درمان خانگی کمر و گردن کمر و گردن

معرفی بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک و نکاتی که باید رعایت شوند

بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک|فست طب

معرفی بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک و نکاتی که باید رعایت شوند

انتخاب بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک یکی از تدابیر مهم در بهبود مشکلات ناشی از این اختلالات در بدن به‌شمار می‌روند. بسیاری از بیماران درخصوص اهمیت فعالیت‌های بدنی برای کاهش میزان درد و علائم این بیماری‌ها بی‌اطلاع هستند‌.

پزشکان حوزه ارتوپد و فیزیوتراپیست‌ها در اکثر موارد به منظور بهبود سریع‌تر و کنترل مشکلات مربوط به این اختلالات، انجام برخی تمرینات اصلاحی را برای بیماران در نظر می‌گیرند. اگر شما نیز دچار بیماری‌هایی همچون دیسک کمر و سیاتیک هستید، توصیه ما این است که تا پایان این مقاله، فست طب را همراهی کنید. ما در این مقاله به بررسی تأثیرات انجام فعالیت‌ بدنی در درمان مشکلات اسکلتی بدن می‌پردازیم‌.

انواع تمرینات ورزشی برای درمان دیسک کمر و سیاتیک

بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک، ابعاد مختلفی از سلامت جسمانی بدن را تحت تاثیر قرار داده و باعث کاهش میزان درد در بدن بیماران خواهد شد. در اکثر موارد این تمرینات توسط مربی‌های باسابقه و همچنین متخصصان حوزه ارتوپد یا فیزیوتراپیست در نظر گرفته می‌شود.

این تمرینات از تنوع بسیاری برخوردار هستند که بیماران می‌توانند متناسب با شدت این عارضه در بدن، از آن‌ها استفاده کنند. در ادامه به معرفی ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک می‌پردازیم:

  • تمرین اول برای بهبود دیسک کمر و سیاتیک

این تمرین تأثیرات قابل‌توجهی در کاهش اسپاسم عضلانی و بهبود درد سیاتیک در بدن دارد. در این تمرین بیمار باید روی سطح صاف بنشینند و سپس یکی از پاهای خود را به سمت جلو دراز کنند. در حرکت بعدی افراد باید با دستان خود کف پا را لمس کرده و به سمت آن خم شوند. این تمرین باید تا ۳۰ ثانیه ادامه پیدا کند و سپس هر کدام از پا پس از پایان آن تعویض شود. این تمرین به عنوان ورزش برای مینیسک زانو نیز انجام می‌شود. زیرا باعث تقویت کل بدن خواهد شد.

  • تمرین دوم برای تقویت کمر

در این تمرین بیمار باید روی سطح صاف دراز بکشد و سپس به کمک دست‌ها، هر دو زانو‌ خود را به داخل شکم جمع کند. این تمرین باعث کاهش درد در ستون فقرات شده و در بهبود مشکلات ناشی از ابتلا به دیسک کمر و سیاتیک نیز نقش موثری را ایفا می‌کند. در اکثر موارد پزشکان در مرحله ابتدایی این تمرین را برای بیماران تجویز می‌کنند.

  • تمرین سوم برای بهبود درد و حرکت دادن کمر

در این تمرین بیمار باید یکی از زانو‌های خود را به داخل شکم جمع کند و زانوی دیگری را روی آن بیاندازد‌. این تمرین باید در هر ۳۰ ثانیه یک‌بار انجام شود و سپس بعد از پایان این زمان، پای خود را تعویض کند. انجام این تمرین درگیری‌های عضلانی که در بخش کمر ایجاد شده است را بهبود می‌بخشد‌.

  • تمرین چهارم برای کاهش درد و تقویت عضلات

در این تمرین بیمار باید روی یک تخت دراز بکشد و سپس دست‌های خود را به لبه تخت در پشت سر تکیه دهد. در بخش بعدی، بیمار باید پاهای خود را به داخل شکم جمع کرده و سپس دوباره آن‌ها را دراز کند. این تمرین باید در هر ست به‌صورت ۱۰ بار تکرار شود تا نتایج مطلوبی را برای بیمار ایجاد کند.

در موارد بالا به برخی از تمرینات موثر برای کاهش میزان درد در دیسک کمر و سیاتیک پرداختیم. بسیاری از این تمرینات شرایط بدنی بیماران را بهبود بخشیده و باعث برطرف‌سازی اختلالات سیستم اسکلتی در بدن می‌شوند.

البته در کنار ورزش ستفاده از کمربند پلاتینر اصل آلمان که به تکنولوژی uic مجهز است توصیه می‌شود. زیرا با استفاده از این کمربند درد و ناراحتی در کمر به دلیل دیسک یا سیاتیک به راحتی رفع و درمان خواهد شد.

بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک کدام است؟

شنا، بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک|فست طب

در برخی موارد ممکن است فیزیوتراپیست به همراه ورزش‌های کششی برخی دیگر از فعالیت‌های بدنی را برای بیمار در نظر بگیرد. این ورزش‌ها معمولا در بهبود اختلالات اسکلتی بدن نقش موثری ایجاد کرده و به درمان این عارضه کمک می‌کنند. ورزش مخصوص دیسک کمر و سیاتیک از تنوع بالایی برخوردار هستند که در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین انواع آن‌ها می‌پردازیم:

  • شنا: قرارگرفتن بدن در آب مزایای بسیار مهمی در بهبود مشکلات اسکلتی بدن دارد. در اکثر موارد کسانی به دیسک کمر مبتلا شده‌اند توانسته‌اند با این روش، به درمان درد و اختلالات ناشی از این عارضه بپردازند. شنا اولین ورزش پیشنهادی برای بهبود مشکلات مربوط به ستون فقرات است.
  • دوچرخه‌سواری: یکی دیگر از ورزش‌های موثر برای بهبود مشکلات ناشی از دیسک کمر در بیماران، دوچرخه‌سواری است‌. این ورزش باعث کاهش سفتی کمر شده و در بهبود درد‌های ناشی از این بیماری نقش موثری را خواهد داشت.
  • پیاده‌روی: از دیگر ورزش‌های موثر در بهبود مشکلات مربوط به بیرون زدگی دیسک کمر و سیاتیک، انجام پیاده‌روی‌های سبک در طول روز است. افراد می‌تواند برای بهبود این وضعیت، مدت‌زمان مناسبی را برای داشتن پیاده‌روی‌های کوتاه در نظر بگیرند.
  • یوگا و پیلاتس: برخی از متخصصان این حوزه برای درمان این عارضه فعالیت‌های بدنی تخصصی همچون یوگا و پیلاتس را معرفی می‌کنند. به طور کلی پیلاتس و یوگا برای آرتروز و دردهای مفصلی استخوانی با ایجاد انعطاف‌پذیری مناسب و قدرت‌بخشی از عضلات کمر، در کاهش درد این عارضه نقش موثری را ایفا می‌کنند.
  • تمرینات مقاومتی: یکی از مصادیق بازر تمرینات مقاومتی، وزنه‌برداری است‌ این ورزش در تقویت عضلات بدن نقش موثری دارد اما لازم است که بیماران برای شروع انجام آن در این باره با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

در موارد بالا به بررسی برخی از مهم‌ترین ورزش‌ها در درمان بیماری سیاتیک و دیسک کمر پرداختیم. بسیاری از این فعالیت‌ها در کاهش میزان آسیب‌های مربوط به این عارضه نقش موثری را ایفا می‌کنند. به عبارتی دیگر با این نمونه از ورزش ها می‌توانید پیشگیری از کمر درد در سنین پیری را انجام دهید.

نکات مهم در انجام ورزش برای درمان دیسک کمر و سیاتیک

مشورت با فیزیوتراپیست قبل از انجام ورزش|فست طب

افرادی که قصد دارند از ورزش یا فعالیت‌های بدنی مختلف در درمان دیسک کمر یا سیاتیک استفاده کنند، لازم است که با برخی نکات مهم در این باره آشنایی کافی داشته باشند. توجه به این نکات باعث ایجاد نتایج موثر در درمان این عارضه می‌شود.

در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با موارد مراقبتی در حین انجام ورزش، به بررسی و معرفی نکات مهم در این خصوص می‌پردازیم.

  • بهتر است که بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک، توسط متخصصان این حوزه یا پزشکان ارتوپد انتخاب شود. در برخی موارد افراد می‌توانند برای انجام این روش به فیزیوتراپیست‌های مجرب نیز مراجعه کنند.
  • انتخاب تمرینات اصلاحی برای بهبود دیسک کمر و سیاتیک، باید با توجه به شرایط سنی و نوع عارضه در بدن بیمار تعیین شود. فیزیوتراپیست‌ها باید در ابتدا به بررسی آمادگی جسمانی بدن بیمار پرداخته و سپس آن‌ها را برای بیماران ارائه کنند.
  • توصیه می‌شود که بیماران در صورت احساس درد شدید در حین انجام فعالیت‌های بدنی، این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهند. این نکته باعث می‌شود که پزشک تغییراتی را در تمرینات اصلاحی بیماران ایجاد کند.
  • توجه به الگوی تنفسی در بیماران مبتلا به این بیماری‌ها، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. توصیه می‌کنیم که افراد در حین انجام تمرینات اصلاحی به این نکته توجه کافی داشته باشند.
  • بررسی شدت تمرینات اصلاحی از دیگر موارد بسیار مهم در انجام تمرینات مربوط به درمان دیسک کمر و سیاتیک است. در صورتی که میزان درد پس از انجام تمرینات بیشتر از ۲ ساعت طول بکشد، لازم است که بیمار شدت فعالیت‌های بدنی خود را کاهش دهد.
  • انجام تمرینات مربوط به گرم‌کردن بدن باعث کاهش بروز مشکلات ناشی از انجام فعالیت‌های بدنی در افراد می‌شود. افراد باید پس از انجام ورزش و تمرینات اصلاحی نسبت به سرد‌کردن بدن نیز اقداماتی داشته باشند.
  • بهتر است افراد در ابتدا با حجم کمی از تمرینات اصلاحی، ورزش را آغاز کنند و سپس به مرور زمان تعداد ست‌ها را افزایش دهند.
  • بیماران نباید با شکم پر نسبت به انجام فعالیت‌های بدنی اقدام کنند. دین وضعیت ممکن است بر عملکرد بدن در حین ورزش تأثیرات نامطلوبی را ایجاد کند.
  • تداوم و استمرار در انجام ورزش برای درمان دیسک کمر و سیاتیک امری بسیار مهم است. بهتر است افراد مدت‌زمان مشخصی را در طول روز برای انجام تمرینات اصلاحی در نظر بگیرند‌.

در موارد بالا به برخی از مهم‌ترین نکات درخصوص انجام ورزش برای درمان دیسک کمر و سیاتیک پرداختیم. توجه به این نکات در ایجاد نتایج مطلوب برای بیماران بسیار موثر خواهد بود.

جمع‌بندی

بهترین ورزش برای دیسک کمر و سیاتیک تأثیرات قابل‌توجهی برای بهبود درد‌های ناشی از این اختلالات در بدن ایجاد می‌کنند. در برخی موارد ممکن است پزشک به‌ منظور کاهش میزان علائم مربوط به این بیماری، انجام فعالیت‌های بدنی مختلف را برای بیمار در نظر بگیرد.

تمرینات مقاوتی، حرکات‌ کششی و ورزش‌های هوازی ازجمله فعالیت‌های بدنی موثر در درمان مشکلات مربوط به این عارضه هستند. لازم است که افراد برای شروع ورزش، برخی اقدامات لازم در قبل و بعد از فعالیت را به خوبی انجام دهند. بهتر است افراد برای شروع ورزش‌های مورد نظر خود، در ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنند و سپس مطابق با دستورالعمل‌های آن به انجام تمرینات اصلاحی بپردازند.

سوالات متداول در مورد بهترین ورزش رای دیکس کمر و سیاتیک

۱. برای کنترل درد سیاتیک چه باید کرد؟

انجام فعالیت بدنی و ورزش‌های مناسب، تأثیرات قابل‌توجهی در بهبود و کنترل درد سیاتیک در بدن دارد. لازم است که بیماران در این دوره از بلندکردن اجسام سنگین خودداری کرده و از محصولات استاندارد نظیر کفش‌های طبی استفاده کنند.

۲. آیا درمان قطعی دیسک کمر با ورزش امکان پذیر است؟

انتخاب روش‌های درمان دیسک کمر برعهده پزشک معالج است. در برخی موارد اگر شدت بروز این عارضه در بدن کم بوده و بیمار به نوع خفیف این عارضه دچار شود، می‌توان از برخی فعالیت‌های بدنی مختلف برای بهبود این وضعیت استفاده کرد.

۳. ورزش سیاتیک پای چپ و راست متفاوت است؟

فعالیت‌های بدنی مربوط به درمان سیاتیک، برای تمام‌ نقاط درگیرشدن مناسب است و افراد می‌توانند برای کاهش درد و علائم ناشی از این بیماری در هر یک از اندام‌های خود از آن‌ها استفاده کنند.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *