کمر و گردن

عوارض بیرون زدگی دیسک کمر، شدت یافتن درد کمر با ۸ عارضه

عوارض بیرون زدگی دیسک کمر با توجه به محل آن متفاوت است|فست طب

عوارض بیرون زدگی دیسک کمر، شدت یافتن درد کمر با ۸ عارضه

عوارض بیرون زدگی دیسک کمر علاوه بر افزایش میزان درد کمر، مشکلات دیگری نیز ایجاد می‌کند. وقتی فرد دچار عارضه بیرون زدگی دیسک می‌شود در واقع هسته (nucleus) از قسمت حلقوی (annulus) خارج نمی‌شود یعنی پارگی دیسک به وجود نیامده و موضوع حساسیت خاصی ندارد.

بروز عوارض بیرون‌زدگی دیسک یک فرایند طبیعی در سنین سالخوردگی خواهد بود. تغییرات بیرون زدگی دیسک ستون فقرات بخشی طبیعی از روند پیری است. و بسیاری از افراد زندگی فعال و بدون دردی با دیسک بیرون‌زده خود دارند. با این حال برخی از افراد درد، ضعف و از دست دادن تحرک را با بیرون زدگی دیسک تجربه می‌کنند. در این مقاله از مجله فروشگاه فست طب به توضیح درباره عوارض بیرون زدگی دیسک کمر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

بیرون زدگی دیسک کمر چیست؟ آیا در تمام قسمت‌های ستون فقرات بیرون زدگی ایجاد می‌شود؟

دیسک یک ماده ژلاتینی است که بین ستون فقرات قرار می‌گیرد و وظیفه آن کمک و ایجاد حرکت در ناحیه ستون فقرات است. امکان دارد به هر دلیلی به دیسک فشار وارد شود. حرکت‌های ناموزون و فشار سنگین روی ستون مهره‌ها می‌تواند موجب بیرون زدگی شود. دیسک بیرون‌زده عارضه‌ای است که می‌تواند در هر قسمتی از ستون فقرات ایجاد شود، اما غالبا در پایین کمر رخ می‌دهد.

علت بیرون زدگی دیسک کمر چیست؟ آیا استراحت بیرون زدگی دیسک کمر را درمان می‌کند؟

عوراض بیرون زدگی دیسک کمر با افتادن و لیز خوردن بیشتر می شود|فست طب

یک دیسک بیرون‌زده غالبا نتیجه طبیعی سایش و گسستن مربوط به سن روی ستون فقرات است. به این روند تخریب دیسک می‌گویند. در کودکان و افراد بالغ جوان، دیسک‌ها حاوی آب بیشتری هستند اما با افزایش سن، محتوای آب درون دیسک کاهش یافته و دیسک انعطاف کمتری پیدا می‌کند. دیسک شروع به کوچک شدن کرده و فضای بین مهره‌ها باریک‌تر می‌شود. این روند طبیعی افزایش سن دیسک را مستعد بیرون زدگی می‌کند. همچنین حوادثی هم‌چون افتادن نیز می‌تواند باعث بیرون زدن دیسک شود.

باید اشاره کنیم که بیرون زدگی دیسک با استراحت درمان نمی‌شود. البته در موارد استراحت درست و به موقع باعث تسکین درد خواهد شد. تا این قسمت از مقاله نگاهی مختصر بر تعریف بیرون زدگی دیسک و علت بروز آن داشتیم حالا نوبت بررسی و توضیح عوارض بیرون زدگی دیسک است. در این قسمت لازم است که محصولی عالی برای تسکین درد ناشی از بیرون زدگی دیسک را به شما معرفی کنیم. این محصول، کمربند پلاتینر اصل آلمان است که ۳ تکنولوژی خاص دارد.

این کمربند با داستن تکنولوژی‌های اولتراسوند، کلاک پالس و اینفرارد به راحتی هر گونه درد، علائم محدودکننده و سفتی در ستون فقرات را بهبود می‌دهد. برای خرید کمربند پلاتینر می‌توانید به بخش فروشگاهی فست طب مراجعه کنید.

عوارض بیرون زدگی دیسک کمر چیست؟ چرا باید به دنبال درمان این عارضه باشیم؟

برآمدگی دیسک لزوما نشانه‌ای از ضعیف شدن و تحلیل رفتن دیسک نیست. تغییرات دیسک ستون فقرات بخشی طبیعی از روند پیری است و بسیاری از افراد زندگی فعال و بدون درد با بیرون زدگی دیسک دارند. با این حال، برخی از افراد درد، ضعف و از دست دادن حرکت را به دلیل دیسک‌های بیرون‌زده تجربه می‌کنند. عوارض بیرون زدگی دیسک بیش‌تر شامل موارد زیر می‌شود.

۱.کمر درد طولانی و ماندگار؛ یکی از رایج‌ترین عوارض بیرون زدگی دیسک کمر

این نوع کمر درد حتی با حرکت یا ایستادن برای مدت طولانی وخیم‌تر خواهد شد. به همین دلیل افرادی که به این عارضه مبتلا هستند، کم تحرک می‌شوند و خیلی سخت راه می‌روند.

۲.گیر افتادگی عصب؛ یکی از پر التهاب‌ترین عوارض بیرون زدگی دیسک کمر در انتهای ستون فقرات

گیر افتادن عصب یکی از شایع ترین و دردناکترین عوارض بیرون زدگی دیسک است|فست طب

 وقتی دیسک از جای خود بیرون می‌زند، به کانال نخاعی و اعصاب در این ناحیه فشار می‌آورد. زیرا فضای محدودی در کانال نخاعی برای عبور اعصاب در هنگام خروج از ستون فقرات وجود دارد. در این حالت بیرون زدگی دیسک به بافت‌های اطراف ریشه‌های اعصاب فشار می‌آورند. این فشار زیاد به عصب، به شکل درد توسط عصب سیگنال هشدار دهنده به مغز شما فرستاده می‌شود.

۳.گز گز یا سوزن سوزن شدن دست و پا؛ عارضه شایع در بیرون زدگی دیسک

گزگز یا سوزن سوزن شدن دست و پا می‌تواند به دلیل تحریک و فشردگی اعصاب کمر باشد که در نتیجه‌ صدمه یا تورم به وجود آمده است. این علائم معمولا در اثر آسیب و فشار به عصب سیاتیک ایجاد می‌شوند.

۴.ضعف عضلات کمر؛ علت کند شدن حرکات کمر

یکی دیگر از عوارض بیرون زدگی دیسک کمر که بیمار را درگیر می‌کند و موجب ایجاد ناراحتی و اختلال در کمر فرد می‌گردد، ضعف عضلات کمر است. منظور از ضعف عضلات کمر، یعنی ضعیف شدن عضلات و ناتوانی آن‌هاست که موجب کند شدن حرکت کمر و کاهش دامنه حرکتی آن می‌شود.

۵.بروز درد سیاتیک؛ سخت‌ ترین عوارض دیسک بیرون زده

درد سیاتیک هنگامی اتفاق می‌افتد که یکی از ریشه‌های عصب سیاتیک فشرده شود. بر اثر بیرون زدگی دیسک، کانال نخاعی تنگ و باریک می‌شود. در نتیجه به نخاع و ریشه‌های عصب سیاتیک فشار وارد می‌آورد وموجب درد در ناحیه کمر و پاها می‌شود. برای درمان سیاتیک باید مشکلی که باعث آسیب به این عصب می‌شود را رفع کرد.

۶.بی‌ حسی پا؛ یکی از علائم و گاها عوارض بیرون زدگی دیسک

بی حسی پا در اثر دیسک کمر یکی از شایع‌ترین عوارض بیرون زدگی دیسک کمر است که احتمال دارد بیمار در طول روز بارها به آن دچار شود. شایع‌ترین علامت بی حسی در پاها، از دست دادن حس لامسه در پاها است. با از دست رفتن حس لامسه، تعادل و قدرت پا تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

۷.کمر درد دیسکوژنیک؛ دردناک‌ترین نتیجه بیرون زدگی دیسک

کمردرد دیسکوژنیک وضعیتی است که کمردرد را توصیف می‌کند و از آسیب بیرون زدگی دیسک ستون فقرات منشا می‌گیرد. فعالیت‌هایی که بر دیسک‌های کمر فشار وارد می‌کنند می‌توانند درد دیسکوژنیک را بدتر کنند.

۸.فتق دیسک؛ خطرناکترین عوارض بیرون زدگی دیسک

فشار روی دیسک بیرون‌زده می‌تواند منجر به اکستروژن دیسک یا جدا شدن آن شود. فتق دیسک احتمال دارد به طناب نخاعی و ریشه‌های عصبی فشار وارد کند و باعث درد، ضعف و بی حسی شود. برای اطلاع از علائم و خطرات فتق دیسک می‌توانید مقاله آیا فتق دیسک خطرناک است را بخوانید.

آیا عوارض بیرون زدگی دیسک فقط مختص کمر است یا گردن راهم درگیر می‌کند؟

بیرون زدگی دیسک در گردن هم رخ می دهد|فست طب

بیرون زدگی دیسک در مهره‌های گردنی نسبت به مهره‌های کمری کمتر شایع است. چرا که میزان ماده دیسک کمتر و اساسا نیروی کمتری به مهره‌های گردنی وارد می‌‌شود. درد و دیگر علائم بیرون‌زدگی دیسک بسته به سطح درگیری متفاوت است. در ادامه با انواع بیرون زدگی دیسک گردن آشنا خواهیم شد.

  • دیسک بیرون‌زده ما بین مهره‌های ۴ و ۵ (C5 C4) ریشه عصب C5 را تحت فشار قرار می‌دهد. بیماران ممکن است احساس ضعف در عضله دلتویید در قسمت بالای بازو داشته باشند. اما معمولا احساس کرختی و گزگز شدن ندارند.
  • دیسک بیرون‌زده ما بین مهره‌های ۵ و ۶ (C6 C5) ریشه عصب C6 را تحت فشار قرار می‌دهد. این قسمت یکی از شایع‌ترین محل‌های بیرون‌زدگی دیسک در گردن است. این بیرون‌ زدگی دیسک موجب ضعف در عضله دو سربازو (عضله‌ای که در جلوی بازو قرار می‌گیرد) و عضلات باز کننده مچ گردد. درد، کرختی و گزگز شدن به قسمتی از دست که در سمت انگشت شست قرار دارد کشیده‌می‌شود.
  • دیسک بیرون‌زده ما بین مهره‌های ۶ و ۷ (C7 C6) باعث ایجاد فشار روی ریشه عصب C7 شده و یکی دیگر از محل‌های شایع بیرون زدگی دیسک در گردن است. این بیرون زدگی دیسک امکان دارد موجب ضعف عضله سه سر بازو (عضله‌ای که در پشت بازو و تا ساعد ادامه دارد) و عضلات بازکننده انگشتان گردد. کرختی و گزگز شدن همراه با درد ممکن است رو به پایین در عضله سه سر و انگشت میانی انتشار یابد.
  • دیسک بیرون‌زده ما بین مهره هفتم گردنی و مهره اول سینه‌ای (T1 C7) ریشه عصب C8 را تحت فشار قرار می‌دهد. این بیرون زدگی دیسک باعث ایجاد ضعف در هنگام گرفتن اشیاء همراه با کرختی، درد و گزگز شدن می‌گردد. همچنین به بازو و قسمتی از دست که در سمت انگشت کوچک قرار دارد انتشار می‌یابد.

با این اوصاف عوارض بعد از عمل لیزر دیسک کمر یا گردن ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیافتد.

تفاوت‌های بیرون زدگی دیسک و فتق دیسک در چیست؟ آیا جراحی فتق با عمل بیرون زدگی دیسک کمر تفاوت دارد؟

باید دانست که بین فتق دیسک کمری و بیرون‌زدگی دیسک تفاوت وجود دارد. وقتی فرد دچار عارضه بیرون‌زدگی دیسک می‌شود یعنی یکی یا چند مهره در ستون فقرات بر اثر فشار بیرون‌زده‌اند و از جای خود خارج شود. در این حالت ممکن است بر اعصاب نخاعی فشار وارد کند و باعث تنگ شدن کانال نخاعی شود. در این حالت می‌گویند فتق دیسک صورت گرفته است.

باید اشاره کنیم که جراحی فتق دیسک شامل دیسککتومی یا ترمیم دیسک است. در حالی که برای بیرون زدگی دیسک معمولا از جراحی استفاده نمی‌شود. برای درمان درد ناشی از بیرون زدگی از بهترین قرص برای کمردرد تا فیزیوتراپی، کمربند پلاتینر و تزریق دارو استفاده کرد.

کلام آخر درباره عوارض بیرون زدگی دیسک

دیسک ستون فقرات دارای یک مرکز نرم و ژله مانند (هسته) است که در یک قسمت بیرونی لاستیکی سخت‌تر (حلقه) محصور شده‌است. بیرون زدگی دیسک کمر زمانی رخ می‌دهد که بخشی از هسته از طریق پارگی حلقوی به بیرون فشار می‌آورد. خارج شدن دیسک باعث فشار بر اعصاب و تنگ شدن کانال نخاعی می‌شود. در حالت کلی هر گونه آسیب و ضربه نسبتا شدید در ناحیه کمر منجر به بیرون زدگی مهره‌ها خواهد شد. و به دنبال آن عوارض بیرون زدگی دیسک را به همراه درد.

سوالات متداول درباره عوارض بیرون زدگی دیسک

۱. چگونه می‌توان از عوارض بیرون زدگی دیسک کمر جلوگیری کرد؟

با انجام ورزش، اصلاح سبک زندگی، حفظ وزن و کاهش فشار روی ستون فقرات

۲. آیا عوارض بیرون زدگی دیسک با عوارض فتق دیسک یکی است؟

بعضی از عوارض این دو عارضه مشابه است با این تفاوت که عوارض در فتق دیسک با شدت بیشتری ظاهرمی‌شود همچنین فتق دیسک ازعوارض بیرون زدگی دیسک می‌باشد.

۳. علت اصلی بیماری بیرون زدگی دیسک چیست؟

اصلی‌ترین علت آن پیری و فرسودگی مهره‌های ستون فقرات است.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه