درمان کمر درد و گردن درد کمر و گردن

تاثیر فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک؛ اولین درمان پیشنهادی پزشکان

فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک بسیار عالی خواهد بود|فست طب

تاثیر فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک؛ اولین درمان پیشنهادی پزشکان

سیاتیک یک وضعیت دردناک است که در آن بیمار به دلیل یک مشکل زمینه‌ای مرتبط با عصب سیاتیک، در ناحیه کمر و ساق پا دچار درد می‌شود. با انجام یک ارزیابی کامل، پزشک می‌توانند علت واقعی درد را بفهمد، اینکه آیا عصب سیاتیک علت اصلی است یا خیر. اگر مشخص شد که عصب سیاتیک دلیل اصلی درد است، می‌توانید از میان طیف وسیعی از درمان‌های غیرتهاجمی انتخاب کنید. یکی از گزینه‌های درمانی که می‌توانید داشته باشید انجام فیزیوتراپی است.

در گذشته، جراحی اغلب به عنوان بهترین راه حل برای درد سیاتیک دیده می‌شد. با این حال ثابت شده است که فیزیوتراپی در بهبود سیاتیک و اجتناب از نیاز به عمل بسیار مفید است. این مقاله در فست طب به شما کمک می‌کند تا بدانید که چگونه فیزیوتراپی می‌تواند این نوع درد را تسکین دهد.

درمان سیاتیک با فیزیوتراپی چگونه انجام می‌شود؟

درمان سیاتیک با فیزیوتراپی چگونه انجام می‌شود؟|فست طب

اکثر افرادی که سیاتیک در آنها تشخیص داده می‌شود همیشه به دنبال درمان های طبیعی و غیر تهاجمی هستند. درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی یکی از رشته‌های مراقبت از کایروپراکتیک است که هدف آن تقویت بافت‌های کمر، شکم، لگن، باسن و ران است. به بازیابی حرکات بدون درد و عملکرد ستون فقرات کمری و مفصل ساکروایلیاک شما کمک می‌کند.

فیزیوتراپیست پس از ارزیابی اولیه، حرکات بدنی و تمرینات را برای کاهش درد بررسی خواهند کرد. یکی بهترین تجهیزات پزشکی حاوی فناوری‌های فیزیوتراپی، کمربند پلاتینر UIC است. این کمربند از ۳ تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس تشکیل شده که به راحتی درد و ناراحتی در کمر را از بین خواهد برد. برای خرید کمربند پلاتینر شرکت زایسترونیک آلمان به سایت‌های فروشگاهی معتبر مراجعه کنید.

مشخص شده است که فیزیوتراپی اثرات مثبتی در تسکین علائم سیاتیک دارد. تحقیقات نشان داده است که فیزیوتراپی در عرض ۹۰ روز پس از شروع علائم سیاتیک به بهبود درد و عملکرد بیمار کمک می‌کند.

برنامه درمانی فیزیوتراپی شامل چه مراحلی است؟

یک برنامه درمانی فیزیوتراپی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • آموزش بیمار: آموزش از سرگیری فعالیت‌های منظم، اهمیت ورزش و راهبردهای خود مدیریتی برای درد و آموزش تکنیک‌های صحیح بلند کردن، ارگونومی
  • تقویت: تمریناتی برای تقویت قدرت مرکزی و ثبات کمر
  • کشش: کشش عضلات همسترینگ، پیریفورمیس و کمر در صورت لزوم
  • درمان دستی: تحرک مفصل، کشش و رهاسازی بافت نرم برای رفع هرگونه عدم تعادل
  • تکنیک‌های مدیریت درد: گرما، سرما، طب سوزنی، اولتراسوند برای کمک به درد

از آنجایی که حرکات خاص و دردناک در کانون درمان قرار می‌گیرند، ضروری است که ترکیبی از تکنیک‌ها باید به شیوه‌ای بسیار ساختاریافته به کار گرفته شوند تا مفید باشند. طول مدت این درمان کاملا متغیر است و می‌تواند بین ۲ تا ۶ هفته باشد.

در نظر داشته باشید که زانوبند زاپیامکس محصولی مشابه با پلاتینر است که در زایسترونیک تولید می‌شود. زانو بند زاپیامکس مانند کمربند پلاتینر، تکنولوژی UIC دارد و به راحتی هر گونه درد و ناراحتی را در زانو از بین خواهد برد.

بهترین روش فیزیوتراپی برای سیاتیک چیست؟

فیزیوتراپیست ها از تمرینات و تکنیک های مختلفی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران خود استفاده می کنند. درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی ممکن است برای همه به یک اندازه خوب عمل نکند ، بنابراین وقتی فیزیوتراپیست شما چند تکنیک مختلف را امتحان می‌کند تا مناسب‌ترین روش را برای شما بیابد، نگران نباشید. در ادامه به معرفی بهترین درمان‌های فیزیوتراپی برای سیاتیک می‌پردازیم.

