سیاتیک پایان می‌دهند. با اینکه استفاده از دارو راهی برای کاهش یا از بین بردن درد کمر است؛‌ اما تمامی داروها محدودیت مصرف دارند و فقط برای مدتی مشخص اجازه استفاده از آن‌ها وجود دارد.

زمانی که داروها بی‌اثر می‌شوند، برای درمان سیاتیک باید از ورزش، فیزیوتراپی و اصلاح سبک زندگی کمک بگیرید. اگر اضافه‌وزن دارید، کاهش وزن به بهبود سریع‌تر کمک می‌کند و جلوی وخامت سیاتیک را می‌گیرد. گاهی جراحی تنها راه درمان است؛ بنابراین در صورت ادامه داشتن درد بعد از یک دوره مصرف بهترین قرص برای درد سیاتیک، با متخصص درباره سایر روش‌های درمانی مشورت کنید.

سؤالات متداول در مورد بهترین قرص برای درد سیاتیک

۱.  سریع‌ترین راه برای درمان سیاتیک چیست؟

درمان هیچ بیماری سریع اتفاق نمی‌افتد و باید برای رهایی از علائم بیماری صبور باشید. در میان راه‌های مختلفی که برای کاهش درد وجود دارند، استفاده از مسکن‌ها باعث کاهش سریع درد می‌شوند؛ اما بیماری را درمان نمی‌کنند. ورزش‌های کششی و فیزیوتراپی در کنار استراحت،‌ مصرف کاهش‌دهنده‌های التهاب و کمپرس‌های سرد و گرم سریع‌ترین راه برای درمان سیاتیک هستند.

۲. کدام مکمل‌ها باعث کاهش درد یا درمان سیاتیک می‌شوند؟

کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد مغزی باعث آسیب‌پذیری بیشتر سیاتیک در برابر عوامل آسیب‌زا می‌شود؛ بنابراین مصرف مکمل‌ها به کاهش علائم بیماری کمک می‌کند. منیزیم، زینک، سلنیوم، امگا ۳ و ویتامین‌های E، B12، D و B6 برای بهبود سیاتیک مفید هستند.

۳. قوی‌ترین دارو برای درمان دردهای عصبی مانند درد سیاتیک کدام است؟

داروهای ضد تشنج بیشترین تأثیر را برای کاهش دردهای عصبی دارند و در شرایطی خاص توسط پزشک تجویز می‌شوند. پرگابالین (Lyrica) و گاباپنتین (Neurontin) از داروهای ضد تشنجی هستند که به‌طورمعمول برای کاهش درد سیاتیک تجویز می‌شوند. داروهای ضد تشنج عوارضی مانند تاری دید، سرگیجه و حالت تهوع دارند و بعد از مصرف آن‌ها نباید کارهایی را انجام دهید که نیاز به تمرکز دارند.

۴. آیا ترامادول برای سیاتیک مفید خواهد بود؟

حداکثر دوز بی‌خطر و مجاز برای ترامادول ۴۰۰ میلی‌گرم در روز است؛ بنابراین قرص‌های ترامادول با دوز ۶۰ الی ۱۰۰ میلی‌گرم توسط پزشک تجویز می‌شوند تا در بازه‌های زمانی ۴ الی ۶ ساعت مصرف شوند. به‌طورمعمول قرص ترامادول بعد از جراحی ستون فقرات و برای کاهش درد ناشی از جراحی و درد سیاتیک تجویز می‌شود و برای دردهای خفیف‌تر کاربرد ندارد.​

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهایی را که نشان داده می شوند انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • شرح
  • محتوا
  • ویجت
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه