زانو و پا

روماتیسم زانو را بهتر بشناسیم؛ آشنایی با علل و علائم خطرناک ترین نوع روماتیسم

اصلی ترین علائم روماتیسم زانو|فست طب

روماتیسم زانو را بهتر بشناسیم؛ آشنایی با علل و علائم خطرناک ترین نوع روماتیسم

روماتیسم زانو بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن غشای سینوویال مفاصل را هدف قرار می‌دهد. علت حمله سیستم ایمنی به غضای سینوویال هنوز مشخص نشده است. اما فاکتورهای خاصی بر ابتلا به این بیماری تاثیر دارند. در اغلب موارد پزشکان عوامل ژنتیکی را دلیل روماتیسم می‌دانند. به همین دلیل اگر در خانواده، عضوی مبتلا به این عارضه را دارید، برای بررسی شرایط خود حتما به پزشک مراجعه کنید.

یکی از راه‌های بررسی ابتلا به روماتیسم و پیگیری درمان، بروز علائم اولیه این بیماری است. زیرا روماتیسم از مفاصل کوچک بدن شروع شده و به مفاصل بزرگ‌تر سرایت پیدا می‌کنند. در این مطلب از مجله فست طب به بررسی بیماری روماتیسم زانو، علت و علائم آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

ارتباط با مشاورین درمان فست طب

دریافت مشاوره رایگان و تخصصی

نام و نام خانوادگی(Required)
انتخاب نوع مشاوره تخصصی(Required)

علت بروز روماتیسم زانو چیست؟

بررسی علت روماتیسم از جمله اقدامات لازم برای ارزیابی شدت این عارضه در بدن خواهد بود. عوامل مختلفی در ایجاد این بیماری نقش دارند و حتی در برخی موارد ممکن است باعث افزایش شدت آن در بدن شوند. روماتیسم در زانو معمولا روند حرکتی افراد را با اختلال مواجه می‌سازد و علائم بروز آن نیز با علت ایجاد آن ارتباط مستقیمی خواهد داشت. برخی از دلایل اصلی ابتلا به این اختلال به شرح زیر است.

  • مصرف دارو: یکی از علت‌‌های رایج ابتلا به روماتیسم در زانو، مصرف دارو‌های مختلف در بیماران است. دارو‌های ضدبارداری و هورمونی ازجمله مواردی هستند که مصرف آن‌ها در افزایش احتمال بروز این عارضه نقش موثری ایفا می‌کند.
  • ژنتیک: بروز روماتیسم در زانو ممکن است اثر مشکلات مربوط به ژنتیک در افراد ایجاد شود. کسانی که در خانواده خود سابقه ابتلا به این بیماری را داشته‌اند در معرض این بیماری قرار خواهند گرفت.
  • تغذیه نامناسب: عدم تامین مواد معدنی مورد نیاز بدن و ویتامین‌های ضروری، باعث ابتلا بیماران به رماتیسم زانو خواهد شد. کمبود کلسیم در بدن، ممکن است بسیاری از اختلالات مفصلی و اسکلتی را در افراد ایجاد کند.
  • استعمال دخانیات: مصرف دخانیات و استعمال سیگار در ایجاد پوکی استخوان و ضعف جسمانی بدن نقش موثری دارد. استعمال سیگار علاوه‌بر ایجاد عوارض جدی در بدن، باعث ابتلا به رماتیسم زانو می‌شود.
  • استرس: نقش استرس در ابتلا به بیماری‌های جسمانی و مشکلات مفصلی در بسیاری از منابع معتبر علمی تایید شده است. کسانی که در شرایط استرس‌زا قرار دارند، مستعد ابتلا به این عارضه خواهند بود.

در بخش بالا به برخی از مهم‌ترین عوامل بروز  روماتیسم زانو در بدن اشاره کردیم. پزشک با بررسی علت بروز این عارضه روش‌های مناسب برای درمان آن در بدن را برای بیماران در نظر خواهد گرفت. استفاده از برخی از محصولات کمک پزشکی به تسکین درد روماتیسم کمک خواهد کرد. یکی از بهترین محصولات کمک پزشکی موجود در بازار که ساخت کشرو آلمان است، زانوبند زاپیامکس اصل است. این زانوبند با تکنولوژی UIC (اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس) به راحتی درد و ناراحتی را تسکین خواهد داد. برای خرید زانوبند زاپیامکس اصل با کارت رجیستری به فست طب مراجعه کنید.

آشنایی با خطرناکترین نوع روماتیسم

می‌توان اینگونه گفت که تمامی انواع روماتیسم خطرناک هستند اما همه آن‌ها منجر به مرگ بیمار نمی‌شوند. در کل بیماری روماتیسم با محدود کردن دامنه حرکتی مفاصل، درد زیاد، علائمی مانند التهاب، سفتی و تورم مفاصل باعث آزار و اذیت بیمار می‌شود. اما لازم به ذکر است که روماتیسم به صورت میانگین حدود ۱۰ تا ۱۵ سال از عمر بیمار کم می‌کند. این کاهش طول عمر به دلیل درد زیاد، تاثیر بر سلامت روان و جسمی است. از خطرناک ترین نمونه های روماتیسم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • آرتروز
  • آرتریت روماتوئید
  • کاردیت یا التهاب قلبی
  • لوپوس
  • آرتریت پسوریاتیک
  • نقرس

آرتروز و آرتریت روماتوئید زانو از نمونه‌های رایج روماتیسم در مفاصل بدن به شمار می‌روند. برای کنترل درد و ناراحتی این بیماری‌ها، بیماران باید داروهای مختلفی استفاده کنند. یکی از بهترین داروها پماد رهامین برای زانو درد و کمر درد است. این پماد برای درمان رماتیسم و التهاب زانو، کاهش آسیب‌های پوستی و کاهش درد ناشی از استئوآرتریت مناسب است.

آیا روماتیسم عصبی نوعی از این بیماری خود ایمنی است؟

باید بگوییم که یک نمونه جدا از بیماری روماتیسم به نام روماتیسم عصبی نداریم. در حالی که بیماری آرتریت روماتوئید باعث ایجاد مشکلات و ناهنجاری‌های مفصلی، عصبی و بافتی می‌شود. زیرا روماتیسم با تاثیر بر سلول‌های مفصلی منجر به آسیب‌های می‌شود که بر عضلات، اعصاب و بافت‌هیا نرم تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل در مواردی که روماتیسم زانو یا دست به اعصاب فشار یا آسیب وارد کند، می‌گویند که بیمار دچار روماتیسم عصبی شده است. باید اشاره کنیم که عوارض عصبی روماتیسم بسیار زیاد، خطرناک و در مواردی دائمی هستند. زیرا بافت‌های عصبی در صورت آسیب، ترمیم نمی‌شوند.

روماتیسم پا چه علائمی دارد؟

روماتیسم پا چه علائمی دارد|فست طب

روماتیسم پا و زانو معمولا با نشانه‌های گوناگونی در بدن بیماران ایجاد می‌شود. این عارضه ابعاد مختلفی از سلامت جسمانی بدن افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حتی ممکن است باعث ایجاد اختلالات جدی در فرآیند حرکتی بیماران شود. پزشک با بررسی نشانه‌های این عارضه تشخیص می‌دهد که آیا بیمار به این بیماری مبتلا شده است یا خیر. برخی از مهم‌ترین علائم روماتیسم پا به شرح زیر است:

  • بروز تورم شدید در بدن
  • ایجاد حساسیت و قرمزی شدید در زانو
  • بروز داغی و حرارت بسیار زیاد در زانو
  • ایجاد اختلال در دامنه حرکتی زانوها
  • بروز ضعف جسمانی در بدن افراد
  • ایجاد علائم مربوط به سرماخوردگی یا آنفولانزا در بیماران
  • احساس درد شدید در نقاط مختلف بدن
  • سفت شدن مفصل زانو و عدم حرکت آن
  • احساس درد با کاهش دما یا سرد شدن هوا
  • افزایش میزان درد در هنگام انجام فعالیت‌های بدنی
  • ضعیف شدن بافت عضلات و رباط‌ ها
  • شنیدن صداهای مختلف در حین حرکت دادن زانو

روماتیسم در زانو با علائم مختلفی در بدن افراد ظاهر می‌شود و بیماران در موارد حاد، ممکن است نتوانند همچون حالت سابق، به انجام فعالیت‌های عادی خود بپردازند. علائم این عارضه به گونه‌ای است که پزشک با بررسی آن‌ها درمی‌یابد که بیمار به روماتیسم در زانو مبتلا شده است.

روماتیسم در زانو را چگونه تشخیص دهیم؟

بررسی علت بروز روماتیسم در زانو نیازمند انجام تشخیص تخصصی توسط پزشک متبحر در این حوزه خواهد بود. امروزه با گسترش دانش پزشکی، ابزار‌های تشخیصی نیز پیشرفت بسیاری داشته است و بیشتر مشکلات جسمانی در بدن به این شکل بررسی خواهند شد.

استفاده از روش‌های تصویربرداری تخصصی یکی از موثرترین راهکارها برای بررسی علت بروز روماتیسم خواهد بود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین روش‌های تشخیص ابتلا به این عارضه در بدن بیماران اشاره خواهیم کرد:

  • معاینات پزشکی: اولین راهکار برای تشخیص علت بروز روماتیسم، انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک متخصص در این زمینه است. پزشک با بررسی ساختاری بدن و همچنین ارزیابی سوابق پزشکی بیمار، شدت این اختلال را در بدن بیماران تشخیص خواهد داد.
  • آزمایش خون: استفاده از آزمایش خون از دیگر روش‌های رایج برای بررسی ابتلا به این عارضه در بدن افراد است. در مواردی که علائم این بیماری شدت بسیاری پیدا کند، از این روش برای بررسی سلامت جسمانی بدن بیمار استفاده خواهد شد.
  • تصویربرداری با سی تی اسکن و ام آر آی: از دیگر راهکار‌های مناسب برای ارزیابی شدت این بیماری، استفاده از روش‌های تصویربرداری بت سی تی اسکن است. این روش باعث می‌شود که پزشک نقاط آسیب‌دیده در زانو را مورد تشخیص قرار دهد.
  • تصویربرداری با اشعه ایکس: این روش نیز در زمره راهکار‌های مناسب برای تشخیص این عارضه قرار می‌گیرد و به کمک آن ابعاد مختلف این بیماری در افراد قابل تشخیص خواهد شد. در این روش مشکلات مفصلی و استخوانی همچون کاهش میزان فصای آزاد در این بخش مورد بررسی خواهد گرفت.

در بخش بالا به برخی از روش‌های مهم تشخیص علت بروز این بیماری در بدن افراد پرداختیم. پزشکان با استفاده از ابزار‌های تشخیصی ابعاد مختلفی از این بیماری را در بدن مورد بررسی قرار داده و بهترین راهکار را برای بهبود این وضعیت در نظر خواهند گرفت.

روش‌های درمان روماتیسم زانو؛ دشمن روماتیسم چیست؟

روش‌های درمان روماتیسم زانو؛ دشمن روماتیسم چیست|فست طب

آیا روماتیسم زانو درمان دارد؟ روماتیسم در زانو از جمله اختلالاتی است که با انجام برخی روش‌های درمانی، علائم مربوط به آن در بدن درمان خواهد شد. انتخاب نوع درمان معمولا متناسب با شدت عارضه و علت ابتلا به آن در نظر گرفته می‌شود. پزشک معمولا راهکار‌های مختلفی را برای درمان این بیماری مد نظر قرار می‌دهد که در اکثر موارد استفاده از آن باعث کسب نتایج مطلوب در بهبود علائم این بیماری می‌شود. برخی از موثرترین راهکار‌های درمانی این بیماری به شرح زیر است:

  • مصرف قرص روماتیسم برای تسکین درد و کاهش میزان التهاب در بدن
  • استراحت کردن و جلوگیری از انجام فعالیت‌های بدنی سنگین
  • انجام تمرینات بدنی برای افزایش حرکت و ایجاد دامنه حرکتی بهتر
  • داشتن تغذیه مناسب و استفاده از مواد غذایی سالم
  • تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن
  • استفاده از پد یا کمپرس آب‌ گرم برای کاهش التهاب و درد در بدن
  • استفاده از محصولات موضعی همچون ژل و کرم برای درمان درد
  • انجام جراحی تخصصی برای درمان قطعی روماتیسم مفصلی

در بخش بالا به معرفی دشمن روماتیسم و بررسی مهم‌ترین راهکار‌های درمان آن در بدن پرداختیم. افراد می‌توانند با مراجعه به پزشک متخصص و انجام بررسی‌های لازم، مشکلات مربوط به این عارضه را در بدن درمان کنند. در جواب به سوال اینکه برای درمان روماتیسم مفصلی چی بخوریم باید اشاره کنیم که هر نوع غذای ضد التهابی، مغذی و حاوی انواع ویتامین‌ها و مواد معدین برای کمک به درمان روماتیسم عالی است.

بهترین قرص روماتیسم زانو کدام است؟

پزشکان برای کاهش درد و بهبود علائم بیماران روماتیسمی داروهای مختلف را تجویز می‌کنند. در بین این داروها مصرف قرص برای بیماران راحت‌تر و عادی تر است. در ادامه با چند نمونه از بهترنی قرص روماتیسم در دسته‌های مختلف ضد روماتیسمی، ویتامینی و گیاهی آشنا خواهیم شد.

داروهای ویتامینی و مغذی بهترین قرص روماتیسم مفصلی
ویتامین D3 سیموریلکس
منیزیم فست ران
زینک یونی فلکس
ویتامین K آرترو ایزر

اینکه پزشک کدام یک از این داروها برای شما تجویز کند بستگی به شرایط جسمی، شدت و میزان روماتیسم و درد شما دارد.

آیا درمان قطعی روماتیسم مفصلی کشف شده است؟

از آنجایی که بیماری روماتیسم یک نوع بیماری خود ایمنی است، باید گفت که درمانی برای آن وجود ندارد. حداقل تا کنون درمانی برای این بیماری کشف نشده است. روش‌های درمانی که عنوان می‌شود، تنها برای کنترل علائم و پیشگیری از درد زیاد و بالا بردن کیفیت زندگی بیمار هستند. البته بیماران می‌توانند با سبک زندگی سالم مانند ورزش منظم و رژیم غذایی سالم و همچنین ثابت نگه داشتن وزن بدن خود، به کنترل علائم و کند کردن ورند بیماری کمک کنند. طبق تحقیقات ورزش زانو برای سالمندان و افراد کم توان به اندازه داروها و روش‌های درمانی قوی عمل می‌کنند. زیراب ا ورزش عضلات و مفاصل تقویت شده و از ناحیه آسیب‌دیده حمایت می‌کنند.

اقدامات‌ پیشگیرانه از روماتیسم زانو

توصیه می‌شود که افراد برای پیشگیری از بروز روماتیسم در زانو به برخی نکات مهم در این باره توجه داشته باشند. بروز این عارضه عوارض بسیاری را در بدن ایجاد کرده که در نتیجه جلوگیری از بروز آن در بدن، لزوم بیشتری پیدا می‌کند. پزشکان متخصص در این حوزه در باره این موضوع نکات بسیاری را توصیه می‌کنند.

برخی از مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به روماتیسم در بیماران به شرح زیر است:

  • استفاده از رژیم غذایی مناسب و تامین مواد معدنی مورد نیاز در بدن افراد
  • داشتن تناسب اندام و کاهش وزن در صورت ابتلا افراد به چاقی مفرط
  • انجام فعالیت‌های بدنی منظم و تمرینات اصلاحی برای افزایش تحرک جسمانی
  • توجه به فرم‌ بدن در حین بلند کردن اجسام و جلوگیری از حمل وسایل سنگین
  • استفاده از کفش‌های مناسب و استاندارد برای جلویگری از وارد شدن فشار به پا
  • جلوگیری از وارد شدن آسیب جدی به بدن در حین انجام فعالیت‌های بدنی و ورزش‌های تخصصی
  • قرار نگرفتن در محیط استرس‌زا و دوری از اضطراب

در قسمت بالا به برخی از روش‌های موثر در جلوگیری از ابتلا به روماتیسم عصبی در بیماران پرداختیم. افراد می‌توانند به کمک استفاده از راهکار‌های پیشگیرانه، از اندام‌های حرکتی خود حفاظت کرده و مانع از بروز علائم این بیماری در بدن شوند.

سخن پایانی

بیماری دائمی روماتیسم زانو ازجمله بیماری‌های شایع در میان افراد است که اغلب با علائم مختلفی در بدن ایجاد می‌شود و ممکن است باعث بروز اختلالاتی در انجام فعالیت‌های روزمره و عادی افراد شود. این عارضه معمولا در اثر عوامل مختلفی ایجاد شده و فرآیند عملکردی بیمار را با مشکلات جدی مواجه می‌سازد.

پزشک با بررسی شدت اختلال روماتیسم بهترین روش برای درمان و بهبود قطعی این عارضه را در نظر خواهد گرفت. روش‌های درمان این بیماری به جند دسته تقسیم می‌شود و در مواردی که بیمار به نوع خفیف این عارضه دچار شده است، انجام روش‌های درمان خانگی مناسب‌ترین گزینه خواهد بود.

توصیه می‌شود که افراد در صورت بروز علائم این عارضه به منظور جلوگیری از قرارگرفتن این بیماری در شرایط حاد، هرچه سریع‌تر به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنند. پزشک با استفاده از ارائه راهکارهای تخصصی، مانع از گسترش علائم این اختلال در بدن می‌شود.

سوالات متداول در مورد روماتیسم زانو

۱. علائم اولیه رماتیسم زانو چیست؟

در شرایط ابتدایی بیماران احساس درد شدید و غیرقابل تحملی در زانوها خود دارند و حتی ممکن است نتوانند فعالیت‌های عادی و روزمره خود را به شکل سابق انجام دهند. در چنین شرایطی درد با تورم و التهاب نیز همراه است و حتی احتمال دارند که کمی حساسیت و قرمزی در این ناحیه مشاهده شود.

۲. برای جلوگیری از ابتلا به روماتیسم مفصلی چه اقداماتی لازم است؟

توصیه می‌شود که افراد به منظور پیشگیری از بروز این اختلال در بدن، فعالیت‌های روزمره خود را در شرایط صحیح انجام دهند و در هنگام نشستن یا بلند شدن به فرم‌ پاهای خود دقت کنند. وارد کردن فشار بسیار زیاد به پا، احتمال ایجاد روماتیسم مفصلی را افزایش خواهد داد.

۳. تشخیص زودهنگام روماتیسم امکان پذیر است؟

در اکثر موارد افراد با احساس درد و التهاب شدید در قسمت پاهای خود، درمی‌یابند که به مشکلات مربوط به روماتیسم در زانو مبتلا شده‌اند، بنابراین تشخیص زودهنگام این عارضه تا قبل از بروز علائم آن امکان‌پذیر نبوده و پزشک با بررسی شرایط جسمانی افراد، از وجود این بیماری اطلاع پیدا می‌کند.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهایی را که نشان داده می شوند انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسه
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • شرح
  • محتوا
  • ویجت
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
Click outside to hide the comparison bar
مقایسه