۱. سرما و گرما درمانی برای تسکین درد و التهاب

 یخ و سرما به کاهش التهاب و تسکین درد کمک می‌کند. البته باید اطمینان حاصل کنید که کیسه‌های یخ را مستقیما روی پوست قرار ندهید. همچنین از گرما برای بهبود گردش خون استفاده می‌شود. گرما درمانی به دلیل بهبود گردش خون منجر به کاهش درد و افزایش انعطاف پذیری می‌شود. فیزیوتراپیست شما ممکن است حمام آب گرم یا استفاده از پدهای گرم کننده در ناحیه آسیب دیده را توصیه کند. معمولا در ابتدای دوره فیزیوتراپی درد بیمار افزایش خواهد یافت. در این زمان پیشنهاد می‌شود از بهترین قرص برای درد سیاتیک استفاده کنید.

۲. ماساژ رهاسازی میوفاشیال و بافت نرم

فیزیوتراپیست از دستان خود برای اعمال اصطکاک و فشار به ناحیه درد استفاده می‌کند تا تنش عضلانی آزاد شود. این یکی از بهترین تکنیک‌های فیزیوتراپی برای درمان قطعی سیاتیک است. گاهی اوقات، این بافت‌ها عصب سیاتیک یا سایر اعصاب متصل را فشرده می‌کنند. فیزیوتراپیست پاها یا بافت‌های کمر را برای بهبود مدیریت درد بسیج می‌کند. باید اشاره کنیم که درمان سیاتیک با ماساژ روشی آرامش بخش و موثر برای تسکین درد و گرفتگی کمر است.

۳. تکنیک انرژی عضلانی برای تسهیل درد و حرکت

در تکنیک انرژی عضلانی فیزیوتراپ از قدرت بدنی و حرکتی برای تسکین درد استفاده می‌کند. بیمار انقباضات ملایم عضلانی را انجام می‌دهد در حالی که فیزیوتراپیست حرکت را تسهیل می‌کند. تکنیک انرژی عضلانی به طور گسترده‌ای برای بازگرداندن عملکرد عضلات و کاهش درد استفاده می‌شود.

۴. فیزیوتراپی با کمک امواج اولتراسوند و تاثیر بر روند درمان

اولتراسوند به کاهش استرس و تحریک اعصاب از طریق امواج صوتی که به بافت‌های عضلانی شما می‌رود کمک می‌کند. این امواج صوتی به تولید گرما در عضلات، بهبود گردش خون و ترمیم آسیب‌ها کمک می‌کند. امواج صوتی اولتسراسوند همچنین ممکن است به سفتی، تورم، درد و اسپاسم کمک کنند.

۵. تحریک الکتریکی عصب از راه پوست

تحریک الکتریکی عصب از راه پوست یک روش عالی درمان درد عصب سیاتیک با فیزیوتراپی

تحریک الکتریکی عصب از راه پوست تکنیک مشابه دیگری برای کاهش اسپاسم عضلانی با استفاده از جریان الکتریکی است. در این روش با تحریک عضلات میزان تولید هورمون اندورفین افزایش می‌یابد. این هورمون در بدن به کاهش اسپاسم عضلانی کمک می‌کند.

۶. تمرینات تقویتی برای بازیابی حرکت و تسکین درد

علاوه بر سایر تکنیک‌ها و ورزش‌هایی که درد را کاهش می‌دهند، تمرینات تقویتی به عضله سازی برای جلوگیری از درد سیاتیک کمک خواهند کرد. به بیمارانی که درد خفیف سیاتیک را تجربه می‌کنند، ممکن است تمرینات تقویتی برای بهبود عضلات مرکزی و کمر به عنوان فیزیوتراپی سیاتیک در منزل توصیه شود. ورزش منظم می‌تواند بهبود را تسریع کند و احتمال عود را کاهش دهد. باید اشاره کنیم اینکه درد سیاتیک چند روز طول میکشد بستگی به شرایط بیمار و روند درمان دارد.

۷. درمان مداخله‌ای یا الکتروتراپی، راهی عالی برای تسکین درد

درمان تداخلی یاIFT یک الکتروتراپی است که به طور گسترده در مدیریت درد سیاتیک برای بهبود علائم در بیماران سیاتیک استفاده می‌شود. در این روش دو الکترود روی پاها قرار می‌گیرد و دو الکترود دیگر به ریشه‌های عصبی متصل می‌شوند. الکترودها جریانی تولید می‌کنند که به بافت‌های آسیب دیده بدن می‌رسند. با افزایش گردش خون پاسخ بدن به درد بهبود می‌بخشد. جریان تداخلی باعث افزایش گردش خون و کاهش تورم می‌شود. این پالس‌های متناوب همچنین سیگنال درد را مسدود می‌کنند و به طور غیر مستقیم منجر به بهبود می‌شوند.

کمک‌های حمایتی برای فیزیوتراپی؛ در کنار فیزیوتراپی اقدامات دیگر را نیز امتحان کنید

فیزیوتراپیست شما ممکن است کمک‌های حمایتی همراه با درمان را برای کاهش فشار و بهبود مدیریت درد توصیه کند. برخی از رایج‌ترین کمک‌ها در فیزیوتراپی سیاتیک عبارتند از:

  • بالش مناسب
  • استفاده از بالش برای بلند کردن پا
  • استفاده از رول کمری مک کنزی
  • کمربند مراقبتی
  • زانوبند
  • بریس

قبل از صرف هزینه برای این موارد، ایده خوبی است که با فیزیوتراپیست خود در مورد توصیه یا عدم توصیه آن‌ها صحبت کنید. استفاده از کمربند طبی برای سیاتیک باید با تشخیص پزشک استفاده شود. زیرا کمربندهای معمولی جز ثابت نگه داشتن کمر هیچ فایده دیگری ندارند. در حالی که پلاتینر با تکنولوژی uic به راحتی درد در کمر را از بین خواهد برد.

فیزیوتراپی سیاتیک در منزل چگونه انجام می‌شود؟

فیزیوتراپی سیاتیک در منزل چگونه انجام می‌شود؟|فست طب

انجام تمرینات فیزیوتراپی در منزل برای درمان سیاتیک می‌تواند مفید باشد، اما قبل از هر چیز، مهم است که با پزشک یا فیزیوتراپیست خود مشورت کنید و دستورات و تمرینات مناسب را دریافت کنید. تمرینات فیزیوتراپی باید با توجه به وضعیت شما و توصیه‌های حرفه‌ای انجام شوند.

همچنین در مواردی فیزیوتراپیست به خانه بیماران مراجعه کرده و با نظرات بر ونرد درمان، بیمار را همراهی خواهد کرد. البته این روش کمی از لحاظ هزینه‌ای برای بیماران سنگین‌تر خواهد شد.

انواع تمرینات فیزیوتراپی برای درمان سیاتیک چیست؟

طیف وسیعی از حرکات کششی در خانه برای کمک به تسکین و رفع فشار عصب سیاتیک وجود دارد.

  • حالت‌های کبوتر (درازکش، نشسته و رو به جلو) می‌تواند عضلات کمر شما را باز کند تا فشار در قسمت پایین کمر شما کاهش یابد. توصیه می‌شود برای شروع با حالت درازکش شروع کنید، و هنگامی که این حالت بدون درد بود ، می‌توانید برای کشش بیشتر عضلات خود به حالت نشسته و جلو بروید.
  • کشش‌های هدف قرار دادن ستون فقرات (پیریفورمیس ایستاده، پایه نشسته و ستون فقرات نشسته) برای رفع فشار ستون فقرات و ایجاد فضایی برای استراحت عصب سیاتیک خوب است.
  • کشش‌های همسترینگ (کشش با قیچی، کشاله ران و ایستادن) آخرین گروهی هستند که با رفع فشار درد عصب سیاتیک کار می‌کنند. این سفتی همسترینگ را هدف قرار می‌دهد که می‌تواند باعث درد سیاتیک در بیماران شود. با کشش این عضله، به این عضله اجازه می‌دهید تا فشار روی ستون فقرات کاهش یابد.

تمرینات کششی و قدرتی مختلفی وجود دارد که در روند فیزیوتراپی بریا سیاتیک از آن‌ها استفاده می‌شود.

سخن پایانی

به طور خلاصه، سیاتیک یک بیماری بسیار شایع و بسیار قابل درمان با مدیریت فیزیوتراپی با کیفیت است. به ندرت به اسکن یا مداخلات تهاجمی تر مانند تزریق کورتیزون یا جراحی نیاز دارد.

سیاتیک به درد در ناحیه کمر و ساق پا به دلیل پاتوفیزیولوژی عصب سیاتیک اشاره دارد. که ممکن است منجر به سوزن سوزن شدن، تحریک یا بی‌حسی در ساق و پا شود. فیزیوتراپیست‌ها از تکنیک‌های مختلفی برای تسکین درد سیاتیک استفاده می‌کنند. انتخاب روش مناسب برای درمان درد شما پس از ارزیابی با فیزیوتراپیست تعیین می‌شود.

سوالات متداول

۱. چگونه از درد سیاتیک جلو گیری کنیم؟

جلوگیری از بروز سیاتیک همیشه ممکن نیست، اما تغییر در سبک زندگی شما می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. و به کاهش خطر تجربه درد سیاتیک کمک کند.

۲. آیا فیزیوتراپی باعث درمان قطعی سیاتیک می‌شود؟

فیزیوتراپی می‌تواند به تسکین درد و بهبود علائم سیاتیک کمک کند، اما به عنوان یک درمان قطعی برای سیاتیک در نظر گرفته نمی‌شود.

۳. آیا فیزیوتراپی برای دیسک کمر به تنهایی موثر است؟

فیزیوتراپی می‌تواند برای درمان دیسک کمر مفید باشد، اما معمولاً به تنهایی به عنوان درمان اصلی برای این مشکل توصیه نمی‌شود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *