لیست مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر + بایدها و نبایدها

مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر | فست طب

جدول محتوا

جراحی دیسک کمر با لیزر، یک روش جراحی بهینه است که بدون برش و جای زخم، ناراحتی کمتری برای بیمار داشته و روند بهبودی سریع‌تری را نیز به دنبال دارد. اهمیت زیادی دارد که نسبت به مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر آگاهی داشته و تک تک آن‌ها را رعایت کنید. در جراحی لیزری دیسک کمر، مراقبت ‌های بعد از عمل نقش پررنگی در نتیجه خواهد داشت.

در صورت عدم رعایت نکاتی خاص مانند بلند کردن اجسام سنگین یا بد خوابیدن، فشار به دیسک جراحی‌شده وارد می‌شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مطلب از فست طب می‌خواهیم نگاهی به مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر بیندازیم.

مراقبت ‌های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر کدامند؟

همان طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم؛ بعد از انجام عمل جراحی دیسک کمر با لیزر، اهمیت زیادی دارد مراقبت‌های لازم را برای بهبود و جلوگیری از عوارضی چون ادامه‌دار شدن کمر درد، دنبال کنید. زیرا با انجام چندین اقدام ساده به راحتی می‌توان عوارض بعد از عمل دیسک کمر لیزری یا باز را کاهش داد. در اینجا چند دستورالعمل کلی وجود دارد که به آن‌ها می‌پردازیم:

۱. از کمربند بریس برای ثابت نگه داشتن وضعیت کمر استفاده کنید

حتما پزشک شما، استفاده از کمربند بریس را برای ثابت نگه داشتن ستون فقرات، تجویز خواهد کرد. لازم است که این کمربند را به درستی پوشیده و حداقل تا یک هفته، از آن به شکل شبانه‌روزی استفاده کنید. پس از این مدت، با داشتن معاینه توسط پزشک، احتمالا استفاده از کمربند تنها در ساعات روز محدودشده و می‌توانید موقع استراحت و خواب، آن را بیرون بیاورید. در مرحله بعدی رفته‌رفته استفاده از کمربند را به کلی کنار خواهید گذاشت.

یک نمونه دیگر از کمربندهای طبی اما مجهز وجود دارد که دارای ۳ تکنولوژی فیزیوتراپی است. این کمربند پلاتینر نام دارد که محصول آلمان است و ۳ تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس دارد. با استفاده از کمربند پلاتینر که نقش فیزیوتراپی دارد، روند درمان سریع‌تر طی خواهد شد.

۲. دستورالعمل‌های پس از جراحی لیزری را دنبال کنید

قطعا جراح دستورالعمل‌های خاصی را در مورد مراقبت از زخم، دارو و سطح فعالیت شما، توصیه خواهد کرد. بسیار مهم است که این دستورالعمل‌ها را با دقت دنبال کنید. در غیر این صورت، ریسک این وجود دارد که آسیب‌هایی به دیسک کمر وارد کرده یا نتیجه جراحی را تحت تاثیر منفی قرار دهید. زیرا مراقبت های بعد از عمل لیزر دیسک کمر به اندازه خود جراحی مهم استو در روند ردمان تاثیر دارند.

۳. داروهای تجویزشده را مصرف کنید

مصرف به موقع داروها بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر | فست طب

داروهای مسکن یا آنتی بیوتیک‌های تجویزشده را طبق دستور پزشک مصرف کنید. توجه داشته باشید که این به مدیریت درد و جلوگیری از عفونت کمک خواهد کرد. در صورت بروز عفونت در ناحیه جراحی، روند درمان کند پیش خواهد رفت. به همین علت برای درمان دیسکوپاتی کمر و مراقبت‌های بعد از جراحی حتما داروهای خود را به موقع مصرف کنید.

۴. مراقبت از محل جراحی، جزء مراقبت‌های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر

دقت داشته باشید که در این شکل از جراحی، خبری از جای زخم یا بخیه نیست. فقط یک محل ورود سوزن را داریم که روی آن با یک پانسمان ساده و معمولی پوشانده‌شده و کافی است که این بخش را تمیز نگه دارید. برای شستشو و حمام رفتن، حتما با پزشک صحبت کنید. در ادامه با دیگر مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر آشنا خواهیم شد. بعد از جراحی تمامی این موارد باید رعایت شوند تا عمل انجام‌شده نتیجه بهتری داشته باشد.

باید اشاره کنیم که میزان مراقبت‌هایی که بعد از جراحی لیزری باید انجام دهید، کمتر از مراقبت‌های جراحی باز است. در جراحی باز امکان بروز آسیب‌های دائمی و طولانی مدت وجود دارد. به عنوان مثال پا درد بعد از جراحی دیسک کمر باز بسیار زیاد است. اگر تمایل دارید در مورد اینکه ایا درد پا بعد از عمل دیسک کمر طبیعی است یا خیر بیشتر بدانید این مطلب از فست را بخوانید.

۵. از انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید

از فعالیت‌هایی که ممکن است کمر شما را تحت فشار قرار دهند؛ مانند بلند کردن اجسام سنگین، خم شدن یا چرخیدن ناگهانی، به ویژه در روزهای نخستین دوره نقاهت، خودداری کنید. به تدریج ورزش‎ها و فعالیت‌های سبک را طبق توصیه پزشک یا فیزیوتراپیست معرفی کنید. اما سوال این است که چند روز بعد از عمل دیسک کمر میتوان ورزش کرد؟ در جواب به این سوال باید گفت که تعیین زمان با توجه به نوع جراحی، میزان آسیب و توانایی بدنی بیمار از طرف پزشک تعیین می‌شود. معمولا جوانان و افراد ورزشکار وند بهبودی سریع‌تری دارند. این در حالی است که افراد مسن، روند بهبودی کندتری دارند.

۶. وضعیت بدنی خود را در حالت مناسب حفظ کنید

هنگام نشستن، ایستادن و راه رفتن، وضعیت بدنی مناسبی را دنبال کنید. این به کاهش استرس و التهاب در ناحیه کمر کمک کرده و موجب بهبودی سریع‌تری خواهد شد. فشار زیاد به محل تازه جراحی شده به زخم‌ها و همجنین ترمیم‌های انجام‌شده در این ناحیه فشار وارد می‌کند. پس برای مدتی محتاطانه‌تر رفتار کنید.

۷. از مکانیک بدنی مناسب استفاده کنید

هنگام بلند کردن اجسام، همیشه و همیشه باید از مکانیک بدنی مناسبی استفاده کنید. روی زانوها خم شوید، اما کمر خود را صاف و بدون خمیدگی نگه دارید، حال جسم را ابتدا به نزدیک بدن خود آورده و سپس آن‌ها را بلند کنید. البته توجه داشته باشید که این دستورالعمل برای بلند کردن اجسام، مربوط به ۶ ماهه اول پس از جراحی با لیزر نیست و در این مدت به طور کلی نباید چیزی را از زمین بلند کنید.

۸. حتما ویزیت بعدی با پزشک داشته باشید

مراقبت های بعد از عمل لیزر دیسک کمر به پزشک مراجعه کنید|فست طب

یکی دیگر از مراقبت ‌های بعد از عمل لیزر دیسک کمر، ویزیت به موقع نزد پزشک است. حتما پس از جراحی با لیزر، از یک یا دو جلسه و بیشتر ویزیت پزشک، استفاده کنید تا معاینات و بررسی‌های لازم در خصوص نتیجه عمل، صورت بگیرد. در زمان مراجعه به پزشک در مورد مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر (مواردی که انجام داده‌اید یا انجام نداده‌اید) صحبت کنید.

۹. کمپرس گرم و سرد، برای تسکین تورم و درد

قرار دادن کمپرس یخ یا کمپرس سرد روی محل لیزر، به کاهش تورم و درد در روزهای اولیه کمک می‌کند. پس از سپری شدن چند روز، می‌توانید از دوش آب گرم نیز برای آرام کردن عضلات در ناحیه کمر و کاهش ناراحتی جزئی، کمک بگیرید.

۱۰. عدم استعمال دخانیات

سیگار کشیدن همیشه منع می‌شود، اما به عنوان یکی از مراقبت‌ های بعد از عمل دیسک کمر با لیزر، حداقل باید برای مدت ۶ ماه، از استعمال دخانیات پرهیز کنید. به خاطر داشته باشید که حتی در معرض دود سیگار هم قرار نگیرید. دقت داشته باشید که سیگار از جمله عوامل تاثیرگذار در کاهش تراکم استخوانی بوده و موجب ضعیف شدن دیواره دیسک کمر خواهد شد.

۱۱. نحوه و زمان نشستن را رعایت کنید

حداقل تا یک ماه از زمان جراحی، در مورد نحوه و زمان نشستن خود، دقت داشته باشید. شما نباید بیش از نیم ساعت در حالت نشسته قرار بگیرد و در این مدت هم توجه داشته باشید که کاملا به پشتی صندلی یا مبل تکیه دهید تا ستون فقرات در بهترین حالت خود و بدون فشار به مهره‌ها، جای بگیرد.

۱۲. تا یک ماه رانندگی نکنید

تا یک ماه بعد از عمل جراحی دیسک کمر با لیزر، سراغ رانندگی نروید. البته پس از سپری شدن این مدت نیز باید مطمئن شوید که رانندگی کردن و فشار دادن پدال‌ها، درد و ناراحتی روی دیسک و مهره‌های کمر شما، ایجاد نمی‌کند. در صورت احساس هر گونه دردی، لازم است که باز رانندگی را به تعویق بیندازید. به علاوه از رانندگی طولانی مدت در این فاصله زمانی پس از جراحی با لیزر، پرهیز کرده و نشستن پشت فرمان را نیز به زمانی کوتاه محدود کنید تا بهبودی به صورت کامل حاصل شود.

چند روز بعد از عمل دیسک کمر میتوان نشست؟

جواب این سوال به میزان زخم جراحی و میزان بافت‌های ترمیم یا تعویض‌شده بستگی دارد. اما در حالت کلی پس از به هوش آمدن بیمار بعد از جراحی، با کمک بهیار و پرستار بیمارستان، بیمار باید حرکات آرام و کنترل شده‌ای مانند نشستن روی صندلی یا راه رفتن را انجام دهد. توجه داشته باشید که حرکت کردن محدود و کنترل‌شده پس از جراحی به روند بهبود کمک می‌کند. اما باید این حرکات در ۲۴ تا ۴۸ ساعت ابتدایی کاملا ملایم انجام شوند و شخصی کنار بیمار قرار بگیرد.

در دو هفته اول پس از جراحی، نشستن باید به ۲۰ دقیقه یک بار محدود شود. سپس چهار هفته بعد مدت زمان نشستن به ۴۰ دقیقه افزایش یابد. اگر در کمر خود احساس ناراحتی کردید باید به رختخواب برگردید یا کمی پیاده روی کنید.

البته در هفته‌های اولیه پس از جراحی، ممکن است نشستن یا ایستادن در یک وضعیت برای مدت طولانی سخت باشد. ممکن است تا ۸ هفته طول بکشد تا بتوانید به طور کامل به فعالیت‌های معمول خود بازگردید.

بعد از عمل دیسک کمر چند روز باید استراحت کرد؟

پزشک معمولا به شما توصیه می‌کند که روز بعد از جراحی راه بروید و حرکت کنید و احتمالاً ۱ تا ۴ روز بعد از آن از بیمارستان مرخص خواهید شد. حدود ۴ تا ۶ هفته طول می‌کشد تا شما به سطح تحرک و عملکرد مورد انتظار خود برسید (این به شدت بیماری و علائم قبل از عمل بستگی دارد). اما در حالت کلی یکی از مهمترین مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر، استراحت درست و به اندازه است.

تغییرات زندگی بعد از عمل دیسک کمر

زندگی بعد از عمل دیسک کمر نیازمند آگاهی از تغییرات است که در بدن رخ می‌دهد. زندگی بعد از عمل دیسک کمر با قبل از آن تفاوت دارد. شما باید از فعالیت‌هایی که به ستون فقرات فشار می‌آورند، مانند نشستن یا ایستادن بیش از حد طولانی، خم شدن ستون فقرات، خم شدن در ناحیه کمر، بالا رفتن بیش از حد از پله‌ها یا رفتن به سفرهای طولانی با ماشین، اجتناب کنید. از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند خودداری کنید. روی یک تشک سفت بخوابید. در ادامه با چند نمونه از تغییرات و مراقبت های بعد از عمل جراحی دیسک کمر با لیزر ایجاد می‌شود آشنا خواهیم شد.

نظرات در مورد عمل دیسک کمر با لیزر

جراحی دیسک کمر با لیزر یک برش کوچک روی پوست ایجاد کرده و سپس لیزر بافت‌های دیسک را تحریک می‌کند، بنابراین اگر دیسک آسیب دیده، بیرون زدگی داشته باشد یا پاره شده باشد، درمان می‌شود. میزان موفقیت آن بیش از ۹۵ درصد است. عمل دیسک کمر با لیزر زمان بهبودی سریعی را فراهم کرده و با توجه به اینکه استخوان را برش نمی‌دهد، ستون فقرات را ضعیف نمی‌کند.

یکی از اصلی‌ترین عوارض بالقوه جراحی لیزری دیسک کمر، آسیب به بافت اطراف است. از آنجایی که لیزر برای این روش استفاده می‌شود، آسیب حرارتی می‌تواند اعصاب، استخوان و غضروف را تحت تاثیر قرار دهید. یکی دیگر از عوارض احتمالی عفونت است.

نظرات در مورد عمل دیسک کمر با لیزر توسط بیماران در سایت‌های مختلف گردآوری‌شده است:

  1. بیمار خانم که یک سال پیش عمل دیسک کمر را انجام داده و راضی است. با توجه به MRI گرفته‌شده متوجه‌شده بودند که مشکل دیسک برطرف‌شده و فشار از روی نخاع برداشته‌شده است. از نظر بیمار، عمل برای وی راحت بود است.
  2. بیمار خانم دیگر که عمل دیسک کمر با لیزر انجام داده است، به گفته ایشان تا دو هفته بعد عمل نمی‌توان راه رفت، اما از نتیجه عمل راضی هستند. دوره نقاهت ایشان دو ماه بوده است.
  3. بیمار خانمی بودند که یک سال پیش عمل دیسک کمر انجام داده‌اند و به گفته ایشان از درد کمر راحت شده‌اند.
  4. بیماران دیگر نیز نظرات مشابه داشته‌اند و همگی از جراحی لیزری دیسک کمر رضایت داشته‌اند.

براساس نظرات بیماران اکثر کسانی که عمل جراحی دیسک با لیزر را انجام داده‌اند از نتیجه عمل راضی بوده‌اند.

اقدامات پس از جراحی لیزری دیسک کمر

اقدامات پس از جراحی لیزری دیسک کمر سبب کاهش دوره نقاهت و تسریع زمان بهبودی می‌شود. در ادامه اقدامات پس از جراحی لیزری دیسک کمر را بیان کرده‌ایم:

تغییر فعالیت‌ها: پیاده روی راه خوبی برای فعال ماندن است، اما باید از بلند کردن اجسام سنگین، چرخش‌های نامناسب و خم شدن در هنگام انجام کارهای روزمره تا زمانی که احساس بهتری پیدا کنید، اجتناب کنید.

پیگیری ملاقات با پزشک: یک یا چند جلسه در هفته‌های بعد از عمل به بیمارستان مراجعه کنید؛ تا وضعیت خود را بررسی کنید.

تغییر سبک زندگی: شما باید در دوره بهبودی برای کاهش احتمال عفونت بهداشت فردی خود را رعایت کنید، خواب و استراحت کافی را فراموش نکنید، به مدت طولانی یک فعالیت را انجام ندهید، غذاهایی مفید و کم چرب مصرف کنید. از مصرف فست فود اجتناب کنید. سیگار نکشید.

تغییرات زندگی بعد از عمل دیسک کمر

تغییرات زندگی بعد از عمل دیسک کمر، مهمترین مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر|فست طب

بسیاری از افراد تقریباً شش ماه پس از جراحی می‌توانند به همه فعالیت‌ها، حتی فعالیت‌های شدید بازگردند. حفظ یک سبک زندگی سالم و پیروی از دستورات پزشک شانس شما را برای کسب نتیجه موفقیت آمیز عمل افزایش می‌دهد. در ادامه تغییرات زندگی بعد از عمل دیسک کمر بیان شده است:

نحوه نشستن بعد از عمل دیسک کمر

شما باید صندلی‌ای را انتخاب کنید که حمایت کافی از کمر داشته باشد و اجازه دهد پاهای شما صاف روی زمین قرار گیرند. زانوهای شما باید در سطح باسن باشند. بعد از عمل روی صندلی نرم یا کاناپه ننشینید، زیرا باسن زیر زانو قرار می‌گیرد.

نحوه ایستادن بعد از جراحی دیسک

هنگام نشستن یا ایستادن کمر خود را تا حد امکان صاف نگه دارید. هنگامی که برای ایستادن بلند می‌شوید، تا لبه صندلی جلو بیایید، پاهای خود را به اندازه عرض شانه از هم باز کنید و یک پا را کمی جلوتر از دیگری قرار دهید و از قدرت پا برای ایستادن استفاده کنید. هنگام برخواستن سر خود را بالا نگه دارید.

نحوه خوابیدن بعد از عمل دیسک کمر

پزشکان توصیه می‌کنند پس از جراحی ستون فقرات، به پشت یا پهلو بخوابید. معمولاً خوابیدن روی شکم توصیه نمی‌شود، زیرا ستون فقرات شما در این حالت در وضعیت خنثی قرار ندارد.

مهم است که فشار وارده بر کمر را هنگام رفتن یا بیرون آمدن از رختخواب به حداقل برسانید. برای بلند شدن از رختخواب، به پهلو بغلتید و پاهای خود را روی لبه تخت بچرخانید. قبل از بلند شدن، لحظه‌ای روی لبه تخت بنشینید.

نحوه رفتن به دستشویی بعد از جراحی دیسک کمر

اقدامات پس از جراحی لیزری دیسک کمر|فست طب

از توالت فرنگی استفاده کنید و یک نرده در کنار توالت نصب کنید تا هنگام نشستن و برخاستن از توالت فشار را از روی کمرتان کم کنید. همچنین مطمئن شوید که دستمال توالت یا شلنگ آب به راحتی در دسترس است.

نحوه حمام کردن بعد از عمل دیسک کمر

در حمام از دسته دوش یا وان برای عدم سر خوردن استفاده کنید. هنگام حمام روی یک صندلی بنشینید. اگر جراحی انجام داده‌اید که خم شدن کمر را برای شما دشوار می‌کند، از یک صندلی بلند قابل تنظیم استفاده کنید تا بتوانید ارتفاع ان را بالا ببرید.

ورزش کردن بعد از عمل جراحی دیسک

ورزش منظم برای بازگرداندن قدرت کمر پس از عمل جراحی کمر مهم است. جراح ارتوپد و فیزیوتراپیست ممکن است توصیه کند که به مدت ۱۰ تا ۳۰ دقیقه، ۱ تا ۳ بار در روز ورزش کنید. پیاده روی به عنوان ورزشی مجاز پس از جراحی دیسک کمر توصیه می‌شود. این ورزش اثر نرمی روی عضلات کمر دارد و ماهیچه‌ها را انعطاف پذیر نگه می‌دارد. به طور معمول، به بیماران توصیه می‌شود که با پیاده روی کوتاه شروع کنند و به تدریج مسافت پیاده روی را افزایش دهند. به مدت دو هفته از خم شدن و چرخاندن، بلند کردن، هل دادن و کشیدن ۱۰ کیلوگرم یا بیشتر خودداری کنید. مطالعات بالینی نشان می‌دهد بیمارانی که در اسرع وقت تمرینات کششی را شروع می‌کنند، وضعیت آنها زودتر بهبود می‌یابد. بهتر است افراد در تمرینات هوازی کم تاثیر مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا شرکت کنند.

رابطه جنسی بعد از عمل جراحی دیسک کمر

اکثر بیماران پس از جراحی دیسک کمر، می‌توانند بعد از ۶ هفته رابطه جنسی داشته باشند. در هفته ۶، التهاب اولیه ناشی از جراحی بهبود می‌یابد. البته در صورت محدود بودن میزان زخم جراحی و آسیب ترمیم‌شده، امکان داشتن رابطه جنسی بعد از ۴ هفته نیز وجود دارد. اما پیشنهاد می‌شود حتما از پوزیشن‌های جنسی توصیه‌شده استفاده کنید تا فشاری به کمر شما وارد نشود. در مورد پوریشن‌های مناسب خود با پزشک صحبت کنید و مهمترین مراقبت‌ های بعد از عمل جراحی دیسک با لیزر را دریافت کنید.

فعالیت‌های بدنی مجاز بعد از جراحی دیسک

بازگشت تدریجی به فعالیت‌های روزمره برای بهبودی کمر بعد از عمل جراحی دیسک توصیه می‌شود. فعالیت‌های بدنی مجاز مانند حمام کردن، پیاده روی کردن، نشستن، ایستادن، رانندگی کوتاه، دراز کشیدن و غیره است. البته شما باید هر یک از فعالیت‌ها را با رعایت شرایط خاص انجام دهید، برای مثال نمی‌توانید بعد از عمل جراحی دیسک کمر ناگهان از جای خود برخیزید. همچنین باید تا مدتی پشت میز بنشینید و شام یا ناهار خود را میل کنید.

هزینه عمل دیسک کمر با لیزر در تهران

هزینه عمل دیسک کمر با لیزر در تهران براساس مشکل بیمار، وضعیت دیسک کمر، تجربه جراح، نوع بیمارستان، کد تعیین‌شده برای جراحی، مدت زمان بستری، بیمه و… متفاوت است. براساس میانگین دستمزد جراحان و شرایط بیمه‌ای فرد، هزینه عمل دیسک کمر با لیزر در تهران از ۶ تومان تا ۳۰ میلیون تومان متغیر است.

سوالات متداول کاربران در این مورد

۱. چه نوع رژیم غذایی برای بعد از عمل جراحی دیسک کمر با لیزر پیشنهاد می‌شود؟

رژیم غذایی سرشار از ویتامین دی و کلسیم و همین طور پروتئین در حد میانه، برای بهبودی سریع‌تر پس از این عمل جراحی توصیه‌شده است.

۲. چه مدت پس از عمل جراحی دیسک کمر با لیزر، می‌توان حمام کرد؟

برای حمام کردن منع خاصی وجود ندارد و یک تا دو روز بعد از جراحی با لیزر، می‌توان دوش گرفت.

۳. چه حرکات ورزشی پس از جراحی با لیزر، ممنوع است؟

لگد زدن، حرکات چرخشی، خم و راست شدن، دراز نشست، پرش و رفتارهای شبیه آن، تا ۶ ماه پس از جراحی با لیزر دیسک کمر، ممنوع هستند.

۴. بعد از عمل دیسک کمر میتوان رانندگی کرد؟

پس از طی شدن دوران نقاهت بعد از عمل و بهبودی زخم آن می‌توانید به فعالیت‌های روزمره خود برگردید. اما توجه داشته باشید که فشار آوردن به کمر و محل جراحی حین فعالیت‌هایی مانند رانندگی، ورزش، نشستن طولانی مدت برای روند بهبود مناسب نیست. بهتر از انجام فعالیت‌ها پرفشار را کم کم آغاز کنید یا حین انجام آن به کمر خود استراحت دهید.

بسته به نوع جراحی خود، می‌توانید انتظار داشته باشید که طی دو تا شش هفته پس از جراحی رانندگی کنید. البته هر بار بیش از ۳۰ دقیقه رانندگی نکنید. اگر مجبورید مسافت طولانی‌تری سوار ماشین شوید یا رانندگی کنید، بهتر است توقف کنید، راه بروید و پاهای خود را دراز کنید.

۵. چند روز بعد از عمل دیسک کمر میتوان حمام کرد؟

بیماران پس از عمل دیسک کمر باید حداقل در چند هفته اول، حتی در صورت وجود برش کوچک روی پوست، از غوطه ور شدن در وان حمام خودداری کنند. با این حال، معمولاً دوش گرفتن بعد از عمل دیسک کمر مشکلی ندارد. زمانی که زخم شما کاملاً خشک شد شروع به دوش گرفتن کنید (حدود ۳ تا ۵ روز بعد از جراحی). البته تا زمانی که زخم بهبود نیافته است (تقریباً ۳ هفته) وارد وان نشوید.

زخم شما تا زمان بهبودی نباید در آب خیس شود. خیس شدن زخم می‌تواند باعث نرم شدن پوست و باز شدن مجدد زخم شود. دستورالعمل‌های منتشرشده توسط موسسه ملی بهداشت و مراقبت عالی (NICE) اذعان دارد که شما می‌توانید ۴۸ ساعت پس از جراحی دوش بگیرید.

۶. مدت زمان پیاده روی بعد از عمل دیسک کمر چقدر است؟

پس از ترخیص، روزانه ۱۰ تا ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید. اگر پیاده روی برای شما قابل تحمل است، ۲-۳ روز بعد زمان پیاده روی خود را به ۲۰-۳۰ دقیقه افزایش دهید. اگر راه رفتن اولیه خیلی برای شما آسان است، بهتر است که زمان پیاده روی را ۱۰ دقیقه در روز افزایش دهید. حداقل ۳ کیلومتر در روز پیاده روی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *