مسکن فوری برای دیسک کمر؛ معرفی ۱۰ مسکن خاص برای کمر

بهترین مسکن فوری برای دیسک کمر کدام دارو است|فست طب

جدول محتوا

مسکن فوری برای دیسک کمر از نظر شما کدام داروست؟ آیا داروهای استروئیدی خوب هستند یا داروهای غیر استروئیدی را مناسب می‌دانید. انتخاب بهترین دارو برای تسکین درد دیسک کمر، روند بهبودی را تسریع می‌بخشد و باعث تحرک بیمار خواهد شد. به همین دلیل انتخاب بهترین مسکن برای درد دیسک کمر باید در اولویت بیمار قرار گیرد. زیرا با وجود درد انجام فعالیت‌های ساده مانند نشستن، راه رفتن و گاهی حتی خوابیدن هم بریا بیمار مشکل خواهد شد. به همین دلیل در این مقاله از فروشگاه فست طب به بررسی بهترین مسکن فوری برای دیسک کمر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

معجزه کمر درد با ۵ نوع مسکن فوری برای دیسک کمر

امروزه داروهای زیادی برای تسکین درد دیسک کمر وجود دارند که بنا به شدت و نوع عارضه تجویز می‌شود. این مسکن‌ها تسکین‌دهنده درد هستند و دیسک کمر را درمان نمی‌کنند. در زیر به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد. البته باید اشاره کنیم که یک راه دیگر به غیر از مصرف داروهای مسکن برای درمان دیسک کمر وجود دارد که آن کمربند پلاتینر است. platiner کمربندی مجهز به سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است که به راحتی درد را تسکین و علائم آزار دهنده را کاهش خواهد داد. همچنین قیمت کمربند پلاتینر نسبت به سایر روش‌های درمانی به صرفه تر است.

۱. قرص گاباپنتین؛ داروی موثر مسکن فوری برای دیسک کمر

قرص گاباپنتین یا Neurontin نوعی دارو با اثرگذاری قوی و در عین حال آهسته رهش است. این دارو برای درمان تشنج، دردهای عصبی، دیسک، درد گردن و آسیب‌های عضلانی استفاده می‌شود. زمانی که دیسک کمر آسیب می‌بیند، مهره‌ها روی ریشه‌های عصبی فشار وارد می‌کنند. تحریک ریشه‌های عصبی باعث می‌شود که دائما جریان الکتریکی از ریشه‌های عصبی عبور کرده و فرد دچار درد شدید شود. مصرف قرص گاباپنتین یعنی مسکن فوری برای دیسک کمر  از طریق کاهش جریان الکتریکی سبب کاهش درد می‌شود.

حداکثر دوز روزانه دارو، ۷۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن است. در بیشتر بیماران دوز تجویزی دارو ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ میلی گرم در روز و قبل از صرف غذا است. از لحاظ مکانیسم اثرگذاری این دارو از طریق اتصال به کانال‌های کلسیم روی غشای سلول‌های مغزی سبب دپولاریزاسیون یا غیر فعال شدن آنها می‌گردد. از جمله مهم‌ترین عوارض ناشی از مصرف قرص گاباپنتین شامل: سرگیجه، افزایش فشار خون، افزایش وزن، یبوست، پنومونی، راش پوستی، خشکی دهان و حالت تهوع است. گاباپنتین با داروهایی مانند: ازال، اورفنادرین، تالیدومید، برومپریدول، اوکسوممازین و پارالدهید تداخل دارد.

۲. کتوپروفن؛ بهترین مسکن برای درد دیسک کمر

کتوپروفن داروی ضدالتهابی غیر استروئیدی و نوعی مسکن فوری برای کاهش درد ناشی از دیسک کمر است. این دارو برای تسکین درد و التهاب و کمک به درمان بیماری‌های التهابی مانند: آرتریت، نقرس و دردهای دوران قاعدگی، رگ به رگ شدن و درد پس از عمل جراحی استفاده می‌شود. انجام عمل لیزر دیسک کمر یا جراحی باز به نظر و شتخیص پزشک بستگی دارد.

کتوپروفن به عنوان مهارکننده آنزیم‌های سیکلواکسیژناز-۲ شناخته شده است. این آنزیم‌ها به تولید مواد شیمیایی خاصی در بدن، به نام پروستاگلاندین‌ها کمک می‌کنند. برخی پروستاگلاندین‌ها در مکان‌های آسیب و زخم تولید شده و موجب درد و التهاب می‌شوند. کتوپروفن از طریق مسدود کردن اثر آنزیم COX، پروستاگلاندین‌کمتری تولید میکند و از این طریق از درد و التهاب میکاهد.

داروی کتوتیفن در بیشتر بیماران باید سه بار در روز با دوز ۱ تا ۲ میلی گرم مصرف شود. عوارض جانبی احتمالی داروی کتوپروفن شامل: نفخ، سردرد، یبوست، مشکلات گوارشی، احساس سرگیجه و خواب آلودگی است. این دارو با داروهایی مانند: وارفارین، کاپتوپریل، فوروزماید، داروهای ضد پلاکت مانند کلوپیدوگر تداخل دارد. بهتر است کتوتیفن را همراه با غذا میل فرمایید.

۳. ایندومتاسین؛ قرص ضد التهاب دیسک کمر

ایندومتاسین بهترین مسکن فوری برای دیسک کمر|فست طب

ایندومتاسین به دسته‌ای از داروها تعلق دارد به نام داروهای ضد التهاب غیر کورتونی که به اصطلاح پزشکی NSAIDs گفته می‌شوند. نحوه اثربخشی این قرص ضد التهاب دیسک کمر با مسدودسازی ماده‌ای طبیعی در بدن است که موجب التهاب می‌شود. به علاوه برای رفع درد و التهاب ناشی از بیماری‌هایی مانند: سفتی مفاصل ناشی از آرتروز، نقرس، بورسیت و تاندونیت مصرف می‌گردد.

این دارو اغلب ۲ مرتبه در روز بعد از صرف غذا با دوز ۲۵ میلی‌گرم مصرف می‌شود. البته متناسب با شدت التهاب و درد بیمار ممکن است دوز مصرف دارو تا ۵۰ میلی‌گرم نیز افزایش پیدا کند. مدت زمان اثرگذاری این دارو نسبتا کوتاه (۴ تا ۶ ساعت) است. ایندومتاسین عوارض جانبی شامل: افزایش فشار خون، گیجی، تغییرات شنوایی، خستگی غیر معمول، تغییر در میزان ادرار و ورم پا دارد. ایندومتاسین با داروهایی مانند: آلیسکیرن، کاپتوپریل و لیزینوپریل، والزارتان و لوزارتان و متوتروکسات تداخل دارویی دارد.

۴. ناپروکسن؛ قرص تسکین دهنده درد دیسک کمر

ناپروکسن نوعی اسید پروپیونیک است که بیماران معمولا آن را برای تسکین درد ناشی از دیسک کمر مصرف می‌کنند. قرص ناپروکسن برای دیسک کمر جزو قرص‌های ضدالتهابی است و برای از بین بردن دردهای خفیف تا متوسط ناشی از شرایط مختلف کاربرد دارد.

مهم ترین موارد مصرف ناپروکسن، تسکین دردهای ناشی از رگ به رگ شدن، شکستگی استخوان، گرفتگی شدید، دیسک کمر، نقرص دردهای قاعدگی و آرتروز است. این مسکن فوری برای دیسک کمر به دو صورت قرص و شیاف استفاده می‌گردد. ناپروکسن در دو نوبت با دوز ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ میلی‌گرمی تجویز می‌شود. مهم‌ترین عوارض جانبی داروی ناپروکسن شامل: تپش قلب، استفراغ، سرگیجه، خواب آلودگی، دردهای شکمی، یبوست و کبودی است. این دارو با داروهایی مانند: وارفارین، متوتروکسات، بعضی داروهای فشارخون و تعدادی از داروهای افسردگی در تداخل است. لازم به ذکر است که قرص ناپروکسن برای کمردرد خیلی خوب جواب می‌دهد.

۵. ایبوپروفن؛ بهترین قرص برای کمردرد و درد دیسک کمر

ایبوپروفن یک داروی ضدالتهابی غیراستروئید است. بنابراین دارای خواص ضدالتهابی است. ایبوپروفن بدون نسخه در دوزهای ۲۰۰ میلی‌گرمی در دسترس است. مکانیسم اثر این دارو بدین صورت است که از طریق مهار آنزیم سیکلواکسیژناز Cyclooxygenase از تولید مواد التهابی پروستاگلاندین در بدن جلوگیری می‌کند. ایپوبروفن در بزرگسالان، معمولا با دوز ۴۰۰ و هر ۸ ساعت یکبار تجویز می‌شود. مهم‌ترین عوارض جانبی این دارو شامل: یبوست، تهوع، سوءهاضمه، اسهال، گیجی، سوزش سر دل، افزایش فشار خون، راش پوستی و خون‌ریزی گوارشی است. ایپوبروفن با داروهایی مانند: پردنیزون، وارفارین، فوروزماید و لوزارتان و والزارتان در تداخل دارویی است.

بیشتر بخوانیددیسک کمر و درد زانو؛ بررسی ۳ تمرین ورزشی

۶. قرص الفن ایکس؛ کاهش درد و التهاب ناشی از دیسک کمر

قرص الفن ایکس؛ کاهش درد و التهاب ناشی از دیسک کمر|فست طب

یکی از بهترین مسکن‌های ضد التهابی و قرص مسکن فوری درد کمر قرص الفن ایکس است. این دارو روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر گذاشته و از دردهای عصبی ناشی از فشار مهره‌های کمر روی نخاع جلوگیری می‌کند. علاوه بر این از آنجایی که قرص الفن ایکس از طریق مهار آنزیم سیکلوکسیژناز اثرات ضد التهابی دارد از التهاب و دردهای عضلانی نیز جلوگیری می‌کند. کاهش درد به شما فرصت می‌دهد که از طریق انجام ورزش‌های اصلاحی برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده خود اقدام کنید. این دارو روزانه با دوز ۱۰۰ میلی گرم مصرف می‌شود.

مهم‌ترین عوارض جانبی آلفن ایکس ال شامل: سوءهاضمه، سوزش سردل و معده درد است. این دارو با داروهای ضد میکروبی مانند: آمیکاسین و مهارکننده‌های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین مانند: لوزارتان، کاندسارتان و والزارتان در تداخل دارویی است.

۷. مفنامیک اسید؛ ضد درد فوری در تسکین درد کمر

کپسول مفنامیک اسید یک داروی ضد درد از خانواده داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی است. این دارو به کاهش درد و التهاب دیسک کمر کمک می‌کند. همچنین به مدت کمتر از ۷ روز و در افراد بالاتر از ۱۴ سال استفاده می‌شود. مهم‌ترین موارد مصرف مفنامیک اسید کاهش دردهای ناشی از کمردرد، قاعدگی، دندان درد است. مصرف این دارو در دوران بارداری ممنوع است. همانند بسیاری دیگر از داروهای ضد التهابی مفنامیک اسید نیز سبب مسدود کردن اثر آنزیم سیکلوکسیژناز و کاهش تولید پروستاگلاندین‌های التهابی می‌شود. متناسب با وضعیت بیمار این دارو یکبار در روز با دوز ۲۵۰ میلی گرم و یا دو بار در روز با دوز ۵۰۰ میلی گرم مصرف میگردد.

مهم‌ترین عوارض جانبی مفنامیک اسید شامل: مشکلات گوارشی، زخم دهان، سوزش سر دل و اسهال است. این دارو با دکس ایبوپروفن، دکس کتوپروفن، فلوکتافنین و کتورولاک در تداخل دارویی است. بهترین زمان مصرف مفنامیک اسید بعد از صرف غذا با معده پر است.

۸. قرص ملوکسیکام؛ بهترین مسکن برای درد دیسک کمر

از جمله داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی موثر برای کاهش درد کمر، قرص ملوکسیکام است. این دارو بدون نسخه پزشک نیز در دسترس است. این قرص برای دیسک کمر، تورم، سفتی و درد کمر مصرف می‌شود. مکانیسم اثر قرص ملوکسیکام به این صورت است که از طریق مهار کردن آنزیم‌های ایجادکننده التهاب، باعث کاهش ناتوانی و تسکین درد می‌شود. دوز مصرف این قرص دیسک کمر متناسب با شرایط و وضعیت بیمار  در دو دوز ۷.۵ و ۱۵ تجویز می‌شود. در صورت مصرف بیش از حد ممکن است سبب بروز خونریزی و زخم معده گردد.

مهم‌ترین عوارض جانبی ناشی از مصرف قرص ملوکسیکام شامل: سرگیجه، تهوع، مشکلات گوارشی، سفتی گردن، تغییرات خلق و خو و ناراحتی معده است. این دارو با کاپتوپریل، لیزینوپریل، وارفارین، انوکساپارین، دابیگاتران در تداخل دارویی است.

۹. قرص گلوکزامین؛ قرص غضروف ساز برای دیسک کمر

یکی از راه حل‌های کاهش درد کمر و دردهای عضلانی، مصرف مکمل‌های غضروف ساز است. این مکمل‌ها از طریق تقویت عضلات بدن سبب کاهش التهاب می‌شود. جالب است که بدانید تحقیقات نشان داده‌اند که بسیاری از افرادی که این مکمل‌ها را مصرف کرده و در کنار آن ورزش می‌کنند، کمتر به درمان‌های دارویی و حتی جراحی نیاز پیدا می‌کنند. قرص گلوکزامین یکی از بهترین مکمل های غضروف ساز است که از طریق تحریک مایع میان مفصلی سبب ترمیم عضلات آسیب دیده می‌شود. توجه داشته باشید مانند داروهای شیمیایی دیگر بهتر است این مکمل را پس از بررسی نتایج آزمایش و تحت نظر پزشک مصرف کنید.

مهم‌ترین اثرات قرص گلوکزامین شامل: کاهش درد و التهاب مفصل، کمک به ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب دیده، افزایش دامنه حرکتی و پیشگیری از تجزیه غضروف است. گلوکوزامین سولفات به سه شکل قرص جوشان (۵۰۰ mg)، ژل موضعی (۳۰ گرم)  و فرم تزریقی (۴۰۰ mg) استفاده می‌شود. بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین همراه با وعده های غذایی است. این قرص با داروهای شیمی درمانی، وارفارین و استامینوفن در تداخل دارویی است.

۱۰. نکستایل؛ غضروف ساز قوی برای بیماران دیسک کمر

نکستایل؛ غضروف ساز قوی برای بیماران دیسک کمر|فست طب

نکستایل یکی دیگر از غضروف سازهای قوی است که داخل ترکیب خود سه ماده گلوکزامین، کندرویتین و ام اس ام دارد. مواد موثر داخل این مکمل سبب افزایش مایع میان مفصلی شده و به ترمیم سریعتر غضروف و بافت‌های آسیب دیده کمک میکند. با افزایش سن عضلات بدن به مرور زمان شروع به تجزیه و تخریب می‌کنند. به همین دلیل مصرف داروهای غضروف ساز اهمیت پیدا می‌کند. میزان مصرف این قرص برای بزرگسالان روزانه دو عدد است. علاوه بر موارد اشاره شده این مکمل به دلیل خاصیت ضد التهابی خود قادر به کاهش التهاب و درد است. به همین دلیل افراد دارای بیماری های التهابی پس از مصرف آن تغییرات قابل توجهی را در شرایط خود احساس می‌کنند. متداول‌ترین عوارض قرص نکستایل گلوکوزامین شامل: احساس گر گرفتگی، خستگی و ایجاد راش پوستی است.

مهم‌ترین اثرات مصرف نکستالین شامل موارد زیر است:

  • کاهش تورم
  • کاهش التهاب
  • کمک به تسکین درد
  • تسریع روند بازسازی غضروف و استخوان
  • کاهش خشکی غضروف
  • افزایش دامنه حرکتی

مسکن فوری برای دیسک کمر به کمک شل‌کننده‌های عضلانی

گاهی علت کمر درد یک گرفتگی عضلانی است که باعث می‌شود دیسک کمر عود کند. معمولا اسپاسم عضلانی بعد از فعالیت‌های شدید ناگهانی بروز می‌کند، به ویژه اگر بیمار قبلا زیاد فعالیت انجام نداده باشد یا در حین فعالیت‌های شدید ورزشی دچار آسیب‌دیدگی شده باشد. در این صورت پزشک از داروهای شل کننده عضلانی برای تسکین درد کمر استفاده می‌کند. برخی از رایج‌ترین شل کننده‌های عضلانی مورد استفاده در این شرایط نیز عبارت‌اند از:

  • سیکلوبنزاپرین (فلکسیریل)
  • متاکسالون (اسکلاکسین)
  • تیزانیدین (زانافلکس)
  • باکلوفن

همه این داروها به کاهش اسپاسم یا گرفتگی عضلانی ایجادشده کمک می‌کنند. احتمال می‌رود بسته به شرایط بیمار متخصص یکی از داروهای شل کننده را تجویز کند تا درد شدید بیمار زودتر بهبود پیدا نماید.

لازم به ذکر است که شل‌ کننده‌های عضلانی دارای عوارض جانبی مانند خواب‌آلودگی و سرگیجه هستند. بنابراین هر زمان که استفاده کردید تا زمانی که تاثیر آن کم نشده‌است از انجام کارهایی مانند رانندگی که نیاز به تمرکز دارد پرهیز کنید.

بیشتر بخوانیدکمربند طبی برای سیاتیک و آشنایی با انواع کمربندها

آشنایی با ۳ نوع مسکن فوری شل کننده عضلات

در ادامه با ۳ داروی مسکن فوری برای دیسک کمر آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید. قبل از مصرف هر یک از این داروها با پزشک خود مشورت کنید. زیرا ممکن است با سایر داروهایی که مصرف می‌کنید تداخل داشته باشند.

۱. سیکلوبنزاپرین؛ شل کننده عضلات و مسکن فوری برای دیسک کمر

سیکلوبنزاپرین قرص مسکن فوری درد کمر|فست طب

سیکلوبنزاپرین با نام تجاری فلکسریل در بازار عرضه می‌شود. این دارو نوعی مسکن عضلانی است که برای از بین بردن درد حاد اسکلتی عضلانی استفاده می‌گردد. قرص سیکلوبنزاپرین به منظور شل کردن عضلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به تسکین درد و سفتی ناشی از کشیدگی یا آسیب‌ دیدگی عضلات کمک می‌کند. احتمال می‌رود سیکلوبنزاپرین با کاهش دادن سیگنال‌‌های مغزی که باعث اسپاسم عضلانی می‌شوند، باعث تسکین درد خواهد شد.

۲. باکلوفن؛ مسکن فوری برای دیسک کمر با قابلیت شل کردن عضلات

باکلوفن در دسته داروهای شل کننده عضلات استخوانی قرار دارد. همانند سایر داروهای شل کننده عضلات با جلوگیری از صدور پیامی در سیستم عصبی که سبب گرفتگی و اسپاسم عضلانی می‌شود، قادر به شل‌کردن و رفع اسپاسم عضلات است. قرص خوراکی باکلوفن یک داروی تجویزی است که به صورت عمومی در دسترس است و مسکن فوری دیسک کمر است.

۳. متوکاربامول قویترین شل کننده عضلات کمر برای دیسک کمر

متوکاربامول پس از مصرف در مغز و نخاع اثر می‌گذارد و باعث رفع اسپاسم در عضلات کمر می‌شود. باکلوفن هم داروی دیگر برای شل کردن و رفع اسپاسم عضلات می‌باشد. این دارو برای رفع حالات اسپاستیک در ضایعات نخاعی و ms با اسکلروز متعدد بکار می‌رود. همچنین برای رفع اسپاسم عضلانی ناشی از دیسک کمر نیز مناسب است.

پس از خوردن قرص این دارو وارد مغز و نخاع‌شده و باعث شل شدن و رفع اسپاسم عضلات می‌شود.

بهترین داروهای مناسب برای کمر درد شدید با تزریق اپیدورال

تزریق اپیدورال یک روش نیمه تهاجمی به منظور رفع درد و مشکلات مربوط به دیسک کمر و فشار واردشده با رشته‌های عصبی ستون فقرات است. در صورتی که به دلیل وجود التهاب عصب‌های نخاعی، در پشت بازوها و پشت پاها احساس درد می‌کنید، تزریق اپیدورال راه‌حل موثری برای کاهش فوری دردتان خواهد بود.

این روش که معمولا قبل از جراحی به منظور جلوگیری از جراحی سنگین دیسک کمر انجام می‌شود، با درصد موفقیت نسبتا بالایی درد بیماران را تسکین می‌دهد. در انجام تزریق اپیدورال با توجه به حساس بودن ناحیه تزریق لازم است فرآیند توسط پزشکان متخصص انجام شود و تمامی دستورالعمل‌های پزشکی لازم نیز توسط بیمار عملی گردد.

تزریق استروئید اپیدورال یک مسکن فوری برای دیسک کمر

تزریق کورتیکواستروئید التهاب را کاهش می‌دهد و زمانی که به طور مستقیم به دیسک دچار فتق تزریق می‌شود می‌تواند اثرگذاری بالایی داشته باشد. این تزریق سریعا درد کمر، دست‌ها، پاها و سایر نواحی بدن را که تحت تاثیر دیسک کمر قرار گرفته‌‌اند تسکین می‌دهد.

داروهای ضدافسردگی مسکن فوری برای دیسک کمر

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید گاهی پزشک برای درمان بیمارانی که از کمردرد شدید رنج می‌برند، مصرف داروهای روان‌ پزشکی را تجویز می‌کند. داروهای ضد افسردگی مثل آمی‌تریپتیلین و نورتریپتیلین که برای دردهای عصبی کاربرد دارند، در درمان و تسکین کمردرد موثر هستند. این داروها به افزایش تولید اندورفین در بدن که یک مسکن درد طبیعی است، کمک می‌کنند.

سوالات متداول درباره مسکن فوری برای دیسک کمر

۱- چند نمونه مسکن فوری برای دیسک کمر چه مسکن‌هایی هستند؟ کتوپروفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، مفنامیک اسید، ایندومتاسین

۲- برای درمان دیسک کمر به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ برای درمان درد کمر با توجه به نوع آسیب، باید به متخصص فیزیوتراپی یا ستون فقرات مراجعه کنید.

۳- تزریق اپیدورال دیسک کمر چه مدت ماندگاری دارد؟ تزریق استروئید اپیدورال در برطرف کردن دائم درد در بیماران مبتلا به دیسک کمر مفید واقع می‌شود. بیمارانی که درد مزمن یا فتق مکرر دیسک مدت زمان اثرگذاری ۳ تا ۶ ماه یا گاهی بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *