درمان دیسکوپاتی کمر با ۵ روش غیر جراحی و ۸ راه پیشگیری

درمان دیسکوپاتی کمر با روش های مختلف|فست طب

جدول محتوا

از آنجایی که دیسکوپاتی کمر نوعی اختلال عصبی- عضلانی است. پس برای درمان دیسکوپاتی کمر باید طیفی ار روش‌های درمانی را استفاده کنیم. زیرا این اختلال در ستون فقرات، نخاع و اعصابی نخاعی علائم و مشکلات ایجاد می‌کند. برای درمان بیماری‌های مرتبط با ستون فقرات، باید شدت بیماری و میزان آسیب‌دیدگی را در نظر داشته باشید و متناسب با آن شیوه درست درمان را دنبال کنید؛ پس در قدم اول برای تشخیص دقیق نوع و شدت آسیب‌دیدگی تلاش کنید.

 از بهترین روش‌های درمان دیسکوپاتی کمر می‌توانیم به فیزیوتراپی، استفاده از کمربند پلاتینر و ماساژ درمانی اشاره کنیم. اما در این مطلب از فروشگاه فست طب به بررسی دیسکوپاتی کمر و روش‌های درمان آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

دیسکوپاتی چیست؟ علائم انواع دیسکوپاتی

دیسکوپاتی چیست؟ آیا علائم انواع دیسکوپاتی متفاوت است؟|فست طب

ستون فقرات، ستون اصلی بدن است و از استخوان‌های کوچکی با نام مهره تشکیل می‌شود. مهره‌های استخوانی ستون فقرات، اطراف نخاع قرار می‌گیرند و از آن محافظت می‌کنند. نخاع یکی از مهم‌ترین اعصاب بدن محسوب می‌شود و وظیفه کنترل کردن بخش زیادی از فعالیت‌های انعکاسی بدن را برعهده دارد.

برای اینکه مهره‌های استخوانی روی یکدیگر ساییده نشوند و آسیب نبینند، صفحه‌ها یا بالشتک‌هایی از جنس غضروف میان آن‌ها قرار می‌گیرد. این بالشتک‌ها با نام دیسک شناخته می‌شوند و تحرک ستون فقرات را امکان‌پذیر می‌کنند. اگر دیسک‌های بین مهره‌های استخوانی ستون فقرات آسیب ببینند، دو مهره روی یکدیگر ساییده می‌شوند که باعث بروز درد را خواهد شد.

ستون فقرات از بخش بالایی گردن آغاز می‌شود و تا استخوان لگن امتداد دارد. برای راحتی در تشخیص بیماری و پیگیری روند درمان، بیماری دیسکوپاتی بر اساس جایگاه مهره‌های ستون فقرات به سه نوع مجزا تقسیم می‌شود. این سه قسمت به مهراه‌های گردنی، سینه‌ای (توراسیک) و کمری تقسیم خواهد شد.

۱. دژنراتیو دیسک کمر و فشارهای عصبی؛ آشنایی با دیسکوپاتی در سطح l4-5

در میان انواع بیماری دژنراتیو، دیسک کمر از همه شایع‌تر است و بیشتر مراجعه‌کنندگانی که از دردهای عصبی گله دارند، با این بیماری درگیر هستند. قسمت پایینی ستون فقرات و مهره‌های L1، L2، L3، L4 و L5 بیشترین وزن را تحمل می‌کنند و در معرض آسیب‌های شدید هستند.

سوزن سوزن شدن یا احساس بی‌حسی در نواحی پایین کمر و پاها از علائم پنهان بیماری دیسکوپاتی در سطح l4-5 محسوب می‌شوند. درد آشکارترین نشانه خواهد بود و در این نوع از دیسکوپاتی، پایین کمر و باسن را درگیر می‌کند. گاهی امکان دارد درد در طول پاها نیز احساس شود و حرکت کردن پاها را با اختلال مواجه کند.

برای درمان دیسکوپاتی کمر باید ابتدا شدت پیشروی بیماری را با کمک پزشک و عکس‌های اشعه ایکس تعیین کنید. بعدازآن روش‌های درمانی پزشکی یا خانگی به شما توصیه می‌شوند تا در مسیر بهبودی قدم بردارید. در برخی شرایط ممکن است تنها راه درمان دیسکوپاتی کمر، ‌جراحی تعویض مفصل باشد.

۲. دیسک دژنراتیو در ستون فقرات گردنی

ستون فقرات گردنی دارای هفت مهره است که به‌صورت C1، C2، C3، C4، C5، C6 و C7 نام‌گذاری می‌شوند. افرادی که احساس درد در نواحی گردن را دارند یا خشکی و سفتی گردن مانع از حرکت درست آن می‌شود، مشکوک به دیسک دژنراتیو گردنی هستند. دردی بین تیغه شانه احساس می‌شود نیز نشانه‌ای برای دیسک دژنراتیو گردنی خواهد بود. باید اشاره کنیم که این آسیب دیسکی به درمان نیاز دارد. برخی پزشکان برای شروع بیمار را به ورزش، نرمش، استخر آب گرم تشویق می‌کنند. در این بین برخی از بیماران این سوال را دارند که ایا اب سرد برای دیسک کمر خوب است یا خیر؟ برای جواب به این سوال باید گرفت که سرما درمانی یک روش درمانی خاص است که برای برخی از بیماران توصیه می‌شود.

۳. دیسک دژنراتیو ، بیماری مهره‌های سینه‌ای ستون فقرات

دوازده مهره‌ای که بین ستون فقرات گردنی و ستون فقرات کمری قرار دارند، با نام ستون فقرات سینه شناخته می‌شوند و در میان انواع مبتلایان به بیماری دیسکوپاتی خفیف و شدید، کمترین بیماران در این دسته قرار می‌گیرند. این بیماری نادر است و معمولاً نشانه‌ای ندارد که باعث می‌شود تنها راه درمان آن جراحی باشد.

البته باید اشاره کنیم که گاهی ستون فقرات خاجی (انتهای ستون فقرات کمر) که شامل ۵ مهره است، دچار دیسکوپاتی خواهد شد. همچنین باید بگوییم که آسیب‌های دیسکی در این ۴ قسمت از ستون فقرات به شکل‌های مختلف ایجاد خواهد شد. در تصویر زیر نمونه‌های مختلف آن مشخص شده است.

۴. دیسکوپاتی خاجی چیست؟

دیسکوپاتی لومبوساکرال یا خاجی (Lumbosacral Discopathy) به دلیل آسیب به دیسک‌های بین مهره‌ای در ناحیه خاجی (بین مهره‌های S1 تا S5) ایجاد می‌شود. علائم دیسکوپاتی خاجی احتمال دارد شامل درد در پایین کمر، باسن و پاها باشد.

توجه: به ندرت احتمال دارد که دیسکوپاتی در سایر قسمت‌های ستون فقرات نیز رخ دهد. علائم دیسکوپاتی بسته به نوع و شدت آسیب دیسک متفاوت است. اگر هر یک از علائم دیسکوپاتی را تجربه می‌کنید، باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

انواع دیسکوپاتی کمر|فست طب

روش‌های خانگی برای درمان دیسکوپاتی کمر

هر زمان دیسکوپاتی کمری علائم و نشانه‌های اولیه را بروز داد، درمان‌های خانگی به شما کمک می‌کنند که از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید. در اولین مرحله از درمان خانگی باید فعالیت‌های روزانه خود را محدود کنید و از انجام کارهای سنگین بپرهیزید. اصلاح فرم خوابیدن، نشستن و راه رفتن نیز باعث می‌شود که درد را تسکین دهید.

مصرف مسکن‌های غیراستروئیدی

مصرف مسکن‌های غیراستروئیدی مانند اکساپروزین (Oxaprozin) یا کتوپروفن (Ketoprofen) با کاهش التهاب باعث می‌شوند که درد کمر تسکین پیدا کند. این مسکن‌ها بدون نسخه پزشک خریداری می‌شوند و برای حداکثر چهار روز متوالی قابل‌استفاده هستند.

اگر فقط در شرایطی که درد شدید باشید به سراغ مسکن می‌روید و مصرف دارو مداوم نیست، برای حداکثر دو هفته می‌توانید از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی بهره ببرید. در این نوع مصرف شما هر دو الی سه روز یک‌بار مجاز به مصرف قرص مسکن هستید. برای مصرف مداوم و طولانی‌مدت دارو باید نسخه پزشک را داشته باشید و با توجه به الگوی اعلام‌شده توسط متخصص، دارو را استفاده کنید. البته داروهایی مانند قرص لایریور برای دیسک کمر نیز مناسب است. اما پیشنهاد می‌شود که قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

ورزش‌های مفید برای دیسکوپاتی خفیف را بشناسید

ورزش‌های کم تأثیر مانند شنا و پیاده‌روی برای افرادی که دچار آسیب‌دیدگی ستون فقرات هستند، سودمند خواهند بود. ورزش کششی یوگا دارای حرکاتی است که برای بهبود فرم ستون فقرات مؤثر است و اگر به‌دنبال ورزشی هستید که هنگام انجام آن وزن بدن از روی ستون فقرات برداشته شود، پیلاتس انتخاب مناسبی محسوب می‌شود.

استفاده از کمربند پلاتینر برای تسکین درد و کمک به روند درمان

استفاده از کمربند پلاتینر برای تسکین درد و کمک به روند درمان|فست طب

استفاده از روش‌های درمانی فیزیوتراپی آن هم در خانه برای بیماران مقبولیت بالایی دارد. زیرا روش‌های فیزیوتراپی تاثیرگذاری بالایی در تسکین درد، بهبود حرکت بیمار و کاملا بی خطر هستند. از این رو خرید پلاتینر و استفاده از آن برای مدت طولانی بین افرادی که دیسک کمر دارند، محبوبیت دارد. در کمربند پلاتینر از ۳ تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس استفاده شده که به آن‌ها uic می‌گویند. این ۳ فناوری در کنار هم تاثیر بالایی در بهبود آسیب‌های کمری دارد.

درمان دیسکوپاتی کمر با کمک متخصص و خدمات پزشکی

زمانی‌که دیسکوپاتی خفیف نیست و شدت آن افزایش یافته است، درمان‌های خانگی مؤثر نخواهند بود و باید از روش‌های تخصصی و پزشکی کمک بگیرید. خدمات پزشکی برای درمان آسیب‌های ستون فقرات متنوع هستند و شامل دو روش جراحی و غیر جراحی می‌شوند.

تا وقتی راهی جز جراحی برای درمان وجود داشته باشد، متخصصان آن‌ها را توصیه می‌کنند تا شرایط گذر از بیماری آسان‌تر باشد. با‌این‌حال گاهی جراحی تنها راهی محسوب می‌شود که برای درمان دیسکوپاتی کمر وجود دارد. جراحی اصلاح ستون فقرات دارای دو نوع تهاجمی و کمتر تهاجمی خواهد بود که اولین انتخاب برای متخصصان، روش‌های کمتر تهاجمی است.

با خدمات فیزیوتراپی درد را دور کنید

ورزش کردن از بهترین روش‌های درمان بیماری‌های مفصلی و کاهش درد است. گاهی درد شدید مانع از ورزش کردن می‌شوند یا فرد به‌دلیل ندانستن اصول درست ورزش کردن، حرکات را درست انجام نمی‌دهد و بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی استفاده از خدمات فیزیوتراپی مناسب خواهد بود و سرعت بهبود را بالاتر می‌برد.

در جلسات فیزیوتراپی، فردی متخصص برای انجام حرکات به شما کمک می‌کند و چون نظارت پزشک وجود دارد، شما می‌توانید از داروهای کاهش‌دهنده درد استفاده کنید. گاهی برای راحت‌تر شدن تمرینات و بالا رفتن سرعت بهبود، از شوک‌های الکتریکی، طب سوزنی، اولتراسوند (Ultrasound) یا تکارتراپی (tecar therapy) نیز در جلسات فیزیوتراپی استفاده می‌کنند.

ماساژهای حرفه‌ای راهی برای کاهش آسیب‌ها

ماساژ کمک می‌کند که جریان خون در ناحیه آسیب‌دیده بالاتر برود و مواد موردنیاز بافت‌های مفصلی، استخوانی و عضلانی تأمین شوند. از دیگر مزایای ماساژ، خروج مواد سمی از بافت‌های بدن و کاهش التهاب است که باعث تسکین درد می‌شود. برخی روش‌های ماساژ حرفه‌ای هستند که به اصلاح فرم ستون فقرات کمک می‌کنند و به‌عنوان درمانی برای بیماری‌هایی مانند انواع دیسکوپاتی شناخته می‌شوند.

تزریق استروئید اپیدورال درمانی سریع برای کمردرد

تزریق استروئید اپیدورال درمانی سریع برای کمردرد|فست طب

با اینکه داروهای غیراستروئیدی بدون نسخه پزشک تهیه می‌شوند و مصرف کردن آن‌ها برای دوره‌ای کوتاه بدون مانع است؛ اما داروهای استروئیدی فقط زیر نظر پزشک اجازه مصرف دارند و در صورتی تجویز می‌شوند که بیمار دردی بسیار شدید و غیرقابل‌تحمل داشته باشد.

داروهای استروئیدی تزریقی هستند و مستقیم به ناحیه آسیب‌دیده یا محدوده نزدیک آن تزریق می‌شوند. در تزریق استروئید اپیدورال دارو مستقیم به فضای خالی بین دیسک آسیب‌دیده و نخاع تزریق می‌شود. در هر بار تزریق، بیمار تا چندین ماه درد ندارد؛ اما این روش جنبه درمان ندارد و فقط درد را تسکین می‌دهد.

استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت یا تزریق PRP

پی آر پی (PRP) یکی از جدید‌ترین روش‌های درمانی است که در آن از پلاسمای خون فرد برای بالا بردن سرعت رشد سلول‌ها استفاده می‌کنند. برای تزریق پی آر پی پلاکت‌های موجود در پلاسمای خون را جدا و آن را به ناحیه آسیب‌دیده تزریق می‌کنند. این کار بدون عارضه جانبی خواهد بود؛ چون از هیچ داروی شیمیایی استفاده نمی‌شود.

سوراخ کردن دیسک با اشعه لیزر برای کم کردن فشار

آخرین مرحله کم تهاجمی برای درمان دیسکوپاتی کمر، سوراخ کردن یا ایجاد حفره‌‌ای کوچک در مهره آسیب‌دیده است. این کار فشار روی عصب‌های نخاعی را کاهش می‌دهد و شرایطی را فراهم می‌کند که هسته پاره شده دیسک به محل اولیه خود بازگردد.

برای سوراخ کردن دیسک با کمک اشعه لیزر از سوزنی بلند و نازک کمک می‌گیرند و آن را وارد فضای داخل دیسک می‌کنند. اگر این روش برای درمان دیسکوپاتی کمر مؤثر نباشد، باید به سراغ جراحی بروید تا دیسک سر جای خود برگردانده شده یا مفصل آسیب‌دیده جایگزین شود.

پیشگیری از دیسکوپاتی

پیشگیری از انواع دیسکوپاتی ستون فقرات|فست طب

در حالی که هیچ راه مطمئنی برای پیشگیری کامل از دیسکوپاتی وجود ندارد، می‌توانید با اتخاذ برخی اقدامات پیشگیرانه، خطر ابتلا به این بیماری را به طور قابل توجهی کاهش دهید:

حفظ وزن سالم: بهترین راهکار برای پیشگیری از دیسکوپاتی

رسیدن به وزن ایده‌آل، به خصوص برای بسیاری از ما، کار ساده‌ای نیست. اما با دستیابی به این هدف، فشار کمتری بر مفاصل و دیسک‌های کمر شما وارد می‌شود. تحقیقات گسترده‌ای که در مجله‌ی معتبر “Global Spine Journal” منتشر شده است، نشان داد که اضافه وزن یا چاقی، خطر بیرون زدگی دیسک‌های کمر (دیسک کمر) را افزایش می‌دهد.

کاهش وزن نه تنها به نفع دیسک‌های کمر شماست، بلکه فواید بسیاری برای سلامتی کلی شما در بر خواهد داشت. با مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه، می‌توانید یک برنامه‌ی کاهش وزن ایمن و موثر را در پیش بگیرید. این برنامه می‌تواند شامل رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و در صورت نیاز، تغییرات رفتاری باشد.

انجام ورزش به طور مرتب

انجام ورزش به طور مرتب: راهکاری عالی برای پیشگیری و مدیریت دیسکوپاتی|فست طب

ورزش منظم نه تنها به حفظ وزن سالم کمک می‌کند، بلکه عضلات کمر و شکم شما را نیز تقویت می‌کند که از ستون فقرات شما پشتیبانی می‌کنند. این امر می‌تواند به کاهش فشار روی دیسک‌ها و افزایش انعطاف‌پذیری ستون فقرات شما کمک کند.

اگر درد داردید با مصرف قرص‌هایی نظیر قرص لایریور برای دیسک کمر، آن را ندیریت کنید و شروع به ورزش کنید. تمرینات قدرتی، مانند بلند کردن وزنه‌های سبک، یوگا و پیلاتس، گزینه‌های بسیار خوبی برای تقویت عضلات مرکزی بدن شما هستند. همچنین می‌توانید با انجام فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و شنا، به طور کلی تناسب اندام خود را ارتقا دهید.

حفظ وضعیت بدنی مناسب

حفظ وضعیت بدنی مناسب در تمام طول روز، به خصوص هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن، برای سلامت ستون فقرات شما بسیار مهم است. صاف نگه داشتن کمر، شانه‌ها را عقب و سر را در راستای ستون فقرات نگه داشتن، می‌تواند به توزیع یکنواخت وزن بدن شما بر روی ستون فقرات و جلوگیری از فشار بیش از حد بر دیسک‌ها کمک کند.

از خم شدن یا قوز کردن به مدت طولانی خودداری کنید و در صورت نیاز به نشستن طولانی مدت، از یک صندلی ارگونومیک با پشتیبان مناسب کمر استفاده کنید. همچنین، به طور مرتب از جای خود بلند شوید و کمی راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید تا از سفتی عضلات جلوگیری کنید.

استفاده صحیح از مکانیک بدن هنگام بلند کردن اجسام

بلند کردن اجسام سنگین یکی از شایع‌ترین علل آسیب به دیسک‌های کمر است. برای جلوگیری از این امر، هنگام بلند کردن اجسام، از عضلات پاها به جای عضلات کمر خود استفاده کنید و زانوها را خم کنید. همچنین، جسم را به بدنتان نزدیک نگه دارید و از چرخش یا خم شدن کمر خودداری کنید. در صورت نیاز، از یک نفر دیگر بخواهید که به شما کمک کند یا از یک وسیله کمکی مانند جرثقیل دستی استفاده کنید.

راز پیشگیری از دیسکوپاتی نهفته در بشقاب غذا

علوم پزشکی هنوز به طور کامل رمز و راز غلبه بر دیسکوپاتی  را با تجویز دارو یا لیست کردن غذاهای خاص نگشوده است. اما با نگاهی کل نگر، رژیم غذایی و احتمالا برخی مکمل‌ها، از جمله گیاهان دارویی، می‌توانند به طور غیرمستقیم به سلامت دیسک‌های کمر شما کمک کنند. به مواد مغذی به عنوان یک استراتژی برای بهبود کلی و نه درمانی قطعی یا پیشگیری صددرصدی نگاه کنید.

غذاها و مکمل‌هایی که از سیستم اسکلتی-عضلانی حمایت می‌کنند، می‌توانند به حفظ سلامت دیسک‌های کمر شما کمک کنند. به احتمال زیاد، ویتامین D مفیدترین عنصر در این میان باشد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ روی ۱۱۰ بیمار مبتلا به دیسک کمر نشان داد که تقریباً نیمی از آنها کمبود ویتامین D داشتند. (با این حال، محققان توصیه می‌کنند برای تایید نهایی اثر ویتامین D، مطالعات بیشتری روی گروه‌های جمعیتی متنوع انجام شود.) همچنین، برخی مطالعات، ویتامین D را با کاهش خطر شکستگی استخوان مرتبط می‌دانند.

استراتژی تغذیه‌ای دیگر، تلاش برای کاهش التهاب در بدن است. دانشمندان هنوز در حال کشف نقش دقیق التهاب در پیشرفت دیسک کمر هستند. پیش از این، تصور می‌شد که التهاب تنها اثرات مخربی بر دیسک دارد؛ اما یافته‌های اخیر، نقش‌های مفیدی را برای التهاب پیشنهاد می‌کنند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۵ نشان داد که التهاب به حفظ تعادل بافت (هومئوستاز) کمک می‌کند. هومئوستاز، روشی است که بدن برای حفظ تعادل و در نتیجه، سلامت خود به کار می‌گیرد. همچنین، گفته شده است که مصرف کافئین ممکن است در دیسک کمر نقش داشته باشد، اما هنوز تحقیقات کافی برای اثبات قطعی این موضوع وجود ندارد.

اجتناب از سیگار کشیدن: حفظ سلامت عروق تغذیه کننده دیسک

مضرات سیگار برای سلامتی بر کسی پوشیده نیست. و حالا باید بدانید که “دیسکوپاتی” نیز در لیست بلند بالای قربانیان سیگار قرار دارد. مطالعات نشان می‌دهند که دخانیات از راه‌های مختلف و در نواحی گوناگون به دیسک‌های کمر آسیب می‌زند. به عنوان مثال، پژوهشی در سال ۲۰۱۵ که در مجله‌ی معتبر “PLoS” منتشر شد، حداقل دو روش را شناسایی کرد که سیگار از طریق آن‌ها به دیسک‌ها آسیب می‌رساند.

سیگار نه تنها فعالیت بازسازی لبه‌های دیسک (محل تغذیه رسانی) را کاهش می‌دهد، بلکه عروق خونی که وظیفه‌ی رساندن مواد مغذی به دیسک را بر عهده دارند را نیز تنگ می‌کند و منجر به کم آبی دیسک کمر می‌شود.

عادت به سیگار کشیدن همچنین می‌تواند درد کمر را تشدید کند. به طور کلی، اعتقاد بر این است که سیگار باعث افزایش حساسیت به درد می‌شود، هرچند مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد. برای نمونه، مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مردان سیگاری که تحت عمل جراحی‌های سنگین قرار گرفتند، در مقایسه با غیرسیگاری‌ها، بعد از عمل به داروهای مسکن بیشتری نیاز داشتند.

ترک سیگار نه تنها برای دیسک‌های کمر شما، بلکه برای داشتن یک زندگی سالم‌تر تصمیمی حیاتی است. با پزشک خود در مورد راه‌های ترک سیگار صحبت کنید. روش‌های مختلفی مانند جایگزین‌های نیکوتین، داروهای تجویزی و گروه‌های حمایتی می‌توانند در این مسیر به شما کمک کنند.

برای پیشگیری از دیسکوپاتی، مراقب حرکات ناگهانی باشید

هرگونه حرکات ناگهانی مانند خم و راست شدن سریع یا چرخش ناگهانی، می‌تواند به ستون فقرات و دیسک‌های شما آسیب برساند. هنگام انجام فعالیت‌های بدنی، احتیاط کنید و حرکات خود را به آرامی و کنترل شده انجام دهید.

در صورت احساس درد، به پزشک مراجعه کنید

اگر در ناحیه کمر خود درد دارید، به خصوص اگر درد شدید و مداوم باشد، مهم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. پزشک با تشخیص زودهنگام و تجویز قرص‌های ضد درد نظیر قرص باکلوفن برای کمر درد، علائم اولیه را تحت کنترل می‌گیرد و با ارائه راهکار درمانی مناسب می‌تواند به جلوگیری از بدتر شدن دیسکوپاتی و نیاز به جراحی کمک کند.

علاوه بر موارد ذکر شده، می‌توانید از اقدامات زیر نیز برای پیشگیری از دیسکوپاتی استفاده کنید:

  • از پوشیدن کفش‌های مناسب با پاشنه کوتاه استفاده کنید.
  • از تشک و بالش مناسب برای خواب استفاده کنید.
  • استرس خود را به طور سالم مدیریت کنید.
  • معاینات منظم پزشکی را انجام دهید.

با اتخاذ این اقدامات پیشگیرانه و حفظ سبک زندگی سالم، می‌توانید خطر ابتلا به دیسکوپاتی را به طور قابل توجهی کاهش داده و از سلامت ستون فقرات خود برای سال‌های آینده محافظت کنید.

سوالات متداول

۱. چگونه می‌توانیم برای درمان دیسکوپاتی کمر اقدام کنیم؟

در مراحل اولیه بیماری که شدت آسیب‌دیدگی کم است و بیمار درد زیادی ندارد، شرکت در تمرینات تقویتی و کششی باعث بهبود بیماری و کاهش علائم آن می‌شود. برای دردهای شدیدتر از انواع مسکن استفاده خواهد شد که داروهای غیراستروئیدی بیشتر توصیه می‌شوند. در آخر جراحی برای بیماری‌های حاد در نظر گرفته می‌شود.

۲. آیا انواع دیسکوپاتی قابل‌درمان است؟

بیماری دیسک دژنراتیو کمر مراحل گوناگونی دارد که در هرکدام شدت آسیب به مهره‌های ستون فقرات متفاوت است. اگر در مراحل اولیه بیماری باشید، درمان امکان‌پذیر خواهد بود؛ اما زمانی‌که دیسک‌ها تخریب شده باشند، هیچ روش درمانی برای جبران آن وجود ندارد.

۳. چه دلیلی باعث بروز بیماری دیسکوپاتی خفیف و شدید می‌شود؟

بیماری دیسکوپاتی زمانی رخ می‌دهد که ساختار نرمال دیسک‌های ستون فقرات تغییر کند. در بیشتر مواقع افزایش سن و تحلیل بافت‌های مفصلی و استخوانی دلیل بروز این بیماری خواهد بود. گاهی احتمال دارد مشکلات و بیماری‌های ژنتیکی دلیل فتق دیسک باشند.

۴. دیسک دژنراتیو کمر چه عوارضی را به‌دنبال خواهد داشت؟

درد پاها، از دست دادن کنترل مثانه و روده، احساس ضعف در پاها، ‌آرتروز ستون فقرات و فتق دیسک از شایع‌ترین عوارضی هستند که برای بیماری دیسک دژنراتیو کمر وجود دارد. با توجه به اینکه این بیماری به اعصاب ستون فقرات و سیاتیک فشار می‌آورد، امکان آسیب دیدن دائمی اعصاب نیز وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *