کمر و گردن

صفر تا صد درمان و علائم فتق دیسک گردن که باید بدانید

فتق دیسک گردن یک آسیب دردناک |فست طب

صفر تا صد درمان و علائم فتق دیسک گردن که باید بدانید

فتق دیسک گردن چیست؟ علائم فتق گردن کدامند و چگونه باید متوجه آنها شویم؟ فتق گردن یکی از شایع‌ترین بیماری‌های نسل جدید است. در این بیماری به دلیل لغزیدن مهره‌های گردن روی یکدیگر و بیرون زدگی آنها، دردهای غیر قابل تحملی ایجاد می‌شود.

آیا علل ابتلا به فتق گردن را می‌دانید؟ راه‌های درمان این بیماری را چطور؟ در این مطلب قصد داریم همه اطلاعات مورد نیاز شما در ارتباط با این بیماری را در اختیارتان قرار دهیم. با به روزترین مقاله فست طب همراه باشید تا پاسخ سوال‌های خود در مورد این بیماری را بیابید.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

آشنایی با موضوع فتق گردن چیست؟

همانطور که در قسمت مقدمه نیز اشاره کردیم این بیماری به دلیل سبک زندگی غلط امروزه، بسیار شایع شده است. این بیماری رفته رفته از لغزیدن مهره‌های گردن روی یکدیگر آغاز می‌شود و در مراحل پایانی باعث پارگی دیسک خواهد شد. فتق گردن انواع مختلفی دارد:

  1. از بین رفتن آب دیسک گردن
  2. پاره شدن دیسک گردن
  3. جدا شدن مهره از دیسک گردن
  4. به وجود آمدن فتق گردن در مهره ۵ و ۶
  5. بیرون زدگی مهره‌های ۶ و ۷ گردن
  6. پروتروژن یا برآمدگی‌های گردن
  7. اکستروژن یا بیرون زدگی دیسک‌های مختلف

این‌ها انواع مختلف بیماری‌هایی هستند که تمام علت آنها به فتق گردن باز می‌گردد. علائم هر یک از این بیماری‌ها متفاوت است و با مراجعه به پزشک و تشخیص وی می‌توان نسبت به درمان آنها اقدام کرد. در حالت کلی پزشک ابتدا برای فتق دیسک گردن یا درمان پارگی دیسک کمر بدون عمل را توصیه می‌کند. و در صورت عدم جواب گرفتن از آن‌ها جراحی را توصیه خواهد کرد.

یکی از راهکارهای درمانی استفاده از گردنبند تاندونک است. این گردنبند به تکنولوژی UIC مجهز است که تاثیر بالایی در تسکین درد و بهبود علائم دیسک دارند. برای خرید گردنبند تاندونک به فروشگاه فست طب مراجعه کنید.

علت به وجود آمدن فتق دیسک گردن چیست؟

علت به وجود آمدن فتق دیسک گردن چیست؟|فست طب

فتق دیسک گردن، یک مشکل شایع در ستون فقرات است که از فشار یا شکستگی دیسک که حلقه نرمی است و بین هر دو مهره قرار دارد، ناشی می‌شود. عوامل متعددی می‌توانند به به وجود آمدن این وضعیت منجر شوند که بسیاری از آنها به نحوی با سبک زندگی ارتباط دارند.

  1. بلند کردن اجسام سنگین به صورت نامناسب فشار زیادی به مهره‌های گردن وارد می‌کند و باعث بیرون زدگی مهره‌ها خواهد شد.
  2. عدم فعالیت و کم تحرکی باعث تحلیل عضلات می‌شود و حفاظت از مههره‌های گردن را کاهش می‌دهد
  3. مشکلات ژنتیکی و بیماری‌های ارثی گاهاً دلیل فتق گردن است. با مراجعه از سنین کم به پزشک متخصص و بررسی سلول‌های بنیادی می‌توان بیماری‌ها را از قبل پیش‌بینی کرد.
  4. عدم ورزش و نهایتاً ضعف عضلات، به خصوص عضلات پشتی کمر، فشار اضافی روی دیسک‌ها ایجاد می‌کند.
  5. رژیم غذایی نامناسب روی استحکام استخوان‌ها تاثیر می‌گذارد و باعث ضعیف شدن و پوکی آنها خواهد شد. این پوکی باعث بیرون زدگی مهره‌های گردن خواهد شد.
  6. بعضی از فعالیت‌های ورزشی سنگین فشار روی مهره‌های گردن اعمال می‌کنند و باعث پارگی یا بیرون زدگی ناگهانی دیسک گردن می‌شود.

به طور کلی، ترکیبی از عوامل ژنتیک، رفتارهای سالم و عادات سبک زندگی و نگهداری یک سبک زندگی فعال و سالم در پیشگیری از این مشکل مؤثر هستند. با تغییر سبک زندگی روند پیشرفت فتق دیسک کندتر خواهد شد. در صورتی که درد و علائم فتق دیسک به کمر و شانه‌ها نیز رسد می‌توانید از کمربند پلاتینر اصل استفاده کنید. این کمربند مانند تاندونک به UIC مجهز است. با استفاده هر روزه از آن درد و ناراحتی شما تسکین خواهد یافت.

علائم فتق دیسک گردن چیست؟

داشتن اطلاعات کافی در مورد علائم دیسک گردن باعث می‌شود که در صورت بروز این علائم سریع به دنبال راه حل برای درمان آنها باشید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در ادامه علائم مهم فتق دیسک گردن را با یکدیگر بررسی کنیم:

  • درد گردن و شانه: در حالت فتق، افراد ممکن است با درد شدید و تیز در ناحیه گردن مواجه شوند که به سمت شانه‌ها و بازوها تشعشع کرده و تأثیر گسترده‌تری دارد.
  • تنگی در حرکت گردن: فتق دیسک باعث محدودیت حرکت گردن شده و انعطاف‌پذیری کاهش می‌یابد که در نتیجه باعث سختی انجام فعالیت‌های روزمره می‌شود.
  • تشدید درد با حرکت: علائم فتق دیسک گردن ممکن است با حرکت‌های خاص، به خصوص چرخش گردن، تشدید یابد که این مسئله بر تشخیص این وضعیت تأثیر گذار اسست.
  • اختلال در حس و حرکت: فتق دیسک باعث اختلالات در حس و حرکت است که ممکن است تاخیر در انتقال اطلاعات عصبی و افزایش حساسیت به ناحیه متأثر را نشان دهد.
  • سردرد و سرگیجه: برخی از افراد با فتق ممکن است به سردرد و سرگیجه دچار شوند که این نشان‌دهنده تأثیرات جانبی است.
  • ضعف عضلات: به علت فشار بر اعصاب، افراد ممکن است در ناحیه متأثر ضعف عضلات را تجربه کنند که به مشکلات حرکتی و کارکردی منجر شود.

اگر به هر یک از علائم دیسک گردن مواجه شدید پیشنهاد می‌شود حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید و پس از تشخیص، مراحل درمانی را پیش بگیرید. در مواردی آسیب در دیسک‌ها به بروز رگ به رگ شدن گردن منجر خواهند شد. زیرا دیسک منجر به ضعف عضلانی، آسیب‌های عصبی و کاهش دامنه حرکتی بیمار خواهد شد. همین عوامل به رگ به رگ شدن گردن دامن می‌زنند.

تشخیص بیرون زدگی دیسک گردن چگونه است؟

تشخیص فتق و بیرون زدگی یا پارگی دیسک گردن می‌توانند توسط انواع روش‌های تصویربرداری و ارزیابی کلینیکی انجام شود. در زیر، به برخی از راه‌های تشخیص این وضعیت‌ها اشاره خواهیم کرد:

  1. تاریخچه بالینی و مصاحبه با بیمار: پزشک ابتدا تاریخچه بالینی بیمار را بررسی می‌کند و مصاحبه انجام می‌دهد تا جزئیاتی از علائم، زمان شروع، شدت درد و عوامل تحریک کننده را بدست آورد. این اطلاعات کمک می‌کند تا پزشک یک تصویر کلی از وضعیت بسازد.
  2. آزمون فیزیکی: انجام آزمون فیزیکی توسط پزشک، امکان ارزیابی دقیق‌تری از محدودیت حرکت گردن، احتمال وجود درد در ناحیه خاص و تغییرات در حساسیت عضلات و اعصاب را فراهم می‌کند.
  3. رادیولوژی: تصویربرداری با استفاده از رادیولوژی یکی از روش‌های اصلی تشخیص فتق دیسک و بیرون زدگی دیسک است. این شامل انجام اسکن ام آر آی (MRI) و تصاویر مقطعی دقیق از ناحیه گردن می‌شود که امکان مشاهده فتق دیسک و مشخصات آن را فراهم می‌کند.
  4. سی‌تی اسکن (CT Scan): در برخی موارد، سی‌تی اسکن نیز برای مشخص کردن جزئیات بیشتر درباره آسیب به استخوان‌ها و بافت‌های نرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  5. الکترومایوگرافی (EMG) و سرعت انتقال عصبی (NCV): این تست‌ها برای ارزیابی عملکرد عضلات و اعصاب مورد استفاده قرار می‌گیرند و ممکن است در تشخیص پارگی دیسک و اثرات آن بر عصب‌ها مفید باشند.
  6. آزمایش‌های خون: در برخی موارد، آزمایش‌های خونی به افشای عوارض احتمالی در سیستم ایمنی یا عفونت‌های محتمل کمک می‌کنند.

ترکیب این روش‌ها به پزشک کمک می‌کند تا تشخیص دقیقی از فتق و بیرون زدگی دیسک گردن و دیسک کمر داشته باشد و بر اساس آن، طرح درمان مناسبی ارائه دهد. تشخیص علت آسیب روند درمان و حتی پیشگیری از کمر درد و گردن درد را مشخص خواهد کرد.

درمان دیسک گردن با بهترین روش‌هایی که جواب داده‌اند

درمان دیسک گردن با بهترین روش‌هایی که جواب داده‌اند|فست طب

درمان فتق دیسک گردن به شدت وابسته به شدت علائم، موقعیت فیزیکی فتق، و واکنش بدن به درمان‌ها است. در زیر، رویکردهای متداول برای درمان فتق دیسک را بررسی خواهیم کرد:

  1. فیزیوتراپی: جلسات فیزیوتراپی با هدف تقویت عضلات حاشیه‌ای و بهبود انعطاف‌پذیری و محدودیت حرکت به کاهش علائم فتق دیسک کمک می‌کند.
  2. داروها: مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن در کاهش درد و التهاب مؤثر است. همچنین، در موارد شدیدتر، پزشک ممکن است داروهای تسکین دهنده عضلات یا داروهای ضد درد قوی‌تر را تجویز کند.
  3. تزریق‌های موضعی: تزریق‌ کورتیکواستروئید در نواحی متأثر به کاهش التهاب و درد کمک می‌کند. این تزریق‌ها به عنوان درمان‌های تسکین دهنده موقت مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  4. استفاده از دستگاه‌های کمکی: استفاده از گردنی یا دستگاه‌های دیگر که گردن را حمایت می‌کنند، در بهبود وضعیت فتق دیسک کمک‌کننده است.
  5. تمرینات تقویت عضلات: انجام تمرینات تقویتی با راهنمای فیزیوتراپیست یا مربی حرفه‌ای، به خصوص تمریناتی که به تقویت عضلات گردن و پشت کمک می‌کنند، تاثیرگذار است.
  6. درمان خانگی فتق دیسک گردن: انجام یک سری حرکات تقویتی نظیر جلو بازو و پشت بازو به تقویت عضلات گردنی کمک می‌کند و از بروز دیسک گردن پیشگیری کند. این درمان‌های خانگی را می‌توانید در زمانی که نسبت به بیماری مشکوک هستید نیز انجام دهید.
  7. جراحی (در موارد شدید): در مواردی که علائم بسیار شدید باشند یا بهبودی با درمان‌های معمولی دست‌نیافتنی باشد، جراحی ضروری است. جراحی هدف از برداشتن فشار از عصب‌ها و بازسازی استقرار دیسک متضرر است.

مهمترین نکته این است که درمان را به بهترین شکل بسته به نیازهای هر فرد تعیین کنند. همچنین، هماهنگی با پزشک و تیم درمانی اهمیت بالایی دارد تا درمان مناسب و مؤثری را ارائه دهند.

سخن نهایی

فتق دیسک گردن تاثیر بدی روی سلامت ما دارد. اگر به موقع به این مشکل رسیدگی نشود باعث به وجود آمدن مشکلات بزرگتر در حرکت و حس خواهد شد.  تمام علائم و روش‌های درمانی موجود که به فتق دیسک کمک می‌کنند را در این مطلب برای شما شرح دادیم. همیشه سلامت خود را در اولویت قرار دهید تا درگیر مشکلات حرکتی در بزرگسالی نشوید. توجه به نکاتی که گفته شد برای بهبودی کامل الزامی است. قبل از انجام هرگونه اقدام برای درمان حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک می‌تواند شما را در بهبودی کامل این بیماری کمک کند.

سوالات متداول در مورد فتق دیسک گردن

۱. فتق دیسک چه علائمی را به همراه دارد؟

فتق دیسک علائمی همچون درد شدید در ناحیه گردن، تنگی در حرکت گردن، سوزش یا خارش در بازوها و در موارد شدیدتر، تغییرات در حس و حرکت را به همراه دارد.

۲. چگونه می‌توان فتق دیسک را تشخیص داد؟

برای تشخیص فتق دیسک، روش‌های تصویربرداری مانند اسکن ام آر آی (MRI) و سی‌تی اسکن استفاده می‌شود. آزمون‌های فیزیکی و تاریخچه بالینی نیز توسط پزشک برای تشخیص دقیق‌تر استفاده می‌شوند.

۳. چگونه درمان‌هایی برای فتق دیسک وجود دارد؟

درمان فتق دیسک شامل تغییرات در شیوه زندگی، فیزیوتراپی، داروها مانند ضد التهابی‌ها، تزریق‌های موضعی، استفاده از دستگاه‌های حمایتی، تمرینات تقویت عضلات و در موارد شدیدتر، جراحی می‌شود. همچنین، همکاری مستمر با تیم درمانی و پزشک اهمیت دارد تا بهترین راهکارها برای هر فرد تعیین شود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهایی را که نشان داده می شوند انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • شرح
  • محتوا
  • ویجت
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